Minun alueeni
Apu
skaroliina
CONTRIBUTOR **

Kiinteä ay-jäsenmaksu?

tekijä skaroliina

Kuinka saan asetettua palkansaajalle kiinteän ay-jäsenmaksun/kk? Nyt kun esimerkiksi Rakennusliitolla jäsenmaksu ei ole enään prosenttiperusteinen vaan kiinteä 25€/kk, niin tulostaessa raporttitulostimesta ay-jäsemaksutilistystä summaksi ei nouse palkkalaskelmalla vähenetty määrä vaan jokin erikoinen summa. 

Prosenttiperusteisena toimii normaalisti mutta kiinteällä sumalla ei. 

 

4 VASTAUSTA4

tekijä Inka Karlsson

Hei!
Oletko määritellyt tuon vakiosumman tulonsaajille Palkansaajat-rekisterin Henkilön palkkalajit-välilehdellä tai palkkalajille suoraan? Vakiosumma tulisi määritellä Palkansaajat-rekisterissä ylävalikon Palkanlaskennan henkilöt > Perustiedot > Ammattiliitot -välilehdellä ruudun alaosassa Vakiosumma-kenttään:

 

InkaKarlsson_0-1652696073151.png

 

skaroliina
CONTRIBUTOR **

tekijä skaroliina

Hei

Kyllä tuo vakiosumm aon laitettu tuonne ammattiliitot välilehdelle. Pidätystoimii mutta tosiaan tuolle maksulapulle tulostuu täysin eri summa, pitäisi olla sen 25e mutta nyt summaksi tulostuu 258,83.

 

skaroliina
CONTRIBUTOR **

tekijä skaroliina

Jos palkkalaskelmalla on syötettynä maksuun 0h niin maksulappu tulostuu oikein ja jos maksuun laittaa tunteja niin silloin summa muuttuu . Kuinka tällaisen kiinteän ay-jäsenmaksun tulisi olla tallennettuna henkilöntietoihin? Ja minkälainen laskentakaava tulisi palkkalajeissa olla?

Hei!

 

Kun on kiinteä ay-jäsenmaksu kuukaudessa, niin riittää että syötät ko. yhdistyksen Osaston jäsenmaksut vakiosummat -kenttään esim. 25 euroa. Silloin pitäisi palkkalaskelmalle tulla vähennyksenä tuo ay-maksu 25 euroa ja myös Ay-maksulapulle pitäisi tulostua 25 euron suuruinen summa maksettavaksi ko. palkansaajan osalta.

 

Ohjeistaisin tarkistamaan, että olet valinnut palkansaajalle työsuhteet -välilehdellä oikean ammattiliiton osaston sekä onhan Ay-jäsenmaksu palkkalajin määrä-kentässä varmasti ykkönen.

 

Mikäli et edelleenkään saa Ay-jäsenmaksua oikein, niin ohjeistaisin olemaan yhteydessä Fivaldi sovellustukeen.

 

Ma–pe klo 9–15
+358 (0)2 4809 0460 (mpm./pvm.)
sovellustuki@visma.com

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.