Minun alueeni
Apu

Kumulatiivisten veropäivien määrä ylittyy, mitä teen?

tekijä Mirjami Luostari (Päivitetty ‎11-01-2018 09:16 tekijä Mirjami Luostari VISMA )

Palkanlaskenta-sovellus antaa ilmoituksen “Kumulatiivisten veropäivien määrä ylittynyt” ja ennakonpidätys muuttuu punaiseksi. Palkansaajalla verokorttitiedoissa yli 364 veropäivää.

5 VASTAUSTA5
Accepted solution
Mirjami Luostari
VISMA

tekijä Mirjami Luostari (Päivitetty ‎14-09-2021 15:43 tekijä Inkeri Mansikka-aho VISMA )

Kyseinen ilmoitus tulee A-verokortin kumulatiivisen laskentatavan yhteydessä, koska se on ainoa laskentatapa joka käyttää veropäiviä. Vuodesta 2019 alkaen A-verokorttia ei enää käytetä.

 

Aiemmin ongelma saatiin ohitettu nollaamalla verokortin kumuloinnit Palkansaajat | Verokortit-välilehdellä painamalla Nollaa kumulointiTämän jälkeen kumuloinnit syötettiin käsin oikeilla veropäivillä Tallenna alkuarvot -painikkeen avulla.

 

Tiedoksi: yleensä tämä johtuu siitä, että palkkavuoden aikana on tehty  lisäpalkkakausia joissa veropäiviä ei ole laitettu nolliksi.

Mirja Korhonen
CONTRIBUTOR *

Tiedoksi: yleensä tämä johtuu siitä, että palkkavuoden aikana on tehty lisäpalkkakausia,joissa veropäiviä ei ole laitettu nolliksi.

 

Jatkokysymykseni on: miten lisäpalkkakausien veropäivät nollataan?

T:Mirja

Jonna Isomaa
VISMA

tekijä Jonna Isomaa (Päivitetty ‎21-11-2019 13:16 tekijä Jonna Isomaa VISMA )

Hei!

 

Veropäivät voi nollata palkkakauden tiedoissa.

 

Tätä ilmoitustahan ei pitäisi enää tulla, koska verokortin A-vaihtoehto ei ole enää käytössä ja B-verokortin kanssa ei käytetä veropäiviä. Olemme kuitenkin todentaneet, että kyseinen virheilmoitus edelleenkin ilmenee, ja asiasta on raportoitu tuotekehityksellemme. Kunhan korjaus tästä saadaan tuotantoon, ei virheilmoitusta pitäisi enää tulla. 

Tanja L
CONTRIBUTOR ***

tekijä Tanja L

Hei

 

Saisinko vielä tarkemmat ohjeet miten veropäivät nollataan? Sain ylläolevan herjan eikä nollaus onnistu..

Tanja L
CONTRIBUTOR ***

tekijä Tanja L

Hei

 

Sain onnistumaan. Palkansaajan tiedoissa - verokortit välilehdellä - Nollaa kumulointi -valinnalla, kun valittuna viimeisin verokorttirivi.

 

Terv.Tanja

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.