Minun alueeni
Apu
Jonna Isomaa
VISMA

Arkistoon vienti epäonnistui! Arkiston kenttien tallennuksessa virhe

tekijä Jonna Isomaa

Saan virheen Arkistoon vienti epäonnistui! Arkiston kenttien tallennuksessa virhe. Mistä se johtuu?

1 VASTAUS1

tekijä Niklas Merikallio (Päivitetty ‎04-11-2020 14:15 tekijä Niklas Merikallio VISMA )

Tuo virheilmoitus syntyy kun jokin seuraavasta kolmesta asiasta on pielessä:

 

1. Tilikautta ei ole perustettu. Tarkistakaa, että Yrityksen perustiedoissa on tilikausi auki tuolle kaudelle mille laskua tehdään. Kun arkistoon tallennetaan aineistoa, on likipitäen kaikilla dokumenteilla pakollinen kenttä "Tilikausi" ja tämä haetaan yrityksen perustiedoista olevasta rekisteristä.

 

2. Dokumenttityypin Tilikauden korvaussäännössä on virheellinen kenttä. Valitse arkistossa -> Perustiedot -> Dokumettityypit -> Listasta kyseinen dokumenttityyppi (tässä tapauksessa myyntilasku)  Alla olevassa kuvassa näkyy minkä tietojen pitää täsmätä. Eli kentän "Kausi" tunnus, joka näkyy dokumenttityypillä, pitää olla tuon korvaussääntöön kirjoitettuna kenttänä:

 

arkisto1.png

 

3. Virhetilanne voi tulla siitä, että aineistolla on jostain syystä kenttien rekisterien määritys epäonnistunut. Tämä on korjattavissa seuraavalla tavalla arkistossa -> Perustiedot -> Aineistot -> Valitse listasta kyseinen aineisto (tässä tapauksessa myyntilaskut) -> Klikkaa painiketta "Valitse tallennuskohde". Alla olevassa kuvassa näkyy mitä näissä kentissä pitäisi olla. Eli nuo kentät pitää korjata kuvan mukaisiksi.

HUOM! Jos ei kenttää "Hakemistokenttä" ole näkyvissä, ei syytä huoleen. Tuossa näkyy ne kentät mitä arkiston oletuksessa on ollut mallina silloin kun se on otettu käyttöön.

 

Arkisto2.png

 

 

 

Sama virheilmoitus voi tulla myös ostolaskujen tallennuksessa, sekä kirjanpidon tositteen liitteen tallennuksessa. Kohdat 1. ja 2. ovat ostolaskujen kohdalla täysin identtiset. Kohdassa 2. pitää valita listasta dokumenttityypiksi joko "Ostolaskut" ja tarkistaa korvaussäännön kenttätunniste oikeaksi. 

 

Kohta 3. pätee Ostolaskut-dokumenttityypin lisäksi Kirjanpidon tositteen liitteessä. Tässä kuvassa näkyy miten asetukset tulee olla kun on kyse kirjanpidon tositteiden liite aineistosta:

arkisto3.png

 

 

Seuraavassa kuvassa näkyy miten asetukset tulee olla Ostolaskut-aineiston tallennettavien hakukenttien tiedoissa:

 

arkisto4.png

 

Tehdyt muutokset huomioidaan seuraavan yön arkistoajossa, joten aikaisintaan seuraavana päivänä voidaan tarkistaa auttoiko tehdyt toimenpiteet tilanteeseen. 

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.