Minun alueeni
Apu

Maksuaineiston muodostaminen

tekijä Ainomari Karhu (Päivitetty ‎20-09-2017 08:09 tekijä Ainomari Karhu VISMA )

Miten teen maksuaineiston?

1 VASTAUS1
Accepted solution
Ainomari Karhu
VISMA

tekijä Ainomari Karhu (Päivitetty ‎25-04-2019 07:06 tekijä Ainomari Karhu VISMA )

Jotta lasku nousee maksatukseen, tulee laskulla olla Hyväksytty-täppä. Voit tarkistaa tämän Laskujen syöttö -välilehdellä.

 

Maksuaineiston luominen:

  1. Valitse yläpalkista ”Ostoreskontra” ja sieltä ”Maksatus”. Ohjelma avaa ostoreskontran Maksatus-ikkunan. Painikkeella ”Luo maksatuseriä” pääset luomaan maksuaineistoja.
  2. Luo maksatuseriä -painikkeen kautta avautuvassa ikkunassa voidaan valita kaikki yritykset kerralla, joille halutaan tehdä maksuaineisto. Vasemmalla laidalla rajataan, mitä laskuja halutaan maksaa. Eräpäiväväliin kannattaa laittaa vain ”mihin asti” erääntyvät laskut halutaan maksaa. Täppä kohdassa ”Tuo myös hyvityslaskut” ottaa huomioon toimittajalta tulleet hyvityslaskut ja vähentää ne veloituslaskuista. (HUOM! jos hyvitys lasku ylittää veloituslaskun, niin silloin ei onnistu. Pankkiin ei voi lähettää aineistoa joka on negatiivinen)
  3. Erien määrä kohdassa päätetään, tehdäänkö eräpäiväkohtaiset aineistot, jolloin laskut menevät maksuun vasta eräpäivänä (jos eräpäivä haku on laitettu tulevaisuuteen). Tai vaihtoehtoisesti yrityskohtaiset, jolloin maksupäiväksi tulee tämä päivä. Ostolaskut ja Kassamaksut -ruksit taas määrittävät, otetaanko molemmat aineistoon mukaan, vai pelkästään toiset.
  4. Seuraavaksi klikkaa ”Hae laskujen määrät”. Tämä suorittaa laskujen haun. Sinisellä rivillä näkyy, kuinka monta laskua on lähdössä, ja kuinka paljon on maksettavaa.
  5. Seuraavaksi, klikkaa painiketta ”Tee maksatuserät”. Erähaussa näkyy nyt aineisto, jossa nuo valitut maksut ovat, ja tila on avoin. Nyt se voidaan lähettää pankkiohjelmaan. Klikkaamalla aineistoa hiiren oikealla saadaan valikko, missä on vaihtoehtoina: Tulosta aineisto, Lähetä pankkiohjelmaan, Poista erä.
  6. Tulostamalla saat maksuainesto raportin, missä näkyy mitä laskuja ollaan maksamassa. Lähettämällä pankkiohjelmaan, aineisto siirtyy pankkiyhteyteen odottamaan siirtoa pankkiin. Jos taas aineisto onkin sellainen mitä ei pidä maksaa, tai siinä on jotain virheitä, voi sen poistaa ja muodostaa tarvittaessa uudelleen korjattuna.
  7. Useamman aineiston lähettäminen samaan aikaan tapahtuu siten, että vasemmalta täpätään aineistot jotka halutaan lähettää ja klikataan painiketta ”Lähetä pankkiohjelmaan”​.

 

Tämän jälkeen laskut näkyvät Pankkiyhteydessä ja laskut voi lähettää maksuun.

 

Katso myös video ostolaskun tekemisestä ja maksuaineiston muodostamisesta. Huom. videossa ei ole ääntä.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.