peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
CONTRIBUTOR ***

Ay-jäsenmaksut tulorekisterissä

Ammattiliittojen jäsenmaksuja ei ilmoiteta tulorekisteriin. Kuitenkin, jos henkilöltä on pidätetty ay-jäsenmaksua, se nousee tulorekisteri-ilmoitukselle, jos sitä on käsitelty 408 Nettopalkasta tehtävänä vähennyksenä. Tällöin tulorekisteri-ilmoitus antaa virheilmoituksen eikä aineistoa pysty lähettämään näiden henkilöiden osalta. Mikäli palkkalajilla 5010 ei ole lainkaan tulorekisteritilastoryhmää, tämäkin estää aineiston lähettämisen. Miten ay-jäsenmaksut pitää "koodata", että ne eivät estä tulorekisteri-ilmoituksen lähettämistä eivätkä aiheuta virheellistä ilmoitusta?

10VASTAUSTA10
CONTRIBUTOR ***

Vastaus: Ay-jäsenmaksut tulorekisterissä

Hei, meillä on sama ongelma. Vaikka Ay-jäsenmaksun on linkittänyt oikein niin ilmoitus on ohjelman mukaan kelpaamaton lähetettäväksi. Kun ay-maksun poistaa, niin ilmoitus on ok. 

CONTRIBUTOR *

Vastaus: Ay-jäsenmaksut tulorekisterissä

Hei, täällä törmätty myös samaan ongelmaan. Koskee sekä ay-maksua että ulosottomaksua.

Vastaus: Ay-jäsenmaksut tulorekisterissä

Hei! 

Ay-jäsenmaksujen osalta on vielä tarkennuksia/korjauksia tulossa ohjelmaan ja ohjeistuksiin. Tämä on tuotekehityksellä tällä hetkellä tutkinnassa ja ilmoitamme päivitystiedotteessa kun tilanne on korjattu sekä tarkennamme ohjeistukset ilmoittamiseen liittyen. 

Pahoittelemme, että tällä hetkellä ohjelma ei toimi tuon osalta loogisesti. 

 

- Inka

Highlighted
CONTRIBUTOR ***

Vastaus: Ay-jäsenmaksut tulorekisterissä

Viime koulutuksessa kerrottiin, että joulukuun päivityksessä olisi tulossa tilastoryhmä "Erät, joita ei ilmoiteta Tulorekisteriin" tai jotain muuta vastaavaa. Oletin, että se olisi ollut vastaus juuri tähän kysymykseen. En kuitenkaan löytänyt nyt päivityksen jälkeen tällaista uutta ryhmää. Onnistuuko ay-maksujen perintä siis vuodenvaihteen jälkeen vai aletaanko vähentää kulukorvauksista, ettei sotke palkkatieto-ilmoittamista?

Vastaus: Ay-jäsenmaksut tulorekisterissä

Hei! 

Ohjeet löytyvät nyt täältä

 

Rauhallista Joulun aikaa kaikille! 

CONTRIBUTOR ***

Vastaus: Ay-jäsenmaksut tulorekisterissä

Tulorekisterin sivuilla kuitenkin sanotaan että ay-jäsenmaksut voisikin ilmoittaa? Itse olen linkittänyt ay-maksun koodille 408 ja hyvin on palkkailmoitus toiminut, ei herjaa. Tässä vielä Tulorekisterin ohjeistus: "Tulorekisteriin ei ilmoiteta työntekijältä perittyjä työmarkkinajärjestöjen tai työttömyyskassojen jäsenmaksuja, vaan jäsenmaksut ilmoitetaan jatkossakin Verohallinnolle erikseen määritellyllä vuosi-ilmoituksella. Maksettava palkka -tulolajin (koodi 406) muihin vähennettäviin eriin on kuitenkin voinut sisältyä ay-jäsenmaksu, tai määrä on voinut olla Nettopalkasta vähennettävä muu erä -tulolajin (koodi 408) yhteismäärässä mukana."

Vastaus: Ay-jäsenmaksut tulorekisterissä

Hei! 

Ay-jäsenmaksujen ilmoittamiseen on siis kaksi vaihtoehtoa edelleen, eli se voidaan linkittää tulolajiin 408, jolloin poistuu virhe, ettei sitä ole linkitetty tai vaihtoehtoisesti voidaan käyttää tuota Fivaldin sisäistä tulolajia 999 Ei tulorekisteriin, jolloin ay-jäsenmaksuja ei ilmoiteta lainkaan tulorekisteriin. 

CONTRIBUTOR ***

Vastaus: Ay-jäsenmaksut tulorekisterissä

OK, asia kunnossa. Päivitysten jälkeen ei olekaan enää herjannut 408-koodista, joten käytetään sitä. Suurta haloota on pidetty siitä, että palkkaennakot eivät enää olisi mahdollisia Tulorekisteriaikana, mutta tämän 408:n käyttö mahdollistanee niidenkin maksamisen aivan samalla tavalla kuin ennenkin.

CONTRIBUTOR **

Vastaus: Ay-jäsenmaksut tulorekisterissä

Hei

mites kun tilin yhteydessä maksetaan kuitteja -> mihin koodataan ettei tule virheitä ?

teintulolajin -> palkkalajin palkkalaji ei lähetetä tulorekisteriin - koodi 920 vai 999?

ja linkitin siihen nämä maksut, virhe on kuitenkin edelleen, eikä ilmoitusta saa tehtyä?

 

tulolaji pitää kuitenkin tehdä itse manuaalisti ettei muut jo tehdyt asetukset häviä tai tule tupalana

Vastaus: Ay-jäsenmaksut tulorekisterissä

Hei! 

Nuo tulisi linkittää tuohon itse tekemään tulolajiin 999, jota ei ilmoiteta tulorekisteriin. Jos tuo tilastoryhmä 999 on tehty palkkalaskelmien teon jälkeen, tulee esikatselussa päivittää näkymä valitsemalla Henkilö -välilehdellä tulolajien oikean yläkulman Päiviys -painiketta. Tiedot eivät päivity esikatseluun automaattisesti. 

 

Mikäli saat edelleen virhettä, niin lähetä meille tukipyyntö lähettämällä viesti osoitteeseen sovellustuki@visma.com ja ota kuvaruutu virheestä sekä Palkkalajit -rekisterin tilastoryhmän tulolajista 999 sekä palkkalajeista jotka on linkitetty tuohon tulolajiin. Ota kuvaruudut siten, että koko Fivaldi/selainikkuna on näkyvillä.