peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään

Kirjaudu sisään tai luo uusi käyttäjä voidaksesi lisätä alueita suosikkeihisi

Apu
CONTRIBUTOR **

Java / sovellusikkuna ongema

Eilen on monella meillä järjestelmä pyytänyt päivittämään Javan. Itselläni ja muutamalla muulla päivitys onnistui ilman ongelmia. Mutta joillakin päivitys epäonnistui ja Java katosi kokonaan koneelta. Kollegani joutui palauttamaan tehdasasetukset, jotta sai Javan ladattua uudelleen. Nyt myös yksi asiakkaamme soitti ja hänellä tuntuu olevan sama ongelma. Järjestelmä kysyy millä ohjelmalla sovellusikkuna pitäisi avata, eli varmaan häneltäkin on java pudonnut kokonaan pois. Olisiko teillä antaa jotain neuvoa, miten Javan saa ladattua koneelle, ilman että joutuu palauttamaan tehdasasetukset. Kollegaltani kone oli kysynyt jotain lisenssiä, kun hän oli yrittänyt ladata Javaa uudelleen.

1VASTAUS1
Highlighted

Vastaus: Java / sovellusikkuna ongema

Hei!

 

Välillä on tullut eteen tilanteita joissa Javan automaattisen päivityksen yhteydessä Java on "hajonnut". Päivityksen yhteydessä asennus ensin poistaa vanhan Java -version koneelta, ja asentaa sitten uuden.
Jos asennus jostain syystä kaatuu kesken, saattaa vanha versio kadota, mutta vastaavasti uusi versio ei asennu kunnolla.

Itse suosin Javan offline -asennuspaketin lataamista ensin työasemaan ja asentamista vasta sitten. Vanhan version voi poistaa uuden asentamisen jälkeen. Ohjeet Javan asennukseen löytyvät täältä: https://community.visma.com/t5/Visma-Fivaldi-kayttovinkit/Visma-Fivaldin-Tekniset-vaatimukset-ja-sel...


Mainitsemanne huomautuksen lisenssin muutoksesta voi sivuuttaa, sillä Visman Java-lisenssit kattavat myös Fivaldi-käyttäjien Java 8 -päivitykset.

 

Välillä Java on päivittynyt työasemaan ihan oikein, mutta käyttöjärjestelmä ei osaa tarjota Javaa uudesta muuttuneesta sijainnista, kun Fivaldin jnlp -tiedostoa yritetään aukaista.
Tällöin pitäisi tarkistaa että javaws.exe tarjotaan päivittyneestä polusta. Polku on 32 bittisellä Javalla oletuksena seuraava: c:\Program files (x86)\Java\jre1.8.0_asennetun Javaversion numero\bin\javaws.exe