peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Jonna Isomaa
VISMA

Miksi AutoInvoice-palveluun lähetetty lasku ei mene tulostuspalveluun?

tekijä Jonna Isomaa

Lasku on lähtenyt Fivaldin Lähetysjonosta onnistuneesti, mutta hylkääntynyt AutoInvoice-tilillä koska vastaanottaja ei pysty vastaanottamaan verkkolaskuja. Miksi lasku ei mennyt tulostuspalveluun, vaikka palvelu on tilattu Fivaldissa?

1 VASTAUS1
Accepted solution
Jonna Isomaa
VISMA

tekijä Jonna Isomaa (Päivitetty ‎01-06-2021 12:23 tekijä Jonna Isomaa VISMA )

Fivaldista tilattava tulostuspalvelu ei ole sama tulostuspalvelu, jota käytetään AutoInvoice-palvelussa. Fivaldista tehty tulostuspalvelun tilaus aktivoi ns. massatulostuspalvelun, johon voi laskujen lisäksi lähettää esimerkiksi kirjeitä. Mikäli halutaan, että tulostuspalvelu on käytössä AutoInvoice-palvelussa, tulee se aktivoida AutoInvoice-tilin asetuksissa, kohdassa Yrityksen asetukset | Laskujen lähettäminen.

 

Kun tulostuspalvelu on aktivoitu AutoInvoice-tilin asetuksissa, voi virheeseen jääneet laskut reitittää tarvittaessa tililtä uudelleen tämän ohjeistuksen mukaisesti.

 

Massatulostuspalvelua käytettäessä on laskujen kohdalla käytettävä välitystapaa, joka on Tulostuspalvelu-tyyppinen. Massatulostuspalveluun lähetetty aineisto ei näy AutoInvoice-tilillä. Tästä massatulostuspalvelun välitystavasta sekä sen eroavuudesta AutoInvoice-tyyppiseen välitystapaan löytyy lisätietoa tästä linkistä.