peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Kuinka poistan laskun tai kuinka korjaan ostolaskun väärän kauden?

(updated by Ainomari Sillanpää VISMA ‎31-10-2017 10:34 )

Kuinka korjaan ostolaskun väärän kauden? Ostolasku on maksettu ja sillä on kausi väärin, miten korjaan?

3VASTAUSTA3
Highlighted

Viite: Kuinka korjaan ostolaskun väärän kauden?

(updated by Mirjami Luostari VISMA ‎01-12-2017 13:26 )

Ostolaskun kirjauspäivää ei voi kirjauksen jälkeen muuttaa, vaan laskusta tulee tehdä hyvityslasku ja kohdistaa hyvityslasku veloituslaskun kanssa päikseen:

 

1. Hyvityslaskun saa tehtyä hakemalla ensin hyvitettävän laskun välilehdelle ”Laskujen syöttö”. Tämän jälkeen valitaan yläpalkista ”Ostoreskontra” ja kopioi lasku. Avautuu ikkuna jossa on tärkeää muistaa laittaa täppä kohta​an ”Tee hyvityslasku”.

 

2. Tämän jälkeen vaihdetaan välilehteä ja valitaan ”Maksujen syöttö”. Yritystunnus-kenttään valitaan jälleen toimittaja ja saadaan toimittajan avoimet laskut näkyviin. Näistä valitaan aiheeton lasku ja sille tehty hyvityslasku. Valinta tapahtuu oikeassa laidassa olevilla täpeillä.

 

3. Kun valitset laskut on tämän jälkeen kerran klikattava tyhjään kentään jossa lukee ”Summa EUR”. Tähän pitää tulla arvoksi tässä tapauksessa 0,00 jonka jälkeen alhaalla oleva painike ”kirjaa” kohdistaa laskut toisiinsa, eivätkä laskut tule enää ”avoimet laskut"-raportille.

 

 

Tiedoksi:

 

Jos lasku on jo suoritettu, pitää se ensin palauttaa takaisin avoimeksi, jotta hyvityslasku voidaan kytkeä siihen. Tämä tehdään Ostoreskontran Tiliote-välilehdellä hakemalla kyseinen lasku, kaksoisklikkaamalla suoritusriviä ja poistamalla suoritus Poista tosite -painikkeella. Tämän jälkeen laskusta kopioitu hyvityslasku saadaan kuitattua avoimeksi palautuneen virheellisen laskun kanssa päikseen Ostoreskontran Maksujen syöttö -välilehdellä. Uusi korjattu lasku voidaan lopuksi kirjata maksetuksi käsin niin ikään Maksujen syöttö -välilehdellä.

CONTRIBUTOR *

Vastaus: Viite: Kuinka korjaan ostolaskun väärän kauden?

enpä huomannut, olin jo maksanut laskun. miten korjaan kirjauksen, kun ohjelma ehdottaa hyvitystä maaliskuun laskusta, joka on oikein.

CONTRIBUTOR ***

Vastaus: Viite: Kuinka korjaan ostolaskun väärän kauden?

Poista ostolaskuun kohdistuva suoritus ostoreskontran tiliote välilehdellä. Eli sinne haet oikean toimittajan ja tuplaklikkaat sinisellä olevaa suoritusriviä. Sieltä löytyy Poista tosite -toiminto. Kun olet poistanut suoritustositteen, niin voit sen jälkeen kohdistaa virheellisen veloituksen ja siihen kohdistuvan hyvityksen päittäin. Ja sitten kirjaat oikealla kaudella olevan laskun sille päivälle, milloin maksu on tehty.