peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään

Kirjaudu sisään tai luo uusi käyttäjä voidaksesi lisätä alueita suosikkeihisi

Apu
Highlighted

ALV-tiliöintirivi ja summa puuttuu Kausiveroilmoitus -sovelluksesta muodostetulta ostolaskulta

(updated by Inka Karlsson VISMA ‎04-11-2019 11:03 )

Olen lähettänyt ALV-ilmoituksen Kausiveroilmoitus -sovelluksesta varmennetta käyttäen ja muodostanut tästä Ostolaskun. Muodostetulle ostolaskulle nousee vain työnantajasuorituksen tiedot (ennakonpidätys ja sotu), mutta maksettavasta summasta puuttuu ALV:n osuus, minkä lisäksi ALV-tiliöintirivi puuttuu kokonaan. Mistä tämä voi johtua?

 
1VASTAUS1
Highlighted

Vastaus: ALV-tiliöintirivi ja summa puuttuu Kausiveroilmoitus -sovelluksesta muodostetulta ostolasku

(updated by Inka Karlsson VISMA ‎04-11-2019 11:03 )

Todennäköinen syy, mikä ongelman on aiheuttanut, on se , että ostolasku on muodostettu ennenkuin lähetettyyn ALV-ilmoitukseen on saatu verottajan kuittaus. Koska TAS-tiedot ovat olleet jo valmiina, (ilmoitukset on lähettty aiemmin jo Tulorekisteriin), on näistä riveistä pystytty muodostamaan ohjelmallisesti ostolaskuun tiedot.

 

Jos ALV-ilmoitus lähetetään varmennetta käyttäen, tulee odottaa niin kauan, kunnes verottajalta on tullut kuittaussanoma ALV-ilmoituksesta (rivin lopussa oleva i-nappi on vihreä ja ALV-kuittaus on i-napista avautuvasta ikkunassa ylimpänä) ja vasta sen jälkeen luoda lasku kierrätykseen. 

 

Kuittaus pitäisi tulla muutamissa sekunneissa, mutta jos painiketta painaa heti lähetyksen jälkeen, sattaa tällainen tilanne syntyä. 

Mikäli tällainen tilanne on syntynyt ja Kierrätyksessä olevaa laskua ei pääse muokkaamaan jos se on hyväksytty, voidaan kokeilla painaa Kausiveroilmoitus -sovelluksessa "Luo ostolasku" -painiketta uudelleen. Mikäli tämä ei onnistu niin ALV-lasku tulee luoda manuaalisesti kierrätyskeen.