peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Olli S
CONTRIBUTOR **

Java - Word merkistön ongelma

tekijä Olli S

Hei

Koitan tehdä tasekirjaa Javan puolella. Pääosin toimii vallan mainiosti mutta jotkut merkit ei toimi kun siirrän Wordiin. Esimerkkeinä € merkki (näppaimistöllä Ctrl Alt E) joka tulostuu ¤ merkkinä ja = merkki (Shift 0) josta tulee Wordiin teksti Tuntematon symboli... Onkohan joku eri merkistö Javalla ja Wordilla vai mistä johtunee?

20 VASTAUSTA20
Jonna Isomaa
VISMA

tekijä Jonna Isomaa

Hei!

 

Kiitos vielä kaikille yhteistyöstä tämän asian selvittämiseen liittyen.

 

Tiivistettynä tähän loppuun siis vielä tämän keskustelun annista, että olemme tosiaan todentaneet virhetilanteen liittyen tähän €-merkin raporteilla näkymiseen. Tilanteen voi kiertää käyttämällä ohjelmassa €-merkin sijasta eur-lyhennystä.

 

Valitettavasti meillä ei ole antaa tarkempaa tietoa siitä koska €-merkki saadaan raporteilla näkyviin, mutta tuttuun tapaan tiedotamme tehdyistä korjauksista ja muista muutoksista päivitystiedotteillamme. Nämä löytyvät kootusti Visma Communityn Käyttövinkit-välilehdeltä.

 

Mukavaa kevättalven jatkoa kaikille!Päivi Soini
CONTRIBUTOR ***

tekijä Päivi Soini (Päivitetty ‎03-02-2021 13:26 tekijä Päivi Soini )

Hei!

Minulla ilmenee vika myös €-merkin kanssa. Jos pk-vientitositteella on € tulostuu raportille esim. päiväkirjalle ¤. Olen vuosia kirjoittanut €:n sijaan eur. Käyttöjärjestelmänä on Linux.

Reija Kettunen
CONTRIBUTOR **

tekijä Reija Kettunen

Tilaustenkäsitelyssä myös tuo samainen ongelma, että sinne laskulle tekstiririville syöttäessä €:n -merkkiä tulee tuo yllämainittu merkki. Tästä aikoinaan oli puhetta jonkin Teidän kouluttajankin kanssa ja hän sanoi, että tuo virhe on Teillä tiedossa, mutta vielä ongelmaa ei ole ratkaistu. Tästä siis aikaa jo useampi vuosi..;o

Jonna Isomaa
VISMA

Hei!

 

Kyllä, tuo minullakin toistuu, ja olen siinä ymmärryksessä minäkin, että tämä on tiedossa. En kuitenkaan saa tasekirjalla Wordissa tätä toistumaan. Voisitkohan kokeilla, jos vain sinulta aikaa liikenee, toistuuko sinulla ongelma myös siellä?

Päivi Soini
CONTRIBUTOR ***

Hei!

Saan toistettua aloittajan kirjoittaman tilanteen tase-erittelyllä, € tulostuu ¤-merkkinä kuten raporteilla. Käytössä Linuxin kanssa LibreOffice Writer.

Jonna Isomaa
VISMA

Hei!

 

Kiitos, nyt sain toistumaan minäkin kun kokeilin tase-erittelyä ja pelkästään sille nousevien raporttien osalta. Ongelma vaikuttaisi siis liittyvän juurikin noihin raportteihin, aiemmin testasin tasekirjalla esim. toimintakertomuksen osiota ja täällä ongelma ei tosiaan näyttänyt toistuvan. Raportoin tästä raporttien ongelmasta myös Wordissa tuotekehityksellemme.

Jonna Isomaa
VISMA

tekijä Jonna Isomaa

Hei!

 

Testailin tuota, enkä saanut ongelmaa toistumaan. Tiedustelin myös konsultoinnista sekä tekniseltä tueltamme, onko tällaisia tilanteita tullut heillä aiemmin vastaan, mutta vastaavaan ei oltu aiemmin heidänkään toimestaan törmätty. Java-puolen tuottamat raportit (oracle reports) ovat latin1-merkistöä.

 

Vaikuttaisi siltä, että käyttöympäristö voisi olla tässä yksi mahdollinen tekijä. Mikäli täältä foorumilta ei löydy muilta käyttäjiltä vastaavia kokemuksia tahi neuvoja, mikä tilanteeseen on heillä mahdollisesti auttanut, niin suosittelen olemaan yhteydessä sovellustukeen, niin voidaan tutkia tilannetta tarkemmin. 

Noora Kangastupa
CONTRIBUTOR **

Meillä on kyllä sama ongelma merkistöjen kanssa. Jos tekee vaikkapa asukkaille tiedotetta (kirjeiden tulostus) ja tiedotteeseen laittaa €-merkin niin siinä tulee samanlainen merkki tulostettuna kuin mitä aiemmin mainittiin. Kaikkia merkkejä en tosin ole kokeillut, mutta ainakin euromerkillä on tällainen ongelma ja oletan koskevan myös muita "erikoismerkkejä".

Jonna Isomaa
VISMA

Hei!

Nyt vasta huomasinkin että et maininnutkaan ongelman toistuvan sinulla myös tasekirjalla Wordissa. Oletko havainnut ongelman toistuvan myös siellä?

Noora Kangastupa
CONTRIBUTOR **

Minulla se ongelma ei ole Word-muotoisessa asiakirjassa vaan tiedotteissa ne tulostuu suoraan pdf-muotoon ja siellä nämä erikoismerkit ei näy. En käytä tasekirja-toimintoa, joten siitä en osaa sanoa. Minulla Windows 10 ja Word 2013 käytössä (vaikkakaan Wordissa en tästä ongelmasta osaa sanoa).

Jonna Isomaa
VISMA

Hei!

 

Aivan. Vähän vastaavasta Reijakin tuossa aiemmin kertoi Tilaustenkäsittelyn osalta, ja sen tosiaan saan minäkin toistumaan. Arvelisin, että tiedotteilla kyseessä on sama ongelma. Voisinkin keskustella tuotekehityksemme kanssa kyseisen korjauksen tilanteesta.

Jonna Isomaa
VISMA

Hei!

Keskustelin tuotekehityksemme kanssa tästä tapauksesta, ja kyseiseen virhetilanteeseen liittyvät korjaustoimenpiteet on nyt aloitettu. En vielä saanut tietoa arvioidusta toteutusajasta, mutta tiedotamme tuttuun tapaan asiasta päivitystiedotteella, kun korjaus on viety tuotantoon 🙂

Jonna Isomaa
VISMA

Hei!

Mielenkiintoista. Onkohan teillä samanlaiset käyttöympäristöt? En tosiaan saanut itse tuota toistumaan omalla koneellani (Windows 10 Word 2019), mutta voitaisiin kokeilla vastaavalla mikä esim. sinulla on käytössä, jos meiltä sellainen löytyy.

Olli S
CONTRIBUTOR **

tekijä Olli S

Minullakin käytössä Windows 10 ja Wordin tuorein versio, Selaimena Firefox. Yhtäsuuruusmerkin kanssa ongelman huomasin kun tein automatiikkaa tasekirjalle, siellä ohjeen mukaan pitäisi tehdä laskentakaava muodossa =(lauseke) ja tuota ei suostu Javalta W:n siirtämään. € merkin ongelma on kaikilla raporteilla, ei väliä meneekö W:n tai suoraan PDF:ksi

Jonna Isomaa
VISMA

tekijä Jonna Isomaa

Hei!

 

Sain nyt toistumaan tämän tilanteen, kun lähdin vielä erikseen testailemaan vinkkisi perusteella pelkkiä raportteja. Raportoin tuotekehityksellemme, että ongelma vaikuttaisi toistuvan raporttien osalta tosiaan myös Wordissa. 

 

Alunperin testasin tuon alkuperäisen kuvauksen perusteella vain Tasekirjan tekstiosioita, kuten toimintakertomusta. Toistuuko sinulla tuo euromerkin ongelma siis vain tasekirjan raporteilla, ei siellä tekstiosiossa?

Olli S
CONTRIBUTOR **

tekijä Olli S

Euromerkki tulee Tasekirjan tekstiosuudessa oikein, sen kanssa ongelma siis vain raporteilla. Pikatestauksella yhtäsuuruusmerkkikin tulostuu Wordiin yksinään oikein mutta jos siihen liitetään sulkumerkki perään eli sen pitäisi toteuttaa laskennallista korvaus sääntöä ei W enää tunnista tilannetta. Yrittääköhän Word kehittää siihen jotain hymiötä tai muuta... Saan sulkulausekkeen sisälle kyllä laskennan tai useammankin toimimaan mutta tuo alku sekoittaa systeemin.

Olli S
CONTRIBUTOR **

tekijä Olli S

Tässä vielä kuvankaappaus kyseisestä korvaussäännöstä joka sekoittaa Wordin.

Jonna Isomaa
VISMA

tekijä Jonna Isomaa

Hei!

Kiitos tarkennuksista. Löysin nyt keinon toistaa tuon ongelman, se toistuu jos käytän korvaussääntöä jota ei ole olemassa, tai en ole ohjeen mukaisesti erotellut lukuja välilyönneillä. Jos kuitenkin toimin ohjeen mukaisesti, tuottaa laskenta Wordille halutun lukeman. Millaista lauseketta olet yrittänyt luoda?

 

Olli S
CONTRIBUTOR **

tekijä Olli S

Aikamoinen "hirviölauseke" on ollut työn alla, tarkoituksena saada Oma pääoma yhteensä tilikauden lopussa.

 

=(-$(3001-8780, S) + (-$(2000-2170, S)))

 

Tuommoisella lähdin sitä kehittämään. Voi olla että ei vaan minun ajatukset ole samalla taajuudella ohjelman kanssa. + merkin jälkeinen laskenta toimii eli sen tulos näkyy wordi:ssa yksien sulkujen sisässä seuraavasti

 

Tuntematon symboli: (312034.58)

 

Ehkä joku tarkkasilmäinen keksii tuosta jotain mätää...

Jonna Isomaa
VISMA

tekijä Jonna Isomaa (Päivitetty ‎05-02-2021 13:31 tekijä Jonna Isomaa VISMA )

Hei!

Nämä ovat välillä hieman haastavia kyllä. Ensinnäkin sulkujen välissä pitäisi aina olla välilyönti, ja lisäksi tilinumero, pilkku, välilyönti - eli tuo S kiinni pilkussa. Yritin itsekin kokeilla ohjeen mukaisesti ja vähän muillakin versioilla, mutta en saanut toimimaan. Tämä voisi olla hyvä ottaa jatkotutkintaan sovellustuessa tiketin kautta.

 

Tiedoksesi myös, että keskustelin tuotekehityksemme kanssa tuon €-merkin korjauksesta raporteille. Kyseiseen virhetilanteeseen liittyvät korjaustoimenpiteet on nyt aloitettu, mutta en vielä saanut tietoa arvioidusta toteutusajasta. Tiedotamme kuitenkin tuttuun tapaan asiasta päivitystiedotteella, kun korjaus on viety tuotantoon!