Minun alueeni
Apu
Sari N
CONTRIBUTOR **

Kokouspalkkioiden ilmoittaminen tulorekisteriin

tekijä Sari N
Avaa
 

Hei.

Kyseessä on yritys, joka on Kevan eläkevakuuttama. Yrityksen hallituksen jäsenille, jotka eivät ole työsuhteessa, maksetaan kokouspalkkioita. Palkkalaskelmalla on siis vain 1500 Hallituksen kokouspakkkio (Tämä on kytketty tulorekisterissä 210 kokouspalkkioon) ja ennankonpidätys. Mitä tulee siis olla kohdissa Vakuutukset, Tulorekisteriammattinimike, Rekisteröinnin perusteen tyyppi, Rekisteröinnin perusteen tunniste? Olen kokeillut lähettää palkkatietoilmoitusta aika monta kertaa jo. Kun saan ilmoituksen menemään läpi, tulee kaikkien mahdollisten sivukulujen kohdalle teksti: kyllä. Mielestäni tämä on kyllä väärin. Miten tämä pitäisi oikeasti ilmoittaa?

Kokouspalkkio  210.0
 Työeläkevakuutuksen alainen: Kyllä   
 Sairausvakuutuksen alainen: Kyllä   
 Työttömyysvakuutuksen alainen: Kyllä   
 Työtapaturma- ja ammattitautivakuutuksen alainen: Kyllä
3 VASTAUSTA3

tekijä Leena Takanen

Hei.

 

Tulolajikohtaista vakuuttamisen poikkeustilannetta on käsitelty tämän ohjeen kohdassa  15.7.

 

Tässä tulee huomioida että kokouspalkkio palkkalajit tulee määritellä samoin kaikkiin eläkevakuutuspalkkalajeihin (tyel, kuel) jotka yrityksen palkkalajeissa on.

 

Sama koskee myös muita vakuutuksia, jos useampi palkkalaji (esim. työttömyysvakuutusmaksu ja sama osaomistajille).

 

Sari N
CONTRIBUTOR **

tekijä Sari N

Tarkennan vielä aikaisempaa viestiä. Vakuuttamisen poikkeustilanteeksi tulee kyllä 1, eli Ei vakuuttamisvelvollisuutta (työeläke-, sairaus-, työttömyys- sekä työtapaturma- ja ammattitautivakuutus). Eli onko tämä oikein, vaikka tulolajin riveillä lukeekin kaikkien sivukulujen kohdalla, "kyllä".

Marita Kunnari
CONTRIBUTOR ***

tekijä Marita Kunnari

Hei,
Samantyyppinen kummallisus on luentopalkkioissa, jotka eivät ole vakuutusmaksujen alaisia. Näyttää oudolta tulorekisterissä, kun siellä on "Vakuutusmaksun perusteena KYLLÄ" ja sitten kuitenkin "Ei vakuuttamisvelvollisuutta". Tulorekisterin asiakaspalvelussa ei kukaan osannut sanoa tähän yhtään mitään.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.