peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään

Kirjaudu sisään tai luo uusi käyttäjä voidaksesi lisätä alueita suosikkeihisi

Apu
Highlighted

Miksi ostolasku näkyy vielä avoimissa laskuissa vaikka se on maksettu?

Miksi ostolasku näkyy vielä avoimissa laskuissa vaikka se on maksettu?

1VASTAUS1
Highlighted

Vastaus: Miksi ostolasku näkyy vielä avoimissa laskuissa vaikka se on maksettu?

(updated by Jonna Isomaa VISMA ‎19-03-2020 13:38 )

Todennäköisesti maksuerää ei ole vielä hyväksytty.

 

Laskujen tilannetta kannattaa tarkastella Ostoreskontran Tiliote-välilehdeltä. Etsi täältä kyseisen toimittajan alta kyseiset laskut, laajenna tarvittaessa näkymää antamalla hakuehtoihin aiempi kausitieto. 

  • Mikäli ostolaskun alla on sininen Kuittaus-rivi, tarkoittaa se että kyseinen lasku on maksuerällä joka on hyväksytty maksetuksi, eli maksun pitäisi löytyä Pankkiyhteyden Siirtohistoriasta lähetettynä ja hyväksyttynä maksuna. Mikäli näin ei ole, kannattaa varmistaa että maksuerää ei ole virheellisesti kuitattu käsin hyväksytyksi. Suorituksentositteen (kuittausrivin) voi poistaa tämän ohjeen mukaisesti.
  • Mikäli ostolaskun alla on violetti Maksuaineisto-rivi, tarkoittaa se että kyseinen lasku on maksuerällä, mutta erää ei ole vielä hyväksytty. Laskua ei kuitenkaan enää saa maksatuksessa nousemaan erälle tai maksujen syötössä esille, koska se on jo jollain maksuerällä mukana. Tällöin tulee käydä läpi maksatuksessa olevat erät ja tarkistaa mikä erän tilanne tarkalleen on. Mikäli erä on avoin, eikä sitä ole lähetetty mihinkään, voi erän tarvittaessa poistaa hiiren oikealla klikkaamalla ja valitsemalla Poista erä. Laskun poistuessa erältä tai erän hylkäämisen jälkeen lasku pitäisi palautua avoimeksi, jolloin sen voi käsitellä halutulla tavalla.

Mikäli maksuerää ei löydy Maksatuksesta oletusasetuksilla, niin katso hakuohje tästä linkistä.