Minun alueeni
Apu
Jonna Isomaa
VISMA

Miksi Verokanta-kenttään tulee verkkolaskuilla Ostolaskujen kierrätyksessä väärä alv?

tekijä Jonna Isomaa (Päivitetty ‎18-11-2021 08:55 tekijä Jonna Isomaa VISMA )

Verkkolaskuille tulee väärä alv-koodi. Verokanta ei päivity toimittajan lähettämälle Finvoice-laskulle. Ostolaskusta kirjautuu arvonlisävero, vaikka kyseessä on veroton yritys. Toimittajan laskulle tulee tili tiliöintikoodilta mutta alv-tieto on väärä. Minkä perusteella alv laskettuu ostolaskulle?

1 VASTAUS1
Accepted solution
Jonna Isomaa
VISMA

tekijä Jonna Isomaa (Päivitetty ‎18-11-2021 10:56 tekijä Jonna Isomaa VISMA )

Verokanta tuodaan tilin tai Ostoreskontran Perustietojen perusteella


Fivaldi hakee Ostolaskujen kierrätykseen laskun tiliöintiriveille ehdotuksen verokannaksi verkkolaskuaineistolta löytyvien RowVatCode- ja RowVatRatePercent-elementtien perusteella. Laskurivien Verokanta-kenttään nousee siis tieto aina ensin verkkolaskuaineistolta.

 

Kirjanpidon tilin lisäyksen yhteydessä, tilin takana oleva alv-määritys kumoaa aineiston oletuksen. Jos tilillä ei ole Alv-määritystä, tuodaan riville Ostoreskontran Perustietojen oletusverokanta. Jos sitäkään ei ole, on rivin verokanta valittava manuaalisesti.


Esimerkki: Mikäli verkkolaskuaineistossa on laskurivin veroprosenttina esimerkiksi <RowVatRatePercent>24,00</RowVatRatePercent>, hakee ohjelma ensin Yrityksen perustietojen ostojen Alv-määrityksistä 24-koodilla oikeaa määritystä. Mikäli ohjelma löytää useampia voimassa olevia Alv-määrityksiä samalla veroprosentilla tai alkamispäivämäärällä, valikoituu verokannaksi se tieto, jossa RowVatCode (verokoodi) täsmää. Mikäli aineistolta puuttuu verokoodi, nousee Verokanta-kenttään ensimmäinen sopiva osuma. Alv-määrityksen tuorein päiväys on valinnassa vahvin kriteeri. Jos taas veroprosentilla 24 ei löydy yhtään voimassaolevaa ostojen Alv-määritystä, verokanta jää oletuksena tyhjäksi.

 

Verokanta tuodaan aineiston perusteella


Käytössä tiliöintiehdotukset

Verokannan päivittymisen osalta on huomioitava, että tiliöintiehdotuksia käytettäessä vain pelkkä kirjanpidon tili päivittyy, ei verokanta. Jos saapunut verkkolaskuaineisto ei sisällä rivin verokannan tietoa, käytetään Ostoreskontran Perustietojen "Oletuskoodi, jos ei tilille annettu"-kenttään annettua oletusta. Tilin päivityksessä vain tyhjä verokanta korvataan tilin verokannalla ja toissijaisesti Ostoreskontran Perustietojen oletuksen verokannalla.


Toimittajalle tallennettu ostojen tiliöintikoodi

Verkkolaskuna saapuneen laskun riveille on mahdollista nostaa toimittajan takaa tiliöintikoodi, mutta laskuriveille ei nouse tiliöintikoodilta kuin sille määritelty kirjanpidon tili sekä mahdolliset seurantakohteet. Verokantatieto tuodaan siis aina saapuneelta verkkolaskuaineistolta ja koska alv-kanta on aina saapuneen laskuaineiston mukainen, vaatii toiminnallisuus tilin valinnan manuaalisesti uudelleen, ennen kuin alv-tieto päivittyy laskuriville tilin tiedoista.

 

Verokanta tuodaan tiliöintikoodin tililtä


Aineisto ei sisällä rivin verokantatietoja

Jos aineisto ei sisällä rivin verokantatietoa, tuodaan laskuriville tiliöintikoodin tilille määritelty verokanta.


Toimittajalle tallennettu parametri "Älä tuo Finvoicen tiliöintirivejä"

Yritysrekisterin Laskujen välitys -välilehdellä olevalla "Älä tuo Finvoicen tiliöintirivejä"-asetuksella on mahdollista toimittajakohtaisesti estää tiliöintirivien nosto kierrätykseen verkkolaskuaineistolta. Tällöin rivit tulee syöttää manuaalisesti, mikä mahdollistaa sen, että rivin syötössä käytetään toimittajalle annetun tiliöintikoodin tilin lisäksi myös sen verokantaa sekä tiliöintikoodin seurantakohteita.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.