Minun alueeni
Apu
KajBre
CHAMPION *

Kirjanpidon selailu

tekijä KajBre

 

Näyttää, että kirjanpidon selailu Fivaldissa ei näytä niita tasetilejä, joissa tilivuoden alkusaldo on 0, ja vastaavasti loppusaldo on 0, siis jos kaudella on ollut kuitenkin vientejä.  En itse löytänyt mitään korjaustapaa tähän.

Pääkirjassa ja päiväkirjassa nuo tietysti näkyvät (eli raporteissa).

Tämä ongelma ei koske tuloslaskelman tilejä, kun testailin tätä.

 

Tämä vaikuttaa bugilta?

 

t. KajBre

3 VASTAUSTA3

tekijä Inka Karlsson (Päivitetty ‎03-11-2021 15:34 tekijä Marjo Vaittinen VISMA )

Hei!

Tämä tosiaan tällä hetkellä toimii näin. Halutessasi voit jättää tästä uuden kehitysehdotuksen perusteluineen. Tarve kannattaa perustella hyvin, koska tässä kohtaa on kuitenkin myös kirjanpitoasetus (KPA 1:11.1) ottanut kantaa miten tiedot tulisi esittää. 

Kehitysehdotuksen voit tuttuun tapaan tämän ohjeen mukaisesti.

KajBre
CHAMPION *

tekijä KajBre

Hei!

Tämä ei ollut oma havaintoni, vaan erään tunnetun tilintarkastajan havainto. Hän käyttää Fiavaldia tilintarkastajan tunnuksilla.

 

Kävin asiaa läpi myös toisen tilintarkastajan kanssa (joka myös käyttää Fivaldia).

Hän kommentoi asiaa seuraavasti:

<<

11 §

Erien uudelleennimeäminen ja poisjättäminen

Jos yksittäisen nimikkeen kohdalle ei tule lukua tilikaudelta ja edeltävältä tilikaudelta, nimikettä ei merkitä tuloslaskelmaan tai taseeseen. Lisäksi kirjanpitovelvollinen saa poiketa 1–6 §:n kaavoissa käytettyjen nimikkeiden numero- ja kirjaintunnisteista tai esittää nimikkeet ilman näitä tunnisteita. (30.12.2015/1752)

 

Kommentti:

"Ei kirjanpidon selailu ole mikään tuloslaskelma tai tase – vaikka tilit liittyvätkin tuloslaskelmapuoleen tai tasepuoleen."

>>

Tuo kirjanpidon selailu Fivaldissa näyttää olevan aika tärkeä työkalu tilintarkastajille, ja heistä tuo selailu pitäisi ehdottomasti korjata. Siis perusteena on, että selailu on työkalu, jonka tuloksia ei esitetä virallisessa toimintakertomuksessa tai liitteissä.

 

t. KajBre

 

tekijä Inka Karlsson (Päivitetty ‎03-11-2021 15:35 tekijä Marjo Vaittinen VISMA )

Hei!

Laitatko tämän kehitysehdotuksena meille lähettämällä viestin osoitteeseen sovellustuki(a)visma.com tämän ohjeen mukaisesti niin saadaan tuo meille kirjattua prosessin mukaisesti, jolloin sitä voidaan edistää 🙂 

 

Mukavaa päivän jatkoa! 🙂

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.