peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Kuinka määritellään lähdeveron alaiset palkat Fivaldiin?

tekijä Mirjami Luostari (Päivitetty ‎22-08-2019 08:15 tekijä Jonna Isomaa VISMA )

Kuinka lähdevero määritellään Fivaldiin? Miten toimitaan, jos palkansaaja on rajoitetusti verovelvollinen mutta ei lähdeveron alainen?

3 VASTAUSTA3
Accepted solution
Mirjami Luostari
VISMA

tekijä Mirjami Luostari (Päivitetty ‎22-08-2019 08:15 tekijä Jonna Isomaa VISMA )

Lähdeveronalaisten palkkojen käsittelystä on olemassa oma erillinen käsikirjaKäsikirjassa on otettu myös kantaa rajoitetusti verovelvollisiin, joilla ei ole lähdeverokorttia.

 

Rajoitetusti verovelvollisen kohdalla tulee erityisesti huomioida se, että vaikka suorituslajia ei enää Tulorekisteriin ilmoiteta, valitaan rajoitetusti verovelvollisen kohdalla joku näistä suorituslajeista: A1', 'A2', 'A3', 'A4', 'A5', 'A6', 'A7', 'A8', 'A9', 'AR', 'AS', 'AD', 'D1', 'R2', 'R5', 'R6', 'AM', 'RM', 'AE', 'RE'. Sillä mikä näistä valitaan, ei käytännössä ole merkitystä, kunhan palkansaajalla on joku näistä suorituslajeista valittuna. Suorituslajin avulla ohjelma tunnistaa palkansaajan rajoitetusti verovelvolliseksi.

 

Yleiseen tilastoryhmäohjeeseen pääsee tästä linkistä.

Martta_1
CONTRIBUTOR *

Hei,

Kyseinen ohje ei toimi tulorekisterissä. Tein palkan lähdeverollisena ja valitsin suorituslajiksi ohjeen mukaan A1. Palkka ei ohjautunut tulorekisteriin rajoitetusti verovelvolliseksi. Katsoin muuten ohjeet Lähdeveron alaiset palkat -käsikirjasta.

Voisitteko auttaa, miten saan palkan tulorekisteriin oikein (en pääse tulorekisteriin/yhdistys ei ole vielä saanut valtuutusta kuntoon).

Kiitos!

Hei!

 

Nyt kannattaa olla yhteydessä Sovellustukeen tästä tilanteesta. Tilanteen selvittämiseksi tarvitaan yksityiskohtaisia tietoja kyseisestä yrityksestä, sekä palkansaajasta.