Minun alueeni
Apu

Visma Fivaldi käyttövinkit

Lajitteluperuste:
 Alta löydät liitteenä Visma Fivaldin Yhdistystilikartta-tiedoston.    Tilikartta-tiedostot saat ladattua suoraan omalle koneellesi.
Näytä koko artikkeli
13-09-2017 15:38 (Päivitetty 01-02-2023)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 5529 Näytöt
Alta löydät liitteenä Visma Fivaldin Liikekirjuri-tilikartat:    Liikekirjuri tasekaava 2022.txt Liikekirjuri netto muuttuvilla tp1 2017.tkt Liikekirjuri netto muutttuvilla tp2 2017.tkt Tilikarttamuutokset joulukuu 2022.pdf Liikekirjuri netto alvtilit 2022.txt    Yleisen Tilikartta-käsikirjan löydät täältä.   Tilikartta-tiedostot saat ladattua suoraan omalle koneellesi.    Pdf-dokumentit saat avattua klikkaamalla sen nimeä. Dokumentti avautuu uuteen ikkunaan luettavaksi suoraan näytöltä, mutta voit myös lataa se itsellesi alareunan vihreästä painikkeesta. 
Näytä koko artikkeli
13-09-2017 15:19 (Päivitetty 26-01-2023)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 19452 Näytöt
Yleisesti ottaen tilikartan vaihtaminen ei ole suositeltavaa jos yritykselle on jo tallennettu kirjauksia. Siinä tapauksessa mikäli tilikartta  halutaan kuitenkin vaihtaa niin on luotava uusi yrityspaikka ja aloitettava alusta uudella yrityspaikalla syöttämällä avaavat taseet/loppusaldot edelliselle/edellisille. Tästä linkistä löytyy ohjeistus, mitä asioita tulee ottaa huomioon kun yrityksen tiedot siirretään uudelle yrityspaikalle.   Mikäli kirjauksia ei ole tehty ja tilikartta on kytketty yhteistilikarttaan niin se tulee ensin poistaa kyseisen yhteistilikartta yrityksen tilikartasta kirjautumalla yhteistilikartta yritykseen ja valitsemalla siellä Tilikartta | Perustiedot. Kytkennän poisto tehdään siirtämällä ko. yritys oikean puoleisesta laatikosta vasemman puoleiseen laatikkoon. Tällöin ko. yritys ei ole enää kytketty yhteistilikarttaan. Tarkista vielä ettei ko. yrityksen Tilikarttaan ole jäänyt tilejä. Siinä tapauksessa, jos yhteistilikartta kytkentää ei ole tehty niin tilikartta voidaan poistaa "Tilipuite" -välilehdeltä löytyvältä "Poista tilipuite" -painikkeella. Tallennuksen jälkeen tilit pitäisivät kadota "Puu" näkymästä. Mutta mikäli tilit siirtyvät Kytkemättömät tilit ryhmän alle niin sieltä ne voidaan poistaa siirtymällä "Tilipuite" -välilehdelle ja painamalla siellä "Tyhjennä tililuettelo" -painiketta. Huom: Tällöin myös aikaisemmin tallennetut seurantakohteet poistuvat. Tilikartan tyhjennyksen jälkeen yritykselle voidaan hakea uusi tilikartta "Tilipuite" -välilehdellä painamalla "Lähetä tilipuite" -painiketta ja valitsemalla haluttu tilikarttatiedosto. "Lue tilipuite" -painikkeella luetaan yritykselle valittu tilikartta. Ennen "Lue tilipuite" -valintaa laita vielä täpät päälle kohtiin "Lue myös tilit" ja "ylikirjoita tilien nimet".   Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.
Näytä koko artikkeli
22-12-2022 11:40
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 313 Näytöt
Ohessa liitetiedostona kaikki Fivaldin tilikartat pdf-muodossa, joista voi etukäteen tarkastella millaisia tilejä ja tiliryhmiä tilikartat sisältävät.   Tilikartta-käsikirja ja varsinaiset tilikarttatiedostot, jotka ladataan Fivaldin Tilikartta-rekisteriin, löytyvät Käyttövinkit-välilehdeltä Tilikartta-tunnistelapun takaa.  Ohje tilikarttojen lataamiseen löytyy täältä    Liikekirjuri tasekaava 2017 on suositeltavin tilipuite. Tilit on perustettu siten, että samalla tilillä voidaan käyttää useita eri alv-kantoja.   Liikekirjuri netto alvtilit 2017 on vaihtoehto edelliselle, mikäli halutaan käyttöön tilikartta, jossa on perustettuna verokantakohtaiset tilit.   Liikekirjuri netto muuttuvilla tp1 2017.tkt ja Liikekirjuri netto muuttuvilla tp2 2017.tkt tilipuitteita käytetään tilanteessa, jossa halutaan myyntikatteellinen tilipuite käyttöön Fivaldissa. Lataa tässä tapauksessa nämä molemmat tilipuitteet Fivaldiin ja määrittele jälkimmäiselle tilipuitteelle Tilikartta -rekisterissä Tilipuite -välilehdellä optio Virallinen tilipuite, määrittää tuloslaskelman tilit aktiiviseksi. Virallista tilipuitetta voidaan käyttää vaihtoehtona raporttien tulostuksessa.   Yhdistyksen tilikartta Yhdistys tasekaava löytyy asunto-osakeyhtiön tilikarttamallien alapuolelta ja on lähtöasetuksiltaan alviton. Mikäli yhdistykselle tarvitaan arvonlisäverollinen tilikartta, lisätään alvittomaan yhdistyksen tilikarttaan ALV-määritykset käsin.     Herättikö käyttövinkki kysymyksiä tai etkö päässyt sen avulla eteenpäin? Autamme mielellämme! Voit tehdä aloituksen aiheesta Keskustelut-osiossa tai olla yhteydessä sovellustukeemme.  
Näytä koko artikkeli
12-12-2022 15:39 (Päivitetty 20-12-2022)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 775 Näytöt
 Alta löydät liitteenä Visma Fivaldin AsOy ja Kiinteistö Oy -tilikartat:   AsOy tasekaava 2019.tkt Asoy_tilipuite2_vastikerahoituslaskelma_2019.tkt Asoy_tilipuite3_tehdytkorjaukset_2019.tkt Sovellettu tasekaava 2016.tkt   Tilikartta-tiedostot saat ladattua suoraan omalle koneellesi.
Näytä koko artikkeli
13-09-2017 15:26 (Päivitetty 15-05-2019)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 9765 Näytöt