peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Autoedun ilmoittaminen tulorekisteriin

tekijä Riitta Peltoniemi

Miksi tulorekisteri ei hyväksy palkkatietoilmoituksella olevaa autoeturiviä? Millä tavalla ilmoitan autoedun tulorekisteriin? Kuinka autoedun kilometrikohtainen arvo ilmoitetaan tulorekisteriin?

1 VASTAUS1

tekijä Riitta Peltoniemi (Päivitetty ‎02-12-2020 17:37 tekijä Riitta Peltoniemi VISMA )

 

Autoedun yleiset asetukset:

Autoedun ikäryhmä ja tyyppi on määriteltävä Palkanlaskennan perustietojen Luontoisedut –välilehdellä. Lisäksi Palkansaajan Luotoisedut ja ulosottotiedot sekä Henkilön palkkalajit –välilehdiltä pitää löytyä voimassa oleva autoetu –rivi. Lisätietoja näistä yleisistä autoetuun liittyvistä määrittelystä löytyy tästä käsikirjasta. 

 

Kilometrikohtaisen arvon ilmoittaminen: 

Jos halutaan ilmoittaa tulorekisteriin autoedun kilometrikohtainen arvo, niin siihen on olemassa kaksi vaihtoehtoa.

Mikäli  palkkalaskelman määrä kentän arvo on suurempi kuin 3 niin palkkatietoilmoitukselle siirrettävät kilometrit luetaan ensisijaisesti palkkalaskelmalta, muuten kilometrimäärä luetaan Palkansaajan Luontoisedut ja ulosottotiedot -välilehdellä olevasta kilometrimäärä -kentästä.  

Muuta huomioitavaa:

Fivaldista ei voida ilmoittaa kahta eri autoetua samalle palkanmaksupäivälle. Tämä voidaan hoitaa siten, että palkkalaskelmalla olevat autoedut muutetaan samaksi, palkkalaskelmalla voi siis olla yksi tai useampi rivi samaa autoetua. Kun palkkatietoilmoitus on siirretty tulorekisteriin, niin virheellisenä ilmoitetut autoedut käydään korjaamassa asiointipalvelun kautta oikeaksi. Tässä on myös huomioitava se, että jos henkilöllä on käytössä samaan aikaan kaksi eri autoetua niin vain toinen näistä tallennetaan Fivaldin Palkansaajan luontoisedut ja ulosottotiedot -välilehdelle.

 

Palkkalaskelmalla olevat autoeturivit voivat olla joko positiivisia tai negatiivisia, kunhan yhteissumma on vain positiivinen. Miinusrivit voidaan kohdistaa toiselle palkkakaudelle, kunhan kohdistettavan kauden loppusumma on vain positiivinen. Kohdistuksen voi tehdä myös kaudelle, jolloin käytössä oli eri autoetu, Fivaldi osaa silloin korjata tuolloin käytössä ollutta etua. Autoedun pitää olla voimassa kyseisen palkkakauden maksupäivänä. Positiivisen autoetupalkkarivin voi myös kohdistaa sellaiselle kaudelle, jolloin autoetutulolajia ei ennestään ole ollut.