Minun alueeni
Apu
Jonna Isomaa
VISMA

Mikä on AutoInvoice?

tekijä Jonna Isomaa (Päivitetty ‎13-08-2019 12:56 tekijä Jonna Isomaa VISMA )

Mikä on AutoInvoice? Mitä hyötyä AutoInvoice-palvelulla minulle on?

1 VASTAUS1
Accepted solution
Jonna Isomaa
VISMA

tekijä Jonna Isomaa (Päivitetty ‎06-04-2022 13:58 tekijä Ainomari Karhu VISMA )

Visma.net AutoInvoice on verkkolaskupalvelu, joka voidaan avata suoraan Visma Fivaldi -ohjelmiston AutoInvoice-palvelu-toiminnon kautta. Visma.net AutoInvoice -verkkolaskupalvelun operaattorina toimii Visman omistama verkkolaskuoperaattori Maventa.

 

Monta hyvää syytä siirtyä verkkolaskutukseen:

 

Sieppaa.PNG

Eikä tässä vielä kaikki...

 

  • Kun lähetät laskusi AutoInvoicen kautta, voit lähettää laskun mukana myös liitteitä
  • Voit lähettää kaikki laskusi palveluun, vaikka vastaanottaja ei ottaisi vastaan verkkolaskuja
  • Myös palkkalaskelmat ja erilaiset kirjeet kulkevat kätevästi sähköisesti AutoInvoice-palvelun kautta.

 

Käyttöönotto

 

Visma AutoInvoice -palvelun käyttöönotosta löydät ohjeistuksen täältä. Visma Communitysta löytyy myös useita erilaisia aiheeseen liittyviä täsmäohjeita esimerkiksi hakusanalla AutoInvoice.

 

Laskujen lähettäminen

 

Verkkolaskujen lähettäminen Visma Fivaldi -ohjelmistosta toimii Visma AutoInvoicea käytettäessä muutoin samalla tavalla kuin Pankkiyhteyden kautta, mutta AutoInvoice-palvelua käytettäessä laskut kulkevat Viestijonon kautta. Laskujen välitystapana käytetään välitystapaa, jonka tyyppi on AutoInvoice. Verkkolaskutiedoston mukana kulkee myös laskun alkuperäinen Visma Fivaldissa muodostettu kuva sekä muut laskuun liittyvät liitteet (poikkeuksena Tavoitteiden ajosta lähetetyt verkkolaskut).

 

Jos lähettäjällä ei ole tiedossa vastaanottajan verkkolaskutietoja, voi laskun silti lähettää Visma.net AutoInvoice -verkkolaskupalveluun. Palvelu tarkistaa laskulla olevan y-tunnuksen perusteella, onko vastaanottajalla mahdollisuus vastaanottaa verkkolaskuja, ja lähettää laskun mahdollisuuksien mukaan eteenpäin verkkolaskuna. Jos laskun vastaanottaja ei voi ottaa vastaan verkkolaskuja, voi laskut myös siinä tapauksessa lähettää palveluun, sillä verkkolaskutietojen puuttuessa palvelu tulostaa laskun paperille ja postittaa sen vastaanottajalle, mikäli tulostuspalvelu on tilillä aktivoitu. Maventa reitityslogiikasta on enemmän tietoa tässä linkissä

 

AutoInvoice-palvelussa on myös verkkolaskutuksen ja tulostuspalvelun välissä mahdollisuus lähettää laskut vastaanottajalle sähköpostilla, mikäli tämä lähetystapa on AutoInvoice-tilillä aktivoitu. 

 

Myös muita asiakkaille lähetettäviä tulosteita, kuten esimerkiksi palkkalaskelmia ja kirjeitä, voi lähettää AutoInvoice-palvelun tulostettavaksi ja postitettavaksi. Tätä tulostuspalvelua käytettäessä dokumentit eivät mene AutoInvoice-verkkolaskupalveluun vaan  ns. massatulostuspalveluun. Näiden palveluiden eroista löydät tarkempaa lisätietoa täällä. Massatulostuspalveluun lähetetyt aineistot eivät näy AutoInvoice-tilillä. 

 

Laskujen vastaanottaminen

 

Visma AutoInvoice -palvelun kautta saadaan myös vastaanotettua sekä verkkolaskut että skannatut laskut Visma Fivaldi -ohjelmistoon. Verkkolaskun mukana voidaan ottaa vastaan myös toimittajan lähettämän laskun alkuperäinen kuva. Jos toimittaja ei pysty lähettämään verkkolaskuja, muodostaa skannauspalvelu verkkolaskun toimittajan lähettämästä laskusta skannaamalla laskun kuvan ja poimimalla laskun tiedot. Skannauspalvelun tilaamalla voi siten ottaa vastaan käytännössä kaikki laskut sähköisenä Visma.net AutoInvoice -verkkolaskupalvelun kautta.

 

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.