Minun alueeni
Apu
Tuulahannele
CONTRIBUTOR ***

Hyvityslaskun vastaanottaminen verkkolaskuna

tekijä Tuulahannele

Hei,

 

 

Onko jossain ohjetta vakuutusyhtiön lähettämän palautus/hyvityslaskun käsittelystä, joka on vastaanotettu nollasummaisena verkkolaskuna? Hyvityslaskussa on kuitenkin palautuvia eriä, mutta laskun summaa ei pysty muuttamaan negatiiviseksi. Jääkö nollasummainen lasku ostoreskontraan vai miten sen voi kuitata maksetuksi?

1 VASTAUS1
Accepted solution
Leena Takanen
VISMA

tekijä Leena Takanen

Hei. 

 

Kiitos viestistäsi. 

 

Valitettavasti Fivaldin ostoreskontrassa tai ostolaskujen kierrätyksessä ei ole tukea nollalaskuille. 


Emme siis valitettavasti voi suositella nollalaskujen tuomista ostoreskontraan. Voit kuitenkin arkistoida nollalaskut, jos haluat. Tämä tarkoittaa, että nollalaskut lisätään esim. "nollalaskukansioon", jolloin ihan ensiksi sinun tulee luoda dokumenttityyppi, jonne haluat tallentaa nollalaskut. Voit myös tallentaa ne halutessasi Arkiston Käsitellyt-kansioon.

Voit lisätä uuden dokumenttityypin esimerkiksi näin:

  1. Mene Arkisto | Perustiedot | Dokumenttityypit. 
  2. Klikkaa Uusi | Kirjoita selite | valitse ryhmäksi esimerkiksi "Fivaldin sisäiset". Voit myös luoda uuden ryhmän kohdassa "Ryhmittelyt".
  3. Mene "Valitse kohde" ja täältä "Lisää tallennuskohde".
  4. Valitse oikea arkisto (jos on useampia) ja täältä valitse haluamasi kansio. Jos haluat luoda uuden kansion, paina "uusi hakemisto".


Kun olet tehnyt edellä mainitut toimet, voit lisätä arkistossa uuden tiedoston "Lisää tiedosto"-valinnalla. Kun valitset dokumenttityypiksi luomasi tyypin, liite arkistoituu juuri sinne, minne sen edellä määrittelit. 

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.