Minun alueeni
Apu
Jonna Isomaa
VISMA

Arkistoon vienti epäonnistui! Arkiston kenttien tallennuksessa virhe

tekijä Jonna Isomaa

Saan virheen Arkistoon vienti epäonnistui! Arkiston kenttien tallennuksessa virhe. Mistä se johtuu?

1 VASTAUS1

tekijä Niklas Merikallio (Päivitetty ‎11-08-2022 11:05 tekijä Jenni Syrjämäki VISMA )

Kyseisen kaltaisen virheilmoituksen syynä on yleensä muutama eri vaihtoehto:

 

1. Tilikautta ei ole perustettu
Tarkista, että Yrityksen perustiedoissa on tilikausi auki sille kaudelle, jolle laskua tehdään. Kun arkistoon tallennetaan aineistoa, on likipitäen kaikilla dokumenteilla pakollisena kenttänä "Tilikausi" ja tämä haetaan Yrityksen perustiedoissa olevasta rekisteristä.

 

2. Myyntilaskun liitteen nimi on virheellinen
Ongelman saattaa joskus aiheuttaa laskun liitteen nimi, jos se sisältää erikoismerkkejä (esim. pilkku), välilyöntejä tai jos nimi on liian pitkä. Liitteen poistaminen laskulta, sen nimeäminen uudelleen ilman erikoismerkkejä ja/tai lyhentäen nimeä ja tallentaminen uudelleen laskulle korjaa tilanteen.

 

3. Arkistoa ei ole otettu käyttöön ja ollaan lisäämässä liitettä myyntilaskulle
Arkiston pääkäyttäjän tulee ottaa Arkiston toiminnossa Perustiedot | Perustiedot | Määrittele arkistointiasetukset käyttöön aineisto 09 – Myyntilaskut ja määritellä oikeudet kohdasta “Määritä oikeudet” (kts. kuva). Tämän lisäksi tulee määritellä, mistä kaudesta alkaen aineistot halutaan siirtyvän arkistoon. Myyntilaskujen käyttöönotto aktivoi Myyntitilausasiakirjat-aineiston, joka mahdollistaa liitteiden käsittelyn. Huom. oikeudet tulee määritellä niille käyttäjille / käyttäjäryhmälle, jotka laskuttavat ja lisäävät liitteitä.

 

JenniSyrjmki_0-1660204695572.png

 

 

4. Dokumenttityypin tilikauden korvaussäännössä on virheellinen tieto

Mene Fivaldi webissä Arkistoon > Perustiedot > Dokumettityypit > valitse vasemmalta listasta kyseinen dokumenttityyppi (tässä esimerkissä myyntilasku). Alla olevassa kuvassa näkyy, minkä tietojen tulee täsmätä keskenään. Eli kentän "Kausi" tunnus (kuvassa k_17), joka näkyy dokumenttityypillä, pitää olla kentän "Tilikausi" korvaussääntöön kirjoitettuna kenttänä (eli näiden kahden pitää täsmätä keskenään):

 

arkisto1.png

 

5. Aineistolla on jostain syystä kenttien rekisterien määritys epäonnistunut.
Tämä on korjattavissa seuraavalla tavalla: Arkisto > Perustiedot > Aineistot > valitse listasta kyseinen aineisto (tässä esimerkissä myyntilaskut) > Klikkaa painiketta "Vaihda tallennuskohdetta". Alla olevassa kuvassa näkyy mitä näissä kentissä pitäisi olla. Eli nuo kentät pitää korjata kuvan mukaisiksi.
 
HUOM! Jos ei kenttää "Hakemistokenttä" ole näkyvissä, ei syytä huoleen. Allaolevassa esimerkkikuvassa näkyy ne kentät, mitä arkiston oletuksessa on ollut mallina silloin kun se on aikoinaan otettu käyttöön.

 

Arkisto2.png

 

 

 

Sama virheilmoitus voi tulla Myynninhallinnan lisäksi myös ostolaskujen tallennuksessa, sekä kirjanpidon tositteen liitteen tallennuksessa. Kohta 4 on ostolaskujen kohdalla täysin identtinen, mutta valitaan listasta dokumenttityypiksi "Ostolaskut" ja tarkistetaan korvaussäännön kenttätunniste oikeaksi vastaavalla tavalla kuin myyntilaskujen osalta.

 

Kohta 5 pätee Ostolaskut-dokumenttityypin lisäksi Kirjanpidon tositteen liitteessä. Tässä kuvassa näkyy miten asetukset tulee olla kun on kyse kirjanpidon tositteiden liite -aineistosta:

 

arkisto3.png

 

Seuraavassa kuvassa näkyy miten asetukset tulee olla Ostolaskut-aineiston tallennettavien hakukenttien tiedoissa:

 

arkisto4.png

 

Arkistossa tehdyt asetusmuutokset huomioidaan seuraavan yön automaattiajossa, joten aikaisintaan seuraavana päivänä voidaan tarkistaa, auttoivatko tehdyt toimenpiteet tilanteeseen. 

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.