Minun alueeni
Apu
Johanna7
CONTRIBUTOR *

Maksut eivät siirry kirjanpitoon

tekijä Johanna7

Ostolaskut on maksettu pankkiyhteyden kautta ja sovellusikkunan puolella näkyy Ostoreskontran Tiliotteella laskun kohdalla liilalla 'Maksuaineisto' sekä päivämäärä. Tämä ei kuitenkaan siirry maksuksi kirjanpidon puolelle eli lasku on edelleen avoin sekä kirjanpidossa että ostoreskontran avoimet laskut -raportilla. Onko jotain olennaista jäänyt nyt tekemättä?

2 VASTAUSTA2

tekijä Marjo Vaittinen

Hei!

 

Kun aineisto on veloitettu tililtä, se hyväksytään kirjanpitoon joko noutamalla Fivaldi-pankkiyhteydellä SEPA-maksun palaute (Nordea, OP, Danske), tai tekemällä tuo hyväksyntä manuaalisesti. Laskun hyväksyntä manuaalisesti tehdään valitsemalla hyväksyttävät laskut ja napsauttamalla Hyväksy valitut -painiketta, tai yksitellen valitsemalla hiiren kakkospainikkeen takaa avautuvasta valikosta Hyväksy aineisto. Aineiston hyväksymisestä kerrotaan enemmän täällä ohjeessamme.

 

Täältä puolestaan löydät lisätietoa tilanteessa, jossa ostolasku näkyy avoimissa laskuissa vaikka se on maksettu.

Hanna10
CONTRIBUTOR *

tekijä Hanna10

Kaksoisnäpäyttämällä Ostoreskontran Tiliotteella lilanvärisellä olevaa tekstiä siirryt maksuaineistoon, jossa on aineistoa tilassa 'Pankissa käsittelyssä'. Rivin päällä hiiren oikeaa näppäintä käyttäen aukeaa valikko, josta voit valita esimerkiksi 'Tulosta aineisto'. Tällöin näet mitä aineisto pitää sisällään. Samasta valikosta 'Hyväksy aineisto', avautuu laskut hyväksyttäviksi, jonka tehtyäsi siirtyy aineisto Ostoreskontran Tiliotteella sinisen värisellä tekstillä 'kuittaus' eli siirtyvät myös kirjanpidossa maksuiksi.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.