Jonna Isomaa
VISMA

Ennakot ja saatavat -raportti näyttää vääriä summia

tekijä Jonna Isomaa

Ennakot ja saatavat -raportti ei täsmää Vuokrareskontran näkymään. Ennakot ja saatavat -raportilla näkyy sekä ennakkoa että saatavaa.

1 VASTAUS1
Accepted solution
Jonna Isomaa
VISMA

tekijä Jonna Isomaa (Päivitetty ‎15-09-2017 09:26 tekijä Jonna Isomaa VISMA )

Mikäli ennakot ja saatavat -raportti ei täsmää, on syy joko historiassa ajallisesti ristissä olevat tavoite/maksu-kirjaukset tai saldovirhe vuokrareskontrassa.

 

1 Tavoite- ja maksukirjaukset ristissä

Ennakot ja saatavat -rapotti näyttää tulostuksessa annetun kauden tilanteen ja ristiriitoja voi tulla Vuokrareskontraan nähden esimerkiksi siitä syystä, että yhden kuun maksuja on kohdistettu toisen kuun tavoitteisiin. Raportilta tulee siis lähteä selvittämään missä kuussa huoneistolla tuo ristiriita alkaa ja sitten korjata ja kohdistaa maksut uudestaan käsin ajallisesti oikein.

 

Mikäli ennakot ja saatavat ovat ristissä, on toinen vaihtoehto ajaa aivan ensimmäisestä kuukaudesta, jossa eroa on alkanut syntyä, tavoitteet uusiksi niin pitkälle kuin niitä on ajettu. Tällöin ennakko-saatava ristiriita häviää ohjelman kohdistaessa uudelleenajossa tavoitteet ja maksut uudestaan aikajärjestyksessä. Tämä toki edellyttää sitä, että vuokrareskontran kaudet ovat auki siihen kuukauteen saakka, jossa heitto alkaa. 

 

Huom! Tällä tavalla tulee olla todella tarkkana, että tavoitteet ajetaan vuokrareskontraan uudestaan oikein. Mikäli kausille on tehty tasauslaskutusta, emme suosittele tavoitteiden ajoa uudelleen.

 

2 Saldovirhe vuokrareskontrassa

Vuokrareskontran Näytä maksut -toiminnossa maksua hiiren oikealla klikkaamalla avautuu valikko, josta Näytä maksun kohdistukset -valinnalla avautuu Maksun kohdistukset -ruutu. Tällä ruudulla tulee Kohdistukset yhteensä, Palautukset/poistot/siirrot yhteensä ja Ennakko olla yhtä suuri kuin Maksettu summa. Jos näin ei ole, on kyseessä saldovirhe.

Näytämaksut.JPG

 

Esimerkkikuvassa saldovirhettä ei ole, sillä punaisella korostettujen kohtien yhteenlaskettu summa täsmää keltaisella näkyvään maksettuun summaan.

 

Mikäli havaitset saldovirheen, toimita sovellustukeen kuvaruutukopiot:

  • asiaankuuluvasta sidoksesta
  • kyseisestä maksusta niin, että tositenumero on näkyvillä
  • kyseiseltä maksulta avautuvasta Maksun kohdistukset -ruudulta jossa näkyy että Kohdistukset yhteensä, Palautukset/poistot/siirrot yhteensä ja Ennakko eivät ole yhtä suuri kuin Maksettu summa

 

Oikean maksun etsimisessä voi käyttää hyväksi Maksuhistoria-raporttia, jolla maksulle kirjautunut ennakko näkyy selkeästi. Tulosta Maksuhistoria-raportti tarvittaessamahdollisimman pitkältä aikaväliltä. Voit etsiä oikeaa maksua CTRL + F -painikkeella sanalla “Ennakko”.