Minun alueeni
Apu
Jonna Isomaa
VISMA

Miksi erillisilmoituksella näkyy sairausvakuutusmaksun arvona nolla?

tekijä Jonna Isomaa (Päivitetty ‎05-03-2019 11:04 tekijä Jonna Isomaa VISMA )

Miksi erillisilmoituksella tulee sairausvakuutusmaksuun nolla? Sairausvakuutusmaksu on tyhjä.

3 VASTAUSTA3
Accepted solution
Jonna Isomaa
VISMA

tekijä Jonna Isomaa (Päivitetty ‎05-04-2022 09:35 tekijä Inka Karlsson VISMA )

Erillisilmoituksen Sairausvakuutusmaksu-kenttään tuodaan oletuksena Visma Fivaldista laskettu ilmoitettavan kuukauden palkkakausien sairausvakuutusmaksujen yhteissumma. Luku haetaan käyttäen olemassa olevaa tilastoryhmää ”610 (507) Työnantajan st-maksu”.

 

Tarkista Palkkalajit-rekisteristä Tilastoryhmät-välilehdellä tilastoryhmän ”610 (507) Työnantajan st-maksu” asetus valitsemalla "Ilmoitus jonka kentät näytetään alla" -valikkoon "Tulorekisteri: "Erillisilmoitus". Tälle ilmoitukselle pitää olla valittuna kentäksi "610 Maksettava ta:n st-maksu": 

 

InkaKarlsson_0-1649140487754.png

Tarkista myös, että sotumaksun palkkalaji on valittuna kyseiselle tilastoryhmälle Valitut palkkalajit -ikkunassa. 

 

Erillisilmoituksen sairausvakuutusmaksuun vaikuttaa myös Kausiveroilmoituksen Perustietojen tiedot. Tarkista siis tarvittaessa myös, että on TA-kausi voimassa, ja mikäli asetuksissa on valittu kausiveroilmoitukselle tuleviin palkkoihin pelkästään maksetut palkat, niin ko. kauden palkat tulee olla myös erillisilmoituksen kannalta merkitty maksetuiksi. 

kolatsa
CONTRIBUTOR *

tekijä kolatsa

Meillä sama ohgelma. Ohjeen mukaan tallennettu 610 kohdalle Tulorekisterin erillisilmoitus, mutta kun tallennuksen jälkeen palaa tietoihin on edelleen valvontailmoitus?

Jonna Isomaa
VISMA

tekijä Jonna Isomaa (Päivitetty ‎04-02-2019 10:34 tekijä Jonna Isomaa VISMA )

Hei! 

 

Tuohon "Ilmoitus, jonka kentät näytetään alla"-kenttään tulee aina oletuksena näkyviin Valvontailmoitus. Tämä on siis näkymän normaalia toimintaa. Se ei siis tarkoita sitä, että listalta valittavissa olevalta toiselta ilmoitukselta olisi kadonnut määritys, vaan se kyllä on siellä edelleen tallessa jos se on sinne tallennettu. Tämän voi tarkistaa vaihtamalla tuohon "Ilmoitus, jonka kentät näytetään alla"-kenttään haluttu ilmoitus - tämän jälkeen valitun ilmoituksen alle tulee "Ilmoituksen kenttä johon tilastoryhmä on kytketty"-kenttään tosiaan edelleen näkyviin sille aiemmin valittu ja tallennettu kenttä.

 

Mikäli kuitenkin tämän ohjeen mukaisesti tilastoryhmälle ”610 (507) Työnantajan st-maksu” on Erillisilmoitukselle määritelty aivan oikein kenttä "610 Maksettava ta:n st-maksu", ja silti sairausvakuutusmaksulle nousee erillisilmoitukselle nolla, niin olethan yhteydessä sovellustukeen niin tutkitaan asiaa tarkemmin.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.