Minun alueeni
Apu

Kauden sulkeminen ei onnistu! Kaudella on hyväksymättömiä maksuaineistoja.

tekijä Ainomari Karhu

Olen sulkemassa Ostoreskontran kausia, mutta saan virheilmoituksen: "Kauden sulkeminen ei onnistu! Kaudella on hyväksymättömiä maksuaineistoja."

1 VASTAUS1
Accepted solution
Ainomari Karhu
VISMA

tekijä Ainomari Karhu (Päivitetty ‎27-06-2019 11:24 tekijä Ainomari Karhu VISMA )

Hei!

 

Virheilmoitus johtuu siitä, että kaudelle kuuluvia maksuaineistoja ei ole käsitelty. Hyväksymättömät maksuaineistot tulee ensin hyväksyä / käsitellä. Saat käsiteltyä ne Ostoreskontran Maksatus-toiminnossa.Mikäli maksuaineisto ei jostain syystä näy listalla, vaihda Erähaku | Pankkiyhteys-kohtaan tilaksi Kaikki, kuten yllä olevassa kuvassa. Näin näet kaikki aineistot, jotka ohjelma on muodostanut.

 

Kaikki-listalle nousevat mm. ulkopuoliset aineistot ja Fivaldi pankkiyhteyden kautta maksetut aineistot. Mikäli lasku on mennyt virheellisesti esim. ulkopuoliseksi aineistoksi, varmistathan että lasku on varmasti mennyt maksuun.

 

Kun lasku löytyy...

Avoin lasku tulee käsitellä tavalla tai toisella. Mikäli lasku on mennyt maksuun, se tulee hyväksyä. Mikäli lasku on aiheeton, sille tulee tehdä hyvityslasku. Tai mikäli lasku ei ole mennyt maksuun, se pitää nostaa uudelleen maksuaineistoon maksettavaksi.

 

Miten käsittelen laskua?

  1. Hyväksy aineisto hiiren oikealla Maksatus-toiminnossa. Mikäli laskua ei ole oikeasti maksettu, voit poistaa suorituskirjauksen tämän ohjeen mukaan. Tällöin maksu näkyy uudelleen avoimena ja voit tarvittaessa maksaa sen uudelleen / tehdä laskulle hyvityslaskun ja kohdistaa laskut päikseen, mikäli lasku on aiheeton.
  2. Mikäli haluat poistaa maksuaineiston, siirry Pankkiyhteyden Siirtohistoriaan ja etsi ko. maksuaineisto siirtohistoriasta ja poista se hiiren oikealla. Tämän jälkeen maksuaineiston voi poistaa myös Maksatus-toiminnossa ja lasku muuttuu uudelleen avoimeksi.

 

Miten aineisto nousee Fivaldi Pankkiyhteyteen?

  1. Tilille, jolta maksut halutaan maksaa, on täpätty Yrityksen perustiedot -rekisteriin Pankkitiedot-välilehdelle C2B XML -täppä.
  2. Tarkista, että pankkiyhteyden sopimukselle on liitetty asiakasyritys ja tälle yritykselle on täpätty sopimukselle Sepa-maksu -aineisto lähetettäviin aineistoihin. 
  3. Tarkista, että käyttäjätunnuksella on oikeudet pankkiyhteysyrityksen ja asiakasyrityksen Pankkiyhteyden aineistoihin. Nämä tarkistetaan Palvelunhallinnasta yrityskohtaisesti.
  4. Tarkista, että kierrätyksessä ei ole annettu erikseen Laskun maksutili -kenttään väärää tilinumeroa. Tieto ei ole pakollinen antaa. Väärän tiedon voi korjata luomalla maksuaineiston ja vaihtamalla Tapahtumat-välilehdellä Pankkitili-valikosta tilin oikeaksi.

 

Huomioithan vielä nämä:

Ulkopuolinen pankkiyhteys, LMP, LUM 

  • Aineisto näkyy kohdassa Ulkopuolinen pankkiyhteys, LMP, LUM, jos C2B XML -täppä ei ole päällä.

Ulkopuolinen pankkiyhteys, SEPA C2B

  • Aineisto näkyy kohdassa Ulkopuolinen pankkiyhteys, SEPA C2B, jos yritystä ei ole liitetty pankkiyhteyden sopimukselle ja täpätty kohtaa “Sepa-maksu” lähetettävistä aineistoista.
Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.