Minun alueeni
Apu

Kuinka poistan laskun tai kuinka korjaan ostolaskun väärän kauden?

tekijä Ainomari Karhu (Päivitetty ‎31-10-2017 10:34 tekijä Ainomari Karhu VISMA )

Kuinka korjaan ostolaskun väärän kauden? Ostolasku on maksettu ja sillä on kausi väärin, miten korjaan?

5 VASTAUSTA5
Accepted solution
Ainomari Karhu
VISMA

tekijä Ainomari Karhu (Päivitetty ‎01-12-2017 13:26 tekijä Mirjami Luostari VISMA )

Ostolaskun kirjauspäivää ei voi kirjauksen jälkeen muuttaa, vaan laskusta tulee tehdä hyvityslasku ja kohdistaa hyvityslasku veloituslaskun kanssa päikseen:

 

1. Hyvityslaskun saa tehtyä hakemalla ensin hyvitettävän laskun välilehdelle ”Laskujen syöttö”. Tämän jälkeen valitaan yläpalkista ”Ostoreskontra” ja kopioi lasku. Avautuu ikkuna jossa on tärkeää muistaa laittaa täppä kohta​an ”Tee hyvityslasku”.

 

2. Tämän jälkeen vaihdetaan välilehteä ja valitaan ”Maksujen syöttö”. Yritystunnus-kenttään valitaan jälleen toimittaja ja saadaan toimittajan avoimet laskut näkyviin. Näistä valitaan aiheeton lasku ja sille tehty hyvityslasku. Valinta tapahtuu oikeassa laidassa olevilla täpeillä.

 

3. Kun valitset laskut on tämän jälkeen kerran klikattava tyhjään kentään jossa lukee ”Summa EUR”. Tähän pitää tulla arvoksi tässä tapauksessa 0,00 jonka jälkeen alhaalla oleva painike ”kirjaa” kohdistaa laskut toisiinsa, eivätkä laskut tule enää ”avoimet laskut"-raportille.

 

 

Tiedoksi:

 

Jos lasku on jo suoritettu, pitää se ensin palauttaa takaisin avoimeksi, jotta hyvityslasku voidaan kytkeä siihen. Tämä tehdään Ostoreskontran Tiliote-välilehdellä hakemalla kyseinen lasku, kaksoisklikkaamalla suoritusriviä ja poistamalla suoritus Poista tosite -painikkeella. Tämän jälkeen laskusta kopioitu hyvityslasku saadaan kuitattua avoimeksi palautuneen virheellisen laskun kanssa päikseen Ostoreskontran Maksujen syöttö -välilehdellä. Uusi korjattu lasku voidaan lopuksi kirjata maksetuksi käsin niin ikään Maksujen syöttö -välilehdellä.

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Miten toimin jos lasku ei ole suoritettu, mutta pitää vaihtaa kirjauspäivän ja hyvityslasku tehty?

KajBre
CHAMPION *

tekijä KajBre

Jos lasku on ostorekontraan kirjattu, niin tuossa ei oikein auta muu, kuin tehdä sisäinen vastaavan suuruinen hyvityslasku.

Sitten kirjataan se maksetuksi päittäin alkuperäisen ostolaskun kanssa, ja lopuksi tehdään sitten uusi  ostolasku sille kirjauskaudelle, jolle lasku haluttiin alun perin.

Vähän hankalaa, mutta noin se mielestäni pitäisi Fivaldissa kuitenkin tehdä. 

 

Kaj B.

Kake06
CONTRIBUTOR **

tekijä Kake06

enpä huomannut, olin jo maksanut laskun. miten korjaan kirjauksen, kun ohjelma ehdottaa hyvitystä maaliskuun laskusta, joka on oikein.

Anna-Maija Heiskanen
CONTRIBUTOR ***

Poista ostolaskuun kohdistuva suoritus ostoreskontran tiliote välilehdellä. Eli sinne haet oikean toimittajan ja tuplaklikkaat sinisellä olevaa suoritusriviä. Sieltä löytyy Poista tosite -toiminto. Kun olet poistanut suoritustositteen, niin voit sen jälkeen kohdistaa virheellisen veloituksen ja siihen kohdistuvan hyvityksen päittäin. Ja sitten kirjaat oikealla kaudella olevan laskun sille päivälle, milloin maksu on tehty.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.