Minun alueeni
Apu
Tiina Reunanen
CONTRIBUTOR ***

ALV:n erityisjärjestelmä 1.7.2021

tekijä Tiina Reunanen

Onko ideaa, miten Fivaldissa kannattaisi käsitellä 1.7.2021 voimaan tulleen alv:n eritysjärjestelmän ilmoituksiin kerättävät tiedot? Onko tulossa aiheeseen liittyen ohjelmistopäivitystä?

2 VASTAUSTA2

tekijä Riitta Peltoniemi

Hei,

 

Fivaldin Arvonlisäveroerittely-raportin csv-tulostetta on nyt kehitetty helpommin luettavaksi. Raportin csv-muodosta saat myös tarvittavat tiedot arvonlisäveron erityisjärjestelmää (OneStop Shop, OSS) varten. Edellytyksenä on, että eri alv-kannat on perustettuna ALV-asetuksissa ja että myynnit on ohjattu omille myynnin tileilleen maakohtaisesti.

tekijä Leena Takanen

Hei Tiina. 

 

Selvitystyö on 1.7.2021 voimaan tulleiden arvonlisäveron erityisjärjestelmän muutoksien edellyttämän kehitystyön osalta on vielä kesken. OSS-tukea (One Stop Shop) ei siis Fivaldissa vielä ole, eikä syvällisempää ohjeistusta valitettavasti ole vaiheessa ole vielä antaa. Karkea ohjeistus tällä hetkellä on se, että verokoodit tulee perustaa oikeilla verokannoilla ja ohjata ne nousemaan kausiveroilmoituksen kenttään 309. Käyttäjän tulee huolehtia itse, mitä milläkin prosentilla myydään mihinkin maahan.

 

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.