Minun alueeni
Apu
ElinaH
CONTRIBUTOR *

Laskupohja -asetukset

tekijä ElinaH

Hei (taas),

 

yritän saada asiakasyrityksen myyntilaskupohja -asetuksia kuntoon. Yrityksen asiakkaat ovat pääosin vanhoja ihmisiä, joten laskupohjan pitäisi olla tilisiirrollinen. Jostain taisin lukea, että lasku tulostuu viimeiseen muotoonsa vasta, kun se on laskutettu. Onko luotuja laskuja mitenkään mahdollista poistaa? Aiheettomille laskuille voi ainakin luoda hyvityslaskun, mutta haluaisin ’’harjoituslaskut’’ kokonaan pois ohjelmasta. Tai onko jotain toista keinoa tarkastella laskupohjan tulostumista, kuin luotujen laskujen kautta?

 

Onko luotuja laskuja mahdollista muokata laskutuksen jälkeen, esim. eräpäivää, laskun sisältöä, jne., muuten kuin hyvityslaskun ja uuden laskun kautta? 

4 VASTAUSTA4
ElinaH
CONTRIBUTOR *

tekijä ElinaH

Aivan, tässä olikin web-puolella 'vika'. Tilisiirrollisen laskun esikatselussa näkyy tilisiirroton lasku asetuksineen ja vasta laskuttaessa tilisiirrollinen. Sovellusikkunan puolella esikatselussa näkyy ihan oikein tilisiirrollinen myös esikatselussa. Tai näin ainakin minulla. 

ElinaH
CONTRIBUTOR *

tekijä ElinaH

Eli käytännössäkö joudun asettamaan laskupohja-asetukset kokeilemalla ja luomaan nipun _aiheettomia_ harjoituslaskuja, jotka lopulta vielä jäävät asiakkaan ympäristöön, koska laskupohjan asetuksia ei voi lopullisesti tarkistaa ilman laskuttamista ja luotuja laskuja ei voi poistaa?

 

Kehitysehdotuksena: laskuja pitäisi voida edes jotain kautta poistaa, koska nythän tulee tilanne, että meillä on ohjelmassa laskuja, jotka ei alunperinkään koskaan ole ollut aiheellisia. Teoriassa ymmärrän poistamiseston, jos lasku on lähetetty s-postina/verkkolaskuna, mutta kyseisiä laskuja ei ole lähetetty eikä todellakaan ole ollut tarkoituskaan lähettää. Lähettämätön lasku pitäisi siis olla mahdollista poistaa.

Accepted solution
Niklas Merikallio
VISMA

tekijä Niklas Merikallio

Hei!

 

Toki voitte esikatsella laskua, ennen sen laskuttamista. Myynninhallinnassa:

NiklasMerikallio_0-1671617354452.png

 

Tai sitten tilaustenkäsittelyssä:

Valitset yläpalkista, tilaukset -> Asiakirjat -> Lasku-/kuittikopio -> klikkaa "esikatsele"

NiklasMerikallio_1-1671617523956.png

 

tekijä Niklas Merikallio

Hei!

 

Laskut voi poistaa tosiaan vain tekemällä niille hyvityslaskun, samoin luotuja laskuja ei pääse muokkaamaan millään tavalla. Kun Fivaldi katsoo, että kun lasku on luotu, se on sekä ostajalla, että myyjällä, eikä tällaiseen dokumenttiin saa tehdä muutoksia.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.