Minun alueeni
Apu
Riitta Nurminen
CONTRIBUTOR **

Kustannuspaikat eivät siirry kierrätykseen

tekijä Riitta Nurminen

Miksi kustannuspaikat, vaikka ovat syötetty asiakastietoihin, eivät siirry laskujen kierrätykseen?

4 VASTAUSTA4
Accepted solution
Mikko Ahonen
VISMA

tekijä Mikko Ahonen

Hei,

 

Aiheesta löytyy myös hieman Community postauksestamme Täältä.

tekijä Inka Karlsson

Hei Riitta! 

Tarkentaisitko vielä, mihin olet nuo kustannuspaikat tallentanut? Tuleeko lasku verkkolaskuna, skannauspalvelun kautta vai syötätkö sen manuaalisesti Ostolaskujen kierrätykseen? 

Riitta Nurminen
CONTRIBUTOR **

Laskut tulevat verkkolaskuna. Kustannuspaikka on tallennettu sovelluksen kautta, mutta webin puolella se myös näkyy asiakkaan tiedoissa.

Accepted solution
KajBre
CHAMPION *

tekijä KajBre

Onko tilikartassa kustannuspaikka (eli siis seurantakoodi) määritelty niin, että se on käytössä ostojen puolella? Jos koko Kustannuspaikka-kenttää ei näy ostolaskujen kierrätyksessä, tuo olisi looginen selitys.

 

Tein vähän testausta, en tosin verkkolaskujen kanssa vaan skannattujen laskujen kanssa. Ohessa havaintoja:

Jos kenttä näkyy kierrätyksessä, niin omien testieni mukaan näyttäisi siltä, että kustannuspaikka (SK1...SK4) täytyy lisäksi liittää myös siihen tiliöintikoodiin mukaan, jotta Fivadi osaa noutaa sen automaattisesti, siis tiliöintikoodista eikä siis yritysrekisteristä.

 

Tämähän tietysti tuntuu vähän hölmöltä, jos sellaisia toimittajia on useita, joiden laskut kirjataan samalle päätilille, mutta eri kustannuspaikoille. Tässä tilanteessa pitäisi siis luoda erilaisia yhdistelmiä tiliöintikoodeihin, joissa se kustannuspaikka vaihtuu, mutta päätili pysyy samana.

Eli, jos tiliöintikoodiin ei ole syötetty kustannuspaikkaa (eli SK1...SK4), niin kenttä jää tyhjäksi, vaikka se olisi syötetty yritysrekisteriin  (tämä oli siis minulla havainto).

Kierrätyksessä voi tietysti syöttää sen kustannuspaikan, ja varmaan joissakin tilanteessa se on järkevääkin, mutta jos se on yritysrekisteriin syötetty, niin varmaankin halutaan käyttää sitä.

 

En tiedä sitten toimiiko homma samalla tavalla verkkolaskujen kanssa, mutta voisin kuvitella?

 

t. Kaj B.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.