Minun alueeni
Apu

Käyttäjätunnus on lukittu, mitä teen?

tekijä Niklas Merikallio (Päivitetty ‎11-09-2017 10:06 tekijä Niklas Merikallio VISMA )

Käyttäjätunnus on lukittu, mitä teen? Miten pääkäyttäjä voi vaihtaa salasanan jos se on unohtunut?

2 VASTAUSTA2
Accepted solution
Niklas Merikallio
VISMA

tekijä Niklas Merikallio (Päivitetty ‎07-06-2022 11:28 tekijä Jenni Syrjämäki VISMA )

Lukituksen poistaminen

 

Yrityksen pääkäyttäjä voi avata lukitun käyttäjätunnuksen Fivaldin Palvelunhallinnassa valitsemalla Käyttäjät-listalta ensin lukitun käyttäjätunnuksen, ottamalla ruksin pois kohdasta “Käyttäjä lukittu” ja tallentamalla tiedon.

 

JenniSyrjmki_0-1654589705704.png

 

Salasanan vaihtaminen

 

Jos kyseessä on Connect-tunnus (eli käyttäjä kirjautuu Fivaldiin sähköpostiosoitteella), pystyy käyttäjä itse vaihtamaan salasanan Fivaldin kirjautumissivun "Unohditko salasanasi" -linkin kautta. Tarkempi ohjeistus löytyy tarvittaessa täältä

 

Jos kyseessä ei ole Connect-tunnus (eli käyttäjä kirjautuu Fivaldiin sähköpostiosoitteen sijaan ns. vanhan mallisella käyttäjätunnuksella vanhan kirjautumissivun kautta), tulee pääkäyttäjän vaihtaa kyseisen käyttäjän salasana Fivaldin Palvelunhallinnassa valitsemalla Käyttäjät-listalta ensin kyseisen käyttäjätunnuksen ja klikkaamalla "Vaihda salasana". Tässä tilanteessa kannattaa myös lisätä ruksi kohtaan “Salasana vaihdettava”, jolloin käyttäjän tulee itse vaihtaa pääkäyttäjän määrittelemä salasana joksikin muuksi.

Jonna Isomaa
VISMA

Kesäkuun 2020 päivityksen jälkeen käyttäjillä on mahdollisuus alkaa käyttää Visma Connect -käyttäjätunnuksia Fivaldin sisäänkirjautumiseen. Tämän muutoksen tiimoilta myös salasanan vaihtamisen tapa muuttuu.

 

Sen jälkeen siis kun pääkäyttäjä on muuntanut käyttäjän tunnuksen Visma Connect -tunnukseksi, ei Fivaldin Palvelunhallinnassa kyseisen käyttäjän omien tietojen muuttaminen ole enää mahdollista. Visma Connect -käyttäjätunnuksen omien tietojen kuten sähköpostiosoitteen ja puhelinnumeron muuttaminen sekä salasanan vaihtaminen tehdään siis jatkossa Visma Connectissa. Sähköpostiosoite ja puhelinnumero vaihdetaan Visma Connect-alueella Omat tiedot kohdassa ja salasanan vaihto tapahtuu käyttäjän toimesta suoraan kirjautumissivulta ”Unohtunut salasana”-linkistä, jolloin vaihtolinkki lähetetään käyttäjän sähköpostiin.

 

Kaikki Visma Connect -käyttöoppaat ja -videot löytyvät tästä linkistä.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.