peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään

Kirjaudu sisään tai luo uusi käyttäjä voidaksesi lisätä alueita suosikkeihisi

Apu
Highlighted

Lomakertymien oikaisu palkansaajalle työsuhteen alussa

Työntekijä siirtyy ns. vanhana työntekijänä yritykseen työskentelemään. Työsuhteen alkupäivä pitää kuitenkin olla todellinen työsuhteen alkupäivä kyseisessä yrityksessä. Miten saan ohjelman laskemaan henkilölle lomapäiviä siten, että kertyy toisen tai kolmannen rajan mukaisesti (2,5 tai 3 päivää)?

1VASTAUS1
Highlighted

Vastaus: Lomakertymien oikaisu palkansaajalle työsuhteen alussa

(updated by Inka Karlsson VISMA ‎22-10-2019 11:16 )

Ohjelmaan voidaan määritellä Työssäoloajan oikaisu, kuukausina –kenttään kuukaudet, joita lisätään henkilön työsuhteelle lomalaskennassa Työsuhteet –välilehdellä. Tähän kenttään määritellään tieto kuukausina, jotta saadaan työsuhteen alkupäivä oikaistua laskentaan edellisen lomavuoden puolelle.

Esim. jos työsuhteen alkupäivä on 1.10.2019, määritellään arvoksi vähintään 7, joka vie kuukaudet edellisen lomavuoden puolelle:

 

tyosuhteet_valilehti.png

Henkilölle valitaan Lomapäivä -kertymä Kertymät -välilehdellä, jolle ollaan ansaintamääritys tehty Palkkalajit -rekisterin Kertymät -välilehdellä. Kun lokakuun palkka on maksettu ja ansaintasääntö täyttyy, niin ohjelma laskee edellämainitun esimerkin mukaisesti 2,5 lomapäivää henkilölle, vaikka työsuhde on merkitty alkavaksi vasta lokakuussa:

kertymat_valilehti.png

Lomaoikeus -välilehdellä näkyy lokakuun palkanmaksun jälkeen näin:

lomaoikeus_valilehti.png

 

Mikäli yrityksessä on käytössä kolmas raja, jolloin kertyy esim. 3 lomapäivää kuukaudessa, tulee kuukausia laittaa niin paljon, että päästään rajan ylittävälle lomavuodelle. Esim. jos raja on 10, tulisi edellisen esimerkin tilanteessa asettaa arvoksi vähintään 115, jotta ohjelma laskee lomapäiviä 3/kk. 2.raja tulee myös määritellä Palkkalajit-rekisterissä Lomapalkkakertymälle.

 

kertymat_palkkalajit.png