Minun alueeni
Apu
pennaje
CONTRIBUTOR **

Fivaldi ja Mac

tekijä pennaje

Onko Fivaldi käytettävissä tulevaisuudessakin Macilla?

 

Tämänhetkinen tilanne alkaa olla kestämätön, käytössäni on se ainoa tuettu selain Firefox 52.9 ESR.

Kyseinen ESR on poistunut tuettujen selainten piiristä 28.8.2018

Vanhentuneen version käyttö alkaa olla tietoturvariski ja hankaloittaa koneen käyttöä.

 

 

4 VASTAUSTA4

tekijä Jussi Ranta-Muotio

Hei!

 

Oletan että käytät Fivaldin Sovellusikkunaa nyt asetuksella "Omassa ikkunassa", joka toimii Javan selainlaajennuksella? Javan selainlaajennuksen tuki on tosiaan poistunut suurimmasta osasta selaimia. Suosittelemme käyttämään Sovellusikkunaa asetuksella "Java Web Start", jolloin selaimella ei ole väliä. Ainoa rajoitus tässä on että selaimen tulee olla samalla järjestelmän oletusselain, jotta ponnahdusikkunat (tulosteet yms.) aukeavat oikein. Ohjeita Mac-laitteelle: https://community.visma.com/t5/Visma-Fivaldi-kayttovinkit/Visma-Fivaldin-Tekniset-vaatimukset-ja-sel...

 

Eli Java Web Startin myös Avaa sovellusikkuna -painike lataa työasemaan fivaldi.jnlp tiedoston, joka avataan työasemaan asennetulla Javan ajoympäristöllä. Macissa tämä fivaldi.jnlp -tiedosto täytyy latauksen jälkeen avata Finderin kautta, sillä ohjelma ei ole Apple kaupan tuntemalta kehittäjältä.

pennaje
CONTRIBUTOR **

Joudun jokaista istuntoa varten lataamaan uuden Java network launch  '(*.jnlp) tiedoston ja käydä erikseen hyväksymässä järjestelmäasetusten turvallisuusasetuksissa hyväksymässä poikkeuksen sen käyttämiseksi.

 

pennaje
CONTRIBUTOR **

tekijä pennaje

Onko tähän mitään ratkaisua ettei joka kerta tarvitsisi ladata java fileä ja tehdä poikeusta?

tekijä Jussi Ranta-Muotio (Päivitetty ‎17-06-2019 15:24 tekijä Jonna Ailinpieti VISMA )

Hei!

 

Tiedosto tulee aina ladata uudelleen, sillä se ei ole voimassa tietoturvasyistä kerrallaan kuin muutaman minuutin. Vain viimeisin ladattu jnlp-tiedosto on voimassa oleva. Poikkeusta ei kuitenkaan tarvitse tehdä aina erikseen, tiedosto tulee avata Macin Finderin kautta.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.