Minun alueeni
Apu
Heli_Ke
CONTRIBUTOR ***

Laskut sähköisesti kirjanpitäjälle

tekijä Heli_Ke

Hei!

Onkohan sellainen mahdollista, että asiakas voisi lähettää laskut sähköisesti tilitoimistoon/Fivaldiin ilman, että  asiakkaan täytyisi itse opetella sen kummemmin ostoreskontran käyttöä ja laskujen maksatusta? Saatikka valtuuttaa tilitoimistoa hoitamaan maksuliikennettään.

 

Asiakas siis vain toimittaisi laskut tilitoimistoon sähköisesti ja hoitaisi edelleen laskujensa maksun itse omassa verkkopankissaan. Kirjanpitäjä hoitaisi laskut kirjanpitoon "normaalisti", joko kirjanpidon tai ostoreskontran kautta.

Ostoreskontra ja laskujen sähköinen kierrätys on asiana tuttu, nyt toivoisin vastausta vain esitettyyn kysymykseen. Kiitos! : )

3 VASTAUSTA3

tekijä Ainomari Karhu (Päivitetty ‎10-01-2018 14:06 tekijä Ainomari Karhu VISMA )

Hei!

 

Kiitos viestistäsi. Jostain syystä kysymyksesi oli mennyt Econet-tuotteen alle ja tämän vuoksi vastaamisessa kesti. Siirsin tämän nyt Fivaldin alle. Pahoittelut siis viiveestä. 🙂 Kertoisitko, millä tavalla te tällä hetkellä toimitte?

 

Yksi ajatus tuli mieleen:

Autoinvoice-palvelun avulla, saat saapuvat laskut Autoinvoice-tilille, josta ne saadaan automaattisesti Fivaldiin ostolaskujen kierrätykseen käsiteltäväksi ja tätä kautta ostoreskontraan ja kirjanpitoon. Voisit esim. Autoinvoice-tilillä käydä aina katsomassa, mitä laskuja Autoinvoice-palveluun on tullut ja maksaa laskut omassa verkkopankissasi. Kun lasku siirtyy ostolaskujen kierrätykseen, tilitoimisto käsittelee laskun ja siirtää sen ostoreskontraan, merkitsee sen maksetuksi verkkopankin maksupäivän perusteella ja siirtää laskun ja laskun suorituksen kirjanpitoon.

 

Palaathan tähän, niin jatketaan keskustelua ja ohjaan sinua tarvittaessa sitten eteenpäin. 🙂

Heli_Ke
CONTRIBUTOR ***

tekijä Heli_Ke

Hei,

 

kiitos vastauksesta!

Olemme tilitoimisto ja tähän saakka tositteet ovat menneet kirjanpitoon kirjanpito-sovelluksen kautta, "käsin tallentamalla". Osalla asiakkaista on käytössä kauttamme myyntireskontran sovellus ja heidän osaltaa myyntikirjaukset menevät sitä kautta kirjanpitoon.

Haluaisimme tarjota jatkossa sähköistä palvelua myös ostolaskujen osalta, mutta tähän mennessä ajatus on kaatunut siihen, ettei asiakaskunnassamme ole ollut suurta halukkuutta opetella uutta järjestelmää ja tämän maksatuskuvioita. Asiakaamme haluavat myös itse hallinnoida maksuliikennettään, joten maksatusten hoitaminen kauttamme ei tulisi kyseeseen. Näistä syistä siis aiempi kysymykseni.

 

Uskon, että vastauksessa voisi olla meille ratkaisu ongelmaan. : )

Mistä asiassa kannattaisi lähteä liikkeelle? Mistä nämä Autoinvoice -tilin laskut voisi käydä aina katsomassa ja mitä toimenpiteitä tilin käyttöönotto vaatii?

 

tekijä Ainomari Karhu (Päivitetty ‎15-01-2018 09:52 tekijä Ainomari Karhu VISMA )

Hei!

 

Kuulostaa hyvältä, ja epäilisin, että tuo ratkaisu tosiaan voisi olla hyvä teille. 🙂

 

Kun AutoInvoice otetaan käyttöön, saat AutoInvoice-palveluun tunnukset, joilla voit kirjautua palveluun sisälle. Tilillä näet kaikki ko. yrityksen saapuvat ja lähtevät laskut. Autoinvoicen käyttöönotosta on ohjeistus täällä. Ja lisää AutoInvoice-aiheisia kysymyksiä löytyy täältä.

 

Suosittelen kuitenkin, että keskustelette vielä myyjän kanssa tästä kokonaisuudesta, jotta kaikki tulee otettua huomioon! Nyt en näe tästä teidän tarkempia tietojanne, mutta voit laittaa viestiä myyntiimme osoitteeseen virta@visma.com tai soittaa numeroon 0107 562 993. 🙂

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.