Minun alueeni
Apu

Miksi Ostoreskontrassa tai Palkanlaskennassa muodostettu maksuaineisto ei nouse Pankkiyhteyteen?

tekijä Ainomari Karhu (Päivitetty ‎22-11-2022 13:24 tekijä Jenni Syrjämäki VISMA )

Mistä voi johtua, että Ostoreskontrassa tai Palkanlaskennassa muodostettu maksatusaineisto ei nouse Pankkiyhteyteen?

 

Jos luon Ostoreskontrassa maksatusaineiston, miksi se ei näy Maksatus-ruudulla Pankkiyhteys-kohdan alla vaan siitä muodostuu ulkoinen aineisto tai LMP-muotoinen aineisto?

1 VASTAUS1
Accepted solution
Ainomari Karhu
VISMA

tekijä Ainomari Karhu (Päivitetty ‎18-08-2022 13:58 tekijä Inka Karlsson VISMA )

Maksuaineistot eivät näy Fivaldi pankkiyhteyden alla maksatuksessa, mikäli maksuerästä on tullut ulkoinen tai LMP-muotoinen aineisto. Pankit eivät ota enää LMP-aineistoja vastaan, minkä vuoksi asetukset pitää muuttaa, jotta LMP muuttuu C2B aineistoksi.

 

Ostoreskontran maksuaineisto muodostuu väärän muotoiseksi (ulkoinen aineisto tai LMP-muotoinen aineisto)

 

Jotta aineistosta ei muodostuisi LMP-aineistoa tai ulkopuoleista, tarkista seuraavat asiat:

  1. Tilille, jolta maksut halutaan maksaa, on täpätty Yrityksen perustiedot -rekisteriin Pankkitiedot-välilehdelle C2B XML -täppä. Jos C2B XML -täppä ei ole päällä, näkyy aineisto Maksatuksen kohdassa Ulkopuolinen pankkiyhteys, LMP, LUM.
  2. Pankkiyhteyden sopimukselle on liitetty kyseinen asiakasyritys, ja sopimukselle on täpätty tälle yritykselle SEPA-maksuaineisto lähetettäviin aineistoihin. Jos yritystä ei ole liitetty Pankkiyhteyden sopimukselle ja täpätty kohtaa “Sepa-maksu” lähetettävistä aineistoista, näkyy aineisto Maksatuksen Ulkopuolinen pankkiyhteys, SEPA C2B.

Katso myös täältä, miten maksatusaineisto löytyy nopeiten Maksatus-ruudulta.

 

Maksuaineisto ei tule näkyville Fivaldin Pankkiyhteyteen lähteviin aineistoihin

 

Tarkista, että käyttäjätunnuksella, jolla aineistoa ollaan lähettämässä, on oikeudet sekä asiakasyrityksen että Pankkiyhteysyrityspaikan Pankkiyhteyden aineistoihin (SEPA-maksu / SEPA-maksu (palkat)) Palvelunhallinnassa. Aineisto tulee lähteviin näkyville vain käyttäjille, joilla on oikeudet lähettää ko. aineistoja.

 

Mikäli oikeudet ovat kunnossa, voi ongelma johtua siitä, että pankkiyhteyttä käyttää yhtäaikaisesti useampi käyttäjä ja aineistot varataan ensimmäiselle Pankkiyhteyden käyttäjlle jolla on riittävät oikeudet lähettää aineisto. Eli aina kun valitaan Pankkiyhteydessä sopimus ja aineistot, joita halutaan lähettää, ohjelma hakee käyttäjän oikeuksien mukaisesti lähteviä aineistoja näkyviin. Nämä ruudulle tulevat aineistot varataan käyttäjän toimintoihin, jotta vain ruudulla näkyvät aineistot lähtevät eikä mukaan tule vielä uudempia, tai että jotkut aineistot jäisivät lähettämättä, mikäli toinen pankkiyhteyden käyttäjä tekisi yhtä aikaa siirtoja. Ohjelma vapauttaa 15 minuutin sisällä aineistot mikäli jotain epänormaalia tapahtuu (häiriötilanne, ruutu suljetaan väkisin tms).

 

Esimerkki: Käyttäjä A menee pankkiyhteyteen ja ruksaa jonkun sopimuksen. Erä 1 ja 2 tulee näkyviin ja kiinnitetyksi uuteen lähetyserään. Jos käyttäjä B menee nyt pankkiyhteyteen ja ruksaa saman sopimuksen, erät 1 ja 2 eivät tule näkyviin mutta jos B:llä on enemmän oikeuksia, erä 3 voi tulla näkyviin ja sen voi lähettää. Nyt jos käyttäjä A ei lähetäkään mitään vaan poistuu sovelluksesta, tulee erät 1 ja 2 välittömästi saataville kaikille. Jos A sulkee sovelluksen epänormaalisti, jäävät erät 1 ja 2 joksikin aikaa varatuksi mutta 15 min jälkeen vapautuvat kenen tahansa lähetettäväksi, jolla on riittävät oikeudet.

 

Mikäli siis erää ei saada näkyviin lähteviin aineistoihin, suositellaan tarkistamaan, että lähettävällä käyttäjällä on riittävät oikeudet aineiston lähetykseen ja sulkemaan kaikkien Fivaldipankin käyttäjien osalta Pankkiyhteys ja kokeilemaan 15min kuluttua siirtoa uudelleen. Mikäli tämänkään jälkeen erä ei tule näkyviin, varmistathan, ettei sama tili ole kytkettynä esim. toisen yrityspaikan (oman tai tilitoimiston) Pankkiyhteyden sopimukseen ja tule näkyviin sinne lähteviin.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.