peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Mikä on AutoInvoice?

Mikä on AutoInvoice?

1VASTAUS1

Vastaus: Mikä on AutoInvoice?

(updated by Ainomari Sillanpää VISMA ‎05-04-2019 14:18 )

Visma.net AutoInvoice on verkkolaskupalvelu, joka voidaan avata suoraan Visma Fivaldi –ohjelmiston AutoInvoice-palvelu-toiminnon kautta. Visma.net AutoInvoice -verkkolaskupalvelun operaattorina toimii Visman omistama Maventa verkkolaskuoperaattori.

Lähettäminen

Verkkolaskujen lähettäminen Visma Fivaldi -ohjelmistosta toimii Visma AutoInvoicea käytettäessä muutoin samalla tavalla kuin Pankkiyhteyden kautta, mutta AutoInvoice-palvelua käytettäessä laskut kulkevat Viestijonon kautta. Laskujen välitystapana käytetään välitystapaa, jonka tyyppi on AutoInvoice. Verkkolaskutiedoston mukana kulkee myös laskun alkuperäinen Visma Fivaldissa muodostettu kuva sekä muut laskuun liittyvät liitteet.

 

Jos laskun vastaanottaja ei voi ottaa vastaan verkkolaskuja, voi laskut silti lähettää Visma.net AutoInvoice -verkkolaskupalveluun, sillä verkkolaskutietojen puuttuessa palvelu tulostaa laskun paperille ja postittaa sen vastaanottajalle, mikäli tulostuspalvelu on tilillä aktivoitu. Tässä kohtaa tulee kuitenkin huomioida, että tukea liitteiden tulostukselle ei tätä välitystapaa käyttäen Fivaldissa vielä ole, eli liitteet liikkuvat AutoInvoice-tyyppisellä välitystavalla vain verkkolaskun mukana.

 

AutoInvoice-palvelussa on myös verkkolaskutuksen ja tulostuspalvelun välillä mahdollisuus lähettää laskut vastaanottajalle sähköpostilla, mikäli tämä lähetystapa on AutoInvoice-tilillä aktivoitu. Fivaldin tuottamaan Finvoice-aineistoon on lisätty tuki sähköpostielementeille 17.11.2017 päivityksessä, eli toiminnallisuutta on voitu käyttää vasta tämän päiväyksen jälkeen muodostetuilla laskuilla.

 

Myös muita asiakkaille lähteviä tulosteita kuten esimerkiksi palkkalaskelmia ja kirjeitä voi lähettää AutoInvoice-palvelun tulostettavaksi ja postitettavaksi. Tätä tulostuspalvelua käytettäessä dokumentit eivät tosin mene AutoInvoice-verkkolaskupalveluun vaan AutoInvoicen tulostuspalveluun, tavoista lisätietoa täällä. Tämän vuoksi esimerkiksi suoraan tulostuspalveluun lähetetyt laskut eivät näy AutoInvoice-tilillä. Laskujen välitystapana tässä vaihtoehdossa käytetäänkin välitystapaa, jonka tyyppi on Tulostuspalvelu. Tätä välitystapaa käytettäessä myös liitteet tulostetaan (vrt. edellä AutoInvoice-välitystavalla käytetty tulostuspalvelu).

Vastaanottaminen

Visma AutoInvoice -palvelun kautta saadaan myös vastaanotettua sekä verkkolaskut että skannatut laskut Visma Fivaldi -ohjelmistoon. Verkkolaskun mukana voi ottaa vastaan myös toimittajan lähettämän laskun alkuperäinen kuva. Jos toimittaja ei pysty lähettämään verkkolaskuja, muodostaa skannauspalvelu verkkolaskun toimittajan lähettämästä laskusta skannaamalla laskun kuvan ja poimimalla laskun tiedot. Skannauspalvelun tilaamalla voi siten ottaa vastaan kaikki laskut verkkolaskuina Visma.net AutoInvoice -verkkolaskupalvelusta.

Käyttöönotto

Visma AutoInvoice -palvelun käyttöönotosta löydät ohjeistuksen täältä. Visma Communitysta löytyy myös useita erilaisia täsmäohjeita esimerkiksi hakusanalla AutoInvoice.

6 hyvää syytä siirtyä verkkolaskutukseen

verkkolaskutus.PNG