Minun alueeni
Apu
Jonna Isomaa
VISMA

Miksi ostolasku näkyy vielä avoimissa laskuissa vaikka se on maksettu?

tekijä Jonna Isomaa

Miksi ostolasku näkyy vielä avoimissa laskuissa vaikka se on maksettu?

1 VASTAUS1
Accepted solution
Jonna Isomaa
VISMA

tekijä Jonna Isomaa (Päivitetty ‎24-02-2021 10:45 tekijä Jonna Isomaa VISMA )

Todennäköisesti laskulla ei ole kuittausiriviä, eli joko maksua ei ole kirjattu ja tehtyä maksuerää hyväksytty.

 

Laskujen tilannetta kannattaa tarkastella Ostoreskontran Tiliote-välilehdeltä. Etsi täältä kyseisen toimittajan alta kyseiset laskut, laajenna tarvittaessa näkymää antamalla hakuehtoihin aiempi kausitieto. 

  • Mikäli ostolaskun alla ei ole mitään maksuun liittyvää tietoa (violettia Maksuaineisto-riviä tai sinistä Kuittaus-riviä), tarkoittaa se, että kyseistä laskua ei ole viety maksatukseen eikä kirjattu käsin maksetuksi Ostoreskontran Maksujen syöttö -välilehdellä. Mikäli tilanne kuitenkin on, että lasku on maksettu, voi sen kuitata käsin maksetuksi Maksujen syöttö -välilehdellä.
  • Mikäli ostolaskun alla on sininen Kuittaus-rivi, tarkoittaa se että kyseinen lasku on maksuerällä joka on hyväksytty maksetuksi, eli maksun pitäisi löytyä Pankkiyhteyden Siirtohistoriasta lähetettynä ja hyväksyttynä maksuna. Mikäli näin ei ole, kannattaa varmistaa että maksuerää ei ole virheellisesti kuitattu käsin hyväksytyksi. Suorituksentositteen (kuittausrivin) voi poistaa tämän ohjeen mukaisesti.
  • Mikäli ostolaskun alla on violetti Maksuaineisto-rivi, tarkoittaa se että kyseinen lasku on maksuerällä, mutta erää ei ole vielä hyväksytty. Laskua ei kuitenkaan enää saa maksatuksessa nousemaan erälle tai maksujen syötössä esille, koska se on jo jollain maksuerällä mukana. Tällöin tulee käydä läpi maksatuksessa olevat erät ja tarkistaa mikä erän tilanne tarkalleen on. Mikäli erä on avoin, eikä sitä ole lähetetty mihinkään, voi erän tarvittaessa poistaa hiiren oikealla klikkaamalla ja valitsemalla Poista erä. Laskun poistuessa erältä tai erän hylkäämisen jälkeen lasku pitäisi palautua avoimeksi, jolloin sen voi käsitellä halutulla tavalla.

Mikäli maksuerää ei löydy Maksatuksesta oletusasetuksilla, niin katso hakuohje tästä linkistä.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.