Minun alueeni
Apu
Tuulikki2
CONTRIBUTOR **

Hallituksen palkkiot eivät välity, koska työehtosopimus puuttuu

tekijä Tuulikki2

Maaliskuun päivityksen jälkeen näemmä hallituksen palkkiot hylätään Tulorekisteri-ilmoituksen lähetysvaiheessa, koska työehtosopimus puuttuu. Työehtosopimuksen puuttuminen ei sen sijaan haitannut rahapalkkojen tietojen lähetystä, vaikka niissähän sitä työsehtosopimusta useammin on kuin hallituksen palkkioissa... Mitäköhän muutoksia nyt sitten täytyy taas tehdä, että nämä menisivät sitten jatkossa taas yhtä helposti kuin alkuvuonna?

13 VASTAUSTA13
Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Työehtosopimus on määriteltävissä asetuksissa ja niiden osalta on ihan omat ilmoitukset jotka rekisteröityvät katso-tunnisteiden kautta ja lähettää suoraan vakuutusyhtiöön. Lähetetyn ilmoituksen voi myös arkistoida ja uudelleen lähettää tarvittaessa. Kaikki maksut rekisteröidään myös omalla tavalla ja kuitenkin maksettujen osioiden kanssa ja erikseen. Hallituksen palkkiot kuuluu olla normaalisti

Jonna Isomaa
VISMA

tekijä Jonna Isomaa (Päivitetty ‎28-03-2019 15:57 tekijä Jonna Isomaa VISMA )

Hei!

 

Voisikohan Tuulikki2 tuossa kuvailemassasi tilanteessa olla kyse tässä postauksessa mainitusta tapauksesta?

Tuulikki2
CONTRIBUTOR **

tekijä Tuulikki2

Ei näyttäisi olevan. Mitään muutoksia ei ole tehty palkanlaskennassa helmikuun jälkeen ja tammi-helmikuun ilmoitukset ovat oikein, mutta maaliskuu hylkääntyi, vaikka aineisto oli tismalleen samanlainen.

Jonna Isomaa
VISMA

tekijä Jonna Isomaa

Hei!

 

Kyseinen ongelma on tullut maaliskuun päivityksen yhteydessä, joten mikäli tuo kuvaus muuten täsmää teillä olevaan ongelmaan, niin kannattaa käydä kaikki ko. vähennyspalkkalajit läpi ja kokeilla oikeneeko tilanne ohjeistetulla korjauksella. Mikäli ei, niin olethan yhteydessä tukeen, jotta pääsemme tutkimaan asiaa tarkemmin.

 

Sovellustuen yhteystiedot:

Puhelintuki (arkisin 9-15)

02 480 90460

sovellustuki(a)visma.com

Tuulikki2
CONTRIBUTOR **

tekijä Tuulikki2

No, vähennyspalkkalajien läpikäynti ei kai auta, kun työeläkepalkkalalajilla on vain työeläke. Ongelma on palkkalajilla 308 , josta oletuksena ei oteta työeläkevakuutusta, mutta maaliskuun päivitys on alkanut sitä vaatia.

Jonna Isomaa
VISMA

tekijä Jonna Isomaa

Hei!

 

Vaatii varmasti nyt tarkempaa tutkimista, joten kannattaa olla seuraavaksi yhteydessä tukeen, niin voidaan tutkia asiaa tarkemmin.

Tuulikki2
CONTRIBUTOR **

tekijä Tuulikki2

Edit: Virhe tulikin työeläkevakuutustiedon puuttumisesta. Mihin siis pitää laittaa uusi rasti/tieto, kun työeläkettä ei tarvita?

Tuulikki2
CONTRIBUTOR **

tekijä Tuulikki2

Pitääkö siis laittaa rasti tuohon "Ei palvelusuhteessa"- ruutuun? Miksi lähetysraporttien esikatselusta on poistunut "refresh"-painike, eli ilmoituksen korjaantumista rastin laittamisen jälkeen ei voi enää tarkastaa ennen uudelleenlähettämisen yrittämistä?

Jaana
CONTRIBUTOR **

tekijä Jaana

Mulla on ollut rasti kohdassa "ei palvelusuhteessa", mutta siitä huolimatta hallituksen jäsenen kokouspalkkiot eivät ole menneet tulorekisteriin. Harmillista 😞

Marita Kunnari
CONTRIBUTOR ***

tekijä Marita Kunnari

Sama ongelma ja sama virheilmoitus tuli luentopalkkioissa päivityksen jälkeen. Minä tein tarkasti ylläolevan Jonnan ohjeen/linkin mukaan, niin alkoi toimimaan. Myös esim. KuEL pitää muuttaa, vaikka sitä ei käytäkään.

Hei!

 

Tosiaan, kuten Marita tuossa mainitsikin, niin tällä hetkellä kaikki palkkalajit millä on valittuna otsikon "prosentin tyyppi" kohtaan "Työntekijän/työnantajan maksu" jokin vakuutus, niin näillä palkkalajeilla ei saa olla valittuna niitä palkkalajeja joilta ei pidä vakuutustietoa toimittaa. Eikä sillä ole merkitystä onko palkkalajia käytetty vai ei. 

Tuulikki2
CONTRIBUTOR **

tekijä Tuulikki2

Tulorekisterin kello tikittää, 5 päivää tulee pian täyteen ja meillä ei tehdä töitä viikonloppuisin... Tarkennan vielä, että aineisto oli Fivaldin palluroiden mukaan kelvollinen lähetettäväksi ennen sen lähettämistä ja hylätyksi tulemista. Tiedän, että asiointipalvelussa voi myös ilmoittaa kopioimalla viime kuun tiedot, mutta se ei ole tarkoituksenmukaista, koska kyse on nyt jostain järjestelmämuutoksesta helmikuun jälkeen ja asia pitää saada kuntoon tulevaisuutta varten. Kannattaako enää käyttää työaikaa aineiston tarkastamiseen etukäteen, jos se antaa virheellisen tiedon aineiston lähetyskelpoisuudesta?

Sari N
CONTRIBUTOR **

tekijä Sari N

Samaan aiheeseen liittyen kysyn: Meillä on sellaisia yrityksiä, joissa ei ole palkansaajia lainkaan, eikä tällöin yrityksellä ole myöskään eläkevakuutusta. Yrityksessä on vain hallituksen jäseniä, joille maksetaan kokouspalkkioita. Miten tällöin ilmoitetaan niin, että ilmiotukset menevät läpi tuloreksiteriin?

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.