peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Ay-maksulappujen tulostus

Kuinka saadaan tulostettua palkanlaskennan raportti Ay-maksulaput? Nyt Ay-jäsenmaksun raportti näyttää pelkkää tyhjää.

3VASTAUSTA3

Viite: Ay-maksulappujen tulostus

(updated by Mirjami Luostari VISMA ‎20-12-2017 13:59 )

1. Tarkista tilastoryhmän määritykset

Tarkista, että palkkalajien Tilastoryhmät-välilehdellä on Valitse palkkalajit -painikkeen takana ay-maksujen palkkalaji. “Ilmoitus jonka kentät näytetään alla”-kohdassa määritellään jakso, esimerkiksi kuukausi.

 

Ay-jäsenmaksu1.png

 

2. Perusta ammattiliiton tiedot

Palkat | Palkansaajat | yläpalkista Palkanlaskennan henkilöt | Perustiedot | Ammattiliitot-välilehdelle määritetään liiton tiedot. Tässä kuvassa punaisella kentät, jotka ovat pakollisia tiedon tulostumista varten:

 

Ay-jäsenmaksu2.1.png

Yritystunnus-kenttään voi halutessan syöttää yrityksen, jos liitto on perustettu yritysrekisteriin (vapaaehtoinen tieto). Lisää myös tunnukset, jos haluat että tieto tulee eriteltynä Jäsenmaksutilitys-raporttiin.

 

3. Määrittele liitto ja viitteet palkansaajan taakse

Palkansaajalla pitää olla voimassaoleva työsuhde, johon on määritelty ammattiliiton osasto. Jos työsuhde ei ole voimassa palkanmaksupäivänä, niin tieto ei nouse maksulapulle (voit muokata työsuhteen loppupäivää maksupäivän jälkeiseksi päiväksi, niin tieto nousee ay-maksulapulle). Ay-viite-painikkeen takana tulee olla viitenumero:

Ay-jäsenmaksu3.png

 

Luettelossa näkyy vain avoimet palkkakaudet, joten jos jokin palkkakausi ei näy niin avaa kyseinen palkkakausi Palkanlaskennan perustiedot -ikkunasta.

Tämän jälkeen tiedot pitäisi nousta Ay-maksulaput-raporttiin.

Täällä on tietoa Ay-aineiston muodostuksesta ja lähetyksestä eteenpäin:

http://community.visma.com/t5/Visma-Fivaldi-keskustelut/Ay-tilitysaineiston-muodostus-ja-lahetys-ete...

 

Tiedoksi: jos jäsenmaksutilitys tulostuu tyhjänä, tarkista että ay-maksun palkkalajilla on pallo kohdassa "Henkilön ay-maksu".

CONTRIBUTOR *

Vastaus: Ay-maksulappujen tulostus

Hei

 

Tein ohjeen mukaisesti, ja sain maksulaput tulostettua, mutta jos viite on yrityskohtainen, niin maksulappu tulostuu henkilötasolla, kun viite on kuitenkin ilmeisesti tallennettava kaikkien henkilöiden taakse? Teenkö jotain väärin vai onko tuohon yrityskohtaisen viitteen tallennukseen olemassa joku toinen tallennustapa?

 

-KS

Vastaus: Viite: Ay-maksulappujen tulostus

Hei, jos on kuukausittain vaihtuva ay-maksuviite, palkansaajilla siis jokaisella omansa, niitä ei voi syöttää vuosittain etukäteen palkansaajan taakse ilman että avaa kaikki palkkakaudet?  Voiko palkkakauden avata tätä varten ja sulkea? En halua pitää kaikkia kausia auki koko vuotta, sotkee vain.