Minun alueeni
Apu

Miksi Windows ei avaa sovellusikkunan .jnlp-tiedostoa Javalla?

tekijä Inka Karlsson (Päivitetty ‎25-04-2019 12:40 tekijä Jonna Isomaa VISMA )

Käytän Java Webstarttia enkä saa avattua Sovellusikkunaa, koska ohjelma on avaamassa jnlp -tiedostoa pdf-muodossa/jollain muulla ohjelmalla. Sovellusikkunan avauksessa tulee virheilmoitus "Java Installation Not Completed - Unable to install Java...."

1 VASTAUS1
Accepted solution
Inka Karlsson
VISMA

tekijä Inka Karlsson (Päivitetty ‎23-07-2019 09:14 tekijä Jonna Isomaa VISMA )

Todennäköisimmin ongelma johtuu siinä, että Windowsin .jnlp –tiedostotyypin oletusohjelmaksi on määritelty jokin muu kuin Java (TM) Webstart Launcher (esim. Acrobat reader). Oletusohjelma tulee siis vaihtaa.

 

Voit tarkistaa asian menemällä Windowsin asetuksiin ja siellä Ohjelmat | Oletusohjelmat | Oletusohjelmat tiedostotyypin mukaan (ENG: Apps | Default Apps | Default apps by file type). Etsi listasta .jnlp-tiedostotyyppi.

  

Mikäli .jnlp –tiedostotyypin oletusohjelma on jokin muu kuin Java (TM) Webstart Launcher, voidaan oletusohjelma vaihtaa esimerkiksi menemällä Resurssienhallinta | Ladatut tiedostot (ENG: File Explorer | Downloads) -kansioon, josta voidaan etsiä vanha .jnlp-tiedosto (esimerkiksi viimeisin tiedosto, joka on ladattu, kun sovellusikkunaa on yritetty käynnistää). Valitse hiiren oikealla Ominaisuudet (ENG: Properties).

Kuva 4171 23-Jul-19 09.04.39.jpg

Mikäli tiedoston avaava ohjelma EI OLE alla näkyvä Java(TM) Web Launcher, vaihda se tiedostojen avaavaksi sovellukseksi.

Kuva 4172 23-Jul-19 09.05.45.jpg

 

Valittavista ohjelmista valitaan Java (TM) Webstart Launcher. Jos ohjelma tarjoaa ohjelmaa Java Platform SE binary, niin älä valitse sitä - se ei ole oikea ohjelma. Mikäli oikeaa ohjelmaa ei löydy listalta, se haetaan listan lopun Lisää sovelluksia (ENG: More apps) -hakutoiminnolla.

Kuva 4173 23-Jul-19 09.07.31.jpg

 

Tiedosto löytyy todennäköisimmin hakemistosta: C:\Program Files (x86)\Java\jre1.8.0_151\bin

(HUOM! jre-versio voi olla eri kuin edellä olevassa esimerkissä). Kyseisestä kansiosta valitaan tiedosto javaws.exe.

 

Onnistuneen valinnan jälkeen sulje selain ja käynnistä Fivaldin sovellusikkuna uudelleen.

 

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.