Minun alueeni
Apu
Jonna Isomaa
VISMA

Miksi kulutuslukemat eivät nouse vesilaskulle?

tekijä Jonna Isomaa

Miksi lukemat eivät nouse vesilaskulle? Asukkaalle ei muodostu vesilaskua tavoitteiden ajossa, vaikka määritykset on tehty ohjeen mukaan.

1 VASTAUS1
Accepted solution
Jonna Isomaa
VISMA

tekijä Jonna Isomaa (Päivitetty ‎30-03-2022 12:59 tekijä Jenni Syrjämäki VISMA )

Mikäli asukkaalle ei muodostu tavoitetta, johtuu ongelma tyypillisesti jostain seuraavista seikoista:

 

  1. Mittarin, kulutuslajin tai maksulajien asetukset ovat virheelliset. Tarkista asetukset Kulutuslaskutuksen käsikirjan ohjeiden mukaisesti.
  2. Lukemat on syötetty mittarille väärin, esimerkiksi väärälle päivämäärälle.
  3. Mittarin tapahtumiin ei ole jostain syystä tallentunut kulutusta, vaikka tapahtumat on tallennettu oikein.
  4. Mittarin tapahtumissa on ensimmäisellä lukemalla tavoitekausi, vaikka sitä ei tulisi koskaan mittarin ensimmäisellä tapahtumalla olla.
  5. Maksulajien ja sidosten alkupäivämäärät ovat epäloogiset joko suhteessa toisiinsa tai lukemille annettuihin päiväyksiin.
  6. Tasausmaksulaji ei ole voimassa kyseisenä tasauslaskutusajon kuukautena. Voimassaoloruksi tarvitaan, jos tavoitteiden ajo tehdään ajokuukausien perusteella. Mikäli laskutuskausi valitaan "Maksulajien valinta"-ikkunassa "Ylimääräinen tasauskausi"-valinnalla, ei voimassaoloa tarvitse maksulajille määritellä.
  7. Maksulajin alkupäivä on liian myöhään. Alkupäivä pitäisi olla vähintään Mittarin tapahtumissa näkyvä ensimmäisen lukeman kuukausi.
  8. Sidoksilta puuttuu tasausmaksulajit tai ne eivät ole voimassa.
  9. Vesimaksun maksulajille ei ole määritelty Kuitattavat maksulajit -kohtaan täppiä tasausmaksulajien kohdalle.
  10. Yhtiön ohjaustiedoissa on Ohjaustiedot II -välilehdellä Mittarinlukupäivä hyväksytään -kenttiin annettu joko liian pieni arvo tai ei lainkaan arvoa (oletus 30, max. 99).

Mikäli laskutus ei ole milloinkaan toiminut ko. yhtiössä, on mittari saatettu perustaa väärin. Jos kyseessä siis on ensimmäinen kerta, kun vesilaskutusta tehdään, niin huomioithan, että tämän ohjelmaosion käyttöönottoon suositellaan aina konsultointia. 

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.