Minun alueeni
Apu
Jonna Isomaa
VISMA

Miksi huoneistolle ei ole valittavissa haluttua käyttötarkoitusta?

tekijä Jonna Isomaa (Päivitetty ‎29-03-2021 16:28 tekijä Jonna Isomaa VISMA )

Huoneiston käyttötarkoitusta ei löydy valikosta. Miten lisään Huoneistot-rekisteriin lisää käyttötarkoituksia? Huoneiston käyttötarkoitus poikkeaa yhtiöjärjestyksen mukaisesta käyttötarkoituksesta.

5 VASTAUSTA5

tekijä Inkeri Mansikka-aho (Päivitetty ‎08-11-2021 15:03 tekijä Marjo Vaittinen VISMA )

Toukokuun 2021 päivityksen yhteydessä 20.5.2021 tullaan palauttamaan tämän osalta tilanteen, joka oli ennen tammikuun 2021 päivitystä. Tarkempi kuvaus ongelmasta ja tammikuussa tehdystä muutoksesta löytyy täältä.

 

Jos ette ole huoneistojen käyttötarkoituksia muuttaneet 21.1.2021 jälkeen, niin asia korjaantuu automaattisesti. Mutta varmistakaa, että huoneistojen käyttötarkoitukset ovat yhtiöjärjestyksen mukaisia, tällöin käyttötarkoitus tulostuu oikein myös Isännöitsijäntodistukselle.

 

Tästä on tehty myös tiedote, joka löytyy täältä.

tarja5
CONTRIBUTOR **

tekijä tarja5

Hei,  Yhtiöjärjestyksissä ei kuitenkaan nuo käyttötarkoitukset ole tuollaiset. Voi  olla kokoustila, juhlatila, hallimyymälä, asuntolahuoneisto, tsto/asuinhuoneisto, moottoripyöräpaikka ja is.todistuksella pitäisi olla yhtiöjärjestyksen mukaiset käyttötarkoitukset. Mitä tehtävissä?

 

Hei!

 

Jos Huoneistotietojärjestelmän listaamista käyttötarkoituksista ei löydy yhtiöjärjestyksen mukaista käyttötarkoitusta, niin tällä hetkellä kiertotienä on tulostaa isännöitsijätodistus RTF-muodossa ja muuttaa käyttötarkoitus siihen manuaalisesti. Asiaa kuitenkin selvitellään vielä ja palaamme tähän, kunhan meillä on antaa asiaan enemmän tietoa.

 

tarja5
CONTRIBUTOR **

Kiitos, toivottavasti ratkaisu löytyy , koska tässä taas yksi muistettava asia, sillä is.todistusta tulostettaessa tarkistettava yhtiöjärjestyksestä käyttötarkoitus.  Onnistuuko tämä saman muokkauksen (rtf) kautta vuosikulutusyksiköiden korjaaminen, koska nykyisin korjaamme senkin aina myös manuaalisesti kynällä? Pitääkö meidän päivittää taloyhtiöiden huoneistotiedot vastaamaan tuota Maanmittauslaitoksen huoneistojärjestelmän mukaista käyttötarkoitusta, jotta siirto sähköiseen osakehuoneistorekisteriin onnistuu aikanaan? Eli yksi kysymys herättää näitä lisäkysymyksiä 🙂

-Tarja

Jonna Isomaa
VISMA

tekijä Jonna Isomaa (Päivitetty ‎08-11-2021 15:02 tekijä Marjo Vaittinen VISMA )

Huoneistot-rekisteristä löytyvä huoneiston käyttötarkoituslistaus on muutettu täsmäämään Maanmittauslaitoksen tuottaman ja ylläpitämän Huoneistotietojärjestelmän vaatimuksia tammikuussa 2021Päivityksen yhteydessä ohjelmaan on tehty automaattisesti alla olevassa kuvassa näkyvät linkitykset Fivaldin huoneistolaatujen ja Huoneistotietojärjestelmän vaatimusten mukaisten käyttötarkoitusten välillä:

ScreenHunter 261.jpg

 

Huoneiston käyttötarkoituksen muutos perustuu Maanmittauslaitoksen tietopalvelukoodistoon, joka löytyy tästä linkistä. Tämän muutoksen myötä käyttötarkoitusten lisääminen ja muokkaaminen käyttäjän toimesta ei ole jatkossa enää mahdollista. Jos olet aiemmin lisännyt tai muokannut Yhtiön ohjaustiedoissa huoneistolaatujen arvoja, niin varmista, että huoneistolla on edelleen valittuna oikea käyttötarkoitus. Jos huoneistolla oleva käyttötarkoitus ei täsmää yhtiöjärjestyksen mukaista käyttötarkoitusta, valitse listalta oikea arvo.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.