peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Miksi kulutuslukemat eivät nouse vesilaskulle?

tekijä Jonna Isomaa

Miksi lukemat eivät nouse vesilaskulle? Asukkaalle ei muodostu vesilaskua tavoitteiden ajossa, vaikka määritykset on tehty ohjeen mukaan.

1 VASTAUS1
Accepted solution
VISMA

tekijä Jonna Isomaa (Päivitetty ‎13-07-2018 13:47 tekijä Jonna Isomaa VISMA )

Yleensä, mikäli asukkaalle ei muodostu tavoitetta, ongelma johtuu seuraavista asioista:

  1. Lukemat on syötetty jollain tavalla väärin, esimerkiksi väärälle päivämäärälle. 
  2. Mittarin tapahtumissa on ensimmäisellä lukemalla tavoitekausi, vaikka sitä ei tulisi olla.
  3. Maksulajien ja sidosten alkupäivämäärät ovat epäloogiset joko suhteessa toisiinsa tai lukemille annettuihin päiväyksiin. 
  4. Maksulaji on virheellisesti sidottu kulutuslajiin. 
  5. Maksulaji ei ole voimassa kyseisenä kuukautena tai sen alkupäivä on liian myöhään. Alkupäivä pitäisi olla vähintään se kausi, jolloin ensimmäinen lukema on kirjattu mittarin tapahtumiin. 
  6. Sidoksilta puuttuu tasausmaksulajit.
  7. Yhtiön ohjaustiedoissa on Ohjaustiedot II -välilehdellä Mittarinlukupäivä hyväksytään -kenttiin annettu joko liian pieni arvo tai ei lainkaan arvoa (oletus 30, max. 99).

 

Kulutuslaskutuksen asetuksia käsitellään Kulutuslaskutuksen käsikirjassa. Voit tarkistaa tekemäsi määritykset käsikirjan avulla.

 

Mikäli laskutus ei ole milloinkaan toiminut ko. yhtiössä, on mittari saatettu perustaa väärin. Jos kyseessä siis on ensimmäinen kerta, kun vesilaskutusta tehdään, niin huomioithan, että tämän ohjelmaosion käyttöönottoon suositellaan aina konsultointia.