Minun alueeni
Apu
Jaana Jokinen
CONTRIBUTOR **

Erillisilmoitus: "Sinulla ei ole luotuja erillisilmoituksia"?

tekijä Jaana Jokinen

Mistä johtuu kyseinen herja? Kolmen asiakasyrityksen osalta ei erillisilmoitusta synny, vaan tulee mainittu ilmoitus. Palkanlaskennat on kuitenkin tehty, merkitty maksetuiksi ja palkkailmoitukset lähetetty tulorekisteriin onnistuneesti. Muiden yritysten osalta erillisilmoitus löytyy ja toimii hyvin.  Voiko tämä liittyä siihen, että näiden kolmen osalta virallinen maksupäivä on vasta tuleva 31.1.? Asiakasyrityksillä tulee tilanteita, että maksetuksi merkintä täytyy tehdä/voidaan tehdä jo ennen virallista palkanmaksupäivää.  Tilitoimiston työrytmin takia ei voi olla niin, että erillisilmoituksen pystyisi tekemään vasta kun palkanmaksupäivä on ohitettu?

15 VASTAUSTA15
Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Meillä sama ongelma ja näyttäisi siltä että yrityksillä joissa on vain YEL-osakkaan palkkaa, ei erillisilmoitusta voi muodostaa. Onko mahdollisesti siinä vika?

 

Jaana Jokinen
CONTRIBUTOR **

tekijä Jaana Jokinen

Niinpä tosiaan - meilläkin nämä kaikki kolme ovat yel-osakkaita.

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Meillä sama ongelma.

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Näyttää että ei palkanmaksua-ominaisuus ei myöskään toimi vielä. Luin ohjeen Erillisilmoituksesta. Onko jotakin asiakaskohtaisia lisäasetuksia jotta saisi näkymään ei palkanmaksua-ominaisuuden? Kitjanpitäjällähän saattaa olla asiakkaita jotka ennen toiminnan lopettamista kokonaan voivat olla ta-rekisterissä muutaman kk:n eli ettei mitään palkanlaskentaa ei ole tänä vuonna. Eikä siksi mitään tulorekisteri-asetuksia ole tarvinnut tehdä.

Hei! 

Tämä on tosiaan tiedossa oleva ongelma, että jos on pelkästään YEL-palkkaa, ei erillisilmoitus -ruudulle muodostu yrityksen tietoja eikä palkkakausia. Tämä on laitettu tuotekehitykselle tutkittavaksi. Tiedotamme kun saamme tästä lisätietoja. 

Siiri A
CONTRIBUTOR **

tekijä Siiri A

Hei,

Milloin erillisilmoitukset saadaan toimimaan, yrittäjät ovat odottaneet maksutietoja pahimmillaan jo pari viikkoa? YEL-yrittäjien lisäksi meillä ei muodostu erillisilmoitusta myöskään yhdistykselle, joka maksanut tammikuussa matkakustannusten korvauksia. Korvaukset sinänsä eivät edellytä erillisilmoituksen antamista, mutta kun yhdistys on työnantajarekisterissä, ilmoitus on jätettävä kuukausittain.

tekijä Inka Karlsson

Hei! 

Tässä tiedotteessa on tullut myös kysymyksiä ja vastauksia tästä samasta aiheesta.

Valitettavasti minulla ei ole antaa aikataulua koska tämä korjaus on tulossa, mutta pyrimme saamaan sen mahdollisimman pian, tavoite on toki ennen tuota maksupäivää (5.2.2019). 

 

Pahoittelemme häiriön aiheuttamaa ylimääräistä haittaa. 

TTKoski
CONTRIBUTOR **

tekijä TTKoski

Hei!

Tarkoitit varmaankin ilmoituspäivää 5.2., koska maksupäivähän on entinen 12. päivä!

Sama ongelma täälläkin ja ilmoituspäivä lähenee kovaa vauhtia - ei montaa työpäivää jäljellä.

tekijä Inka Karlsson

Hei!

Tarkoitin toki ilmoituspäivää enkä maksupäivää, hyvä tarkentava huomio. 

 

Ja ei-palkanmaksua toiminnallisuudessa on tosiaan myös ongelmaa, mutta korjaantuu samalla käsittääkseni kuin tuo YEL-ongelma. 

 

Ilmoittelen tässä kun asia on korjattu. Pahoittelen, että joudutte odottelemaan. 

Accepted solution
Ainomari Karhu
VISMA

Hei!

 

Erillisilmoituksen lähetys on nyt korjattu ja ohjelma ei vaadi TyEl vakuutusta Palkansaajien perustietojen Vakuutukset välilehdelle. Nyt myös ilman tätä tietoa olevien yritysten nimet ja palkkakaudet näkyvät Erillisilmoitukset-välilehdellä ja ilmoitukset voidaan lähettää Tulorekisteriin. Pahoittelemme tästä johtunutta ylimääräistä vaivaa.

HeiSuo
CONTRIBUTOR *

tekijä HeiSuo

Mikä vielä vikana YEL-vakuutuksen alaisissa palkoissa kun tulee edelleen virheilmoitus "Odottamaton virhe(s) Virhe Erillisilmoituksen lähetyksessä, napsauta Erillisilmoitus-välilehteä päivittääksesi. Virheen tiedot:You do not have the required permission to perform this action"

Jonna Isomaa
VISMA

tekijä Jonna Isomaa

Hei!

 

Vaikuttaisi siltä, että sinulla ei ole riittäviä oikeuksia Palkkatietoilmoitus tulorekisteriin -Websovellukseen kyseisessä yrityspaikassa. Pyydä siis tarvittaessa pääkäyttäjää tarkistamaan tilanne Palvelunhallinnan puolelta.

HeiSuo
CONTRIBUTOR *

tekijä HeiSuo

Minä olen pääkäyttäjä 🙂 Kaikki on kyllä tarkistettu

Jonna Isomaa
VISMA

tekijä Jonna Isomaa

Hei!

Siinä tapauksessa kannattaa ottaa yhteys meidän sovellustukeen, niin voidaan tutkia asiaa tarkemmin. Voit avata tukipyynnön esimerkiksi lähettämällä sähköpostiviestin osoitteeseen sovellustuki(a)visma.com. Kerro viestissäsi tieto saamasi virheilmoituksen lisäksi (mielellään kuvaruutukopio) mistä Fivaldin yrityspaikasta ja käyttäjätunnuksesta on kyse.

 

Mielellään otetaan tänne foorumillekin sitten tieto siitä, mikä lopulta tutkinnan jälkeen ilmeni ongelman aiheuttajaksi. Käy ihmeessä se sitten meille täällä kertomassa Hymiö Onnellinen

Siiri A
CONTRIBUTOR **

tekijä Siiri A

Hei,

 

Ohje vastaa mielestäni lähinnä kysymykseen miten erillisilmoituksen tiedot saa nousemaan kausiveroilmoitukselle ja miten siitä luodaan maksutosite ostolaskujen kierrätykseen.

Tällä hetkellä erillisilmoituksen luominen mm. pelkistä YEL-palkoista ei toimi lainkaan, lisäksi ilmoituksen luominen ei onnistunut yhdistykselle (työnantajarekisterissä, mutta maksettu vain matkakustannusten korvauksia).

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.