Minun alueeni
Apu

Visma Fivaldi käyttövinkit

Lajitteluperuste:
Yhdellä laskulla voi olla luonnollisestikin eri verokantoja sekä tiliöintejä. Tuoterekisterissä tuotteelle valitaan oikean verokannan määrittelevä tiliöintikoodi tiliöintiryhmäkohtaisesti. Näin tuoterekisterissä voi siis olla eri verokannan sekä tiliöinnin omaavia tuotteita saman tiliöintiryhmän alla.   Tiliöintiryhmiä ja tiliöintejä käsitellään Myynnin perustiedot -käsikirjan sivulta 91 alkaen. Jotta laskutus eri verokannoilla toimii, tulee yritykseen olla siis perustettuna Myynnin Perustietojen Laskujen tiliöinti -välilehdellä ruudun yläosaan tarvittavat verokantakohtaiset tiliöinnit sekä ruudun alaosaan tarvittavat tiliöintiryhmät.   Kun perusasetukset ovat kunnossa, valitaan Myynninhallinnassa laskulle Tiliöintiryhmä-kohdassa haluttu tiliöintiryhmä, esim. "Myynti kotimaahan". Vastaava kohta Tilaustenkäsittelyssä on valikko nimeltään "Tiliöinti" (tarkoittaa siis nimestään huolimatta tilöintiryhmää, ei tiliöintikoodia). Laskun tuoteriveille haettaville tuotteille tulee verokanta sen mukaan, mikä kyseiselle laskulle valitulle tiliöintiryhmälle (eli tässä esimerkissä "Myynti kotimaahan") on valittu tuotteelle Tuoterekisterissä tiliöintikoodiksi. Käytännössä siis tuotteella A voi olla Tuoterekisterissä tiliöintiryhmälle "Myynti kotimaahan" valittuna esimerkiksi tiliöinti jossa on ALV 24% ja tuotteella B tiliöinti jossa on ALV 14%. Tällöin kun laskulla käytetään esimerkin mukaisesti "Myynti kotimaahan"-tiliöintiryhmää, tulee tuotteelle A laskulle verokannaksi 24% ja tuottelle B verokannaksi 14%.   Esimerkkituote A 24%:   Esimerkkituote B 14%: Myynnin perustietojen "Laskujen tiliöinti"-välilehdellä voidaan valita oletuksena jokin tiliöintiryhmä, jolloin se tulee oletuksena kaikille tilauksille. Asiakaskohtainen oletustiliöintiryhmä voidaan määrittää Yritysrekisterissä Yritystiedot-välilehdellä.   HUOM! Mikäli tiliöintiryhmälle on määritelty Laskujen tiliöinti -välilehdellä oletustiliöinti (esim. Myynti 24%) tuo ohjelma aina kyseiselle tiliöintiryhmälle oletustiliöinnin (Myynti 24%). Oletustiliöintiä ei siis suositella määriteltävän, mikäli halutaan laskuttaa samalla laskulla kahta eri verokantaista tuotetta.   Huomioithan myös, että erityistapauksissa kuten esimerkiksi rakennuspalveluiden käännetyn arvonlisäveron tapauksissa laskutuskäytäntö on se, että kun käännettyä verovelvollisuutta sovelletaan, koskee tämä kaikkia tilauksen rivejä, mukaan lukien mahdolliset tavaratuotteet. Mikäli jollakin tuoterivillä ei sovelleta käännettyä verovelvollisuutta, tulee nämä tuotteet siis myydä omalla tilauksella normaalisti esim. Myynti kotimaa -tiliöintiä käyttäen.    Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.
Näytä koko artikkeli
23-12-2022 08:27 (Päivitetty 05-04-2023)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 944 Näytöt
Jos myyntilaskulle on tarve saada näkymään omalla rivillä saatu ennakko, joka vähentää lopullista laskun summaa, on tätä varten luotava ns. ennakkotuote, jota laskutuksessa voidaan käyttää. Käyttövinkki koskee toistaiseksi vain Tilaustenkäsittelyä, sillä Myynninhallinnassa osalaskutus ei ole vielä tuettu.   Perusta Myyntireskontran Perustietojen "Laskujen tiliöinti"-välilehdellä tiliöintikoodi "Ennakkomaksut", ja määritä oikea tiliöinti. Luo Tuoterekisteriin Ennakkomaksu-tuote, ja määrittele edellä perustettu tiliöintikoodi jokaiselle tuotteella näkyvälle tiliöintiryhmälle. Tuo tilaukselle Ennakkomaksu-tuote ja anna määräksi 1 kpl. Määritä summaksi ennakkomaksun arvo kyseisen koko tilauksen summasta. Lisää tilaukselle uudestaan sama Ennakkomaksu-tuote, mutta anna määräksi -1 kpl, ja sama summa kuin edellä. Kun halutaan tehdä pelkkä ennakkolasku, valitaan tilauksella Rivitiedot-välilehdellä pelkästään positiivisen summan Ennakkomaksu-rivi, ja luodaan lasku. Tällöin tilauksesta muodostuu lasku, jolla veloitetaan vain ennakon osuus. Jos ennakkolaskulle halutaan ennakomaksurivin lisäksi myös muuta tietoa, voi ennen laskun luontia lisätä tilaukselle tekstirivin, jossa kerrotaan tarvittavat lisätiedot, kuten esimerkiksi mistä tuotteista on kyse. Kun tilaukselta laskutetaan loput rivit, otetaan laskutukseen kaikki avoimet rivit mukaan, jolloin negatiivinen ennakkomaksurivi vähentää oikeasta loppusummasta jo maksetun ennakon.   Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.
Näytä koko artikkeli
20-12-2022 14:22
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 77 Näytöt
Fivaldissa on tuki verkkolaskujen liitteiden lähetykseen (ja vastaanottamiseen) Visma AutoInvoice -palvelun kautta. Pankkiyhteyden kautta verkkolaskuja lähetettäessä (ja noudettaessa) ei siis voi liitteitä lähettää.   Liitteisiin liittyvät rajoitukset ovat seuraavat: Liitteen tulee olla PDF-tiedosto Yhdellä laskulla voi olla maksimissaan 10 kpl PDF-liitteitä PDF-liitteiden yhteiskoko voi olla maksimissaan 5 MB  Liitteiden lisäämisestä Fivaldissa laskulle löytyy tarkempi ohjeistus tässä ohjeistuksessa. Jos liitteiden lisääminen laskulle ei onnistu, arkiston pääkäyttäjän tulee tarkistaa asiaankuuluvat asetukset arkistossa tämän ohjeistuksen mukaisesti.   Pankkiverkon teknisistä rajoitteista johtuen pankkiverkkoon ei voi lähettää laskun kuvaa tai liitetiedostoja samalla tavalla kuin muille operaattoreille. Maventan ohjeistuksen mukaan, jos vastaanottajan verkko ei tue liitetiedostoja, poistetaan liitetiedostot automaattisesti verkkolaskulta. Verkkolaskutiedostoon liitetään kuitenkin samalla uniikki linkki, jota seuraamalla vastaanottaja voi käydä noutamassa liitetiedostot Maventan laskun esilläpitopalvelusta. Laskukuvan ja liitetiedoston käsittelyssä on eroja riippuen vastaanottajan pankista.   Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.
Näytä koko artikkeli
24-11-2022 09:15 (Päivitetty 24-11-2022)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 133 Näytöt