Minun alueeni
Apu

Miksi ostolaskujen suoritukset eivät näy kirjanpidossa tai ostojen välitili ei täsmää?

tekijä Inka Karlsson (Päivitetty ‎27-09-2021 15:07 tekijä Inka Karlsson VISMA )

Miksi ostolaskuja ei näy kirjanpidossa?

Miksi ostojen välitili ei täsmää?

Miksi Ostoreskontran Maksatus-ruudulla näkyy hvyäksymättömiä maksueriä?

1 VASTAUS1
Accepted solution
Inka Karlsson
VISMA

tekijä Inka Karlsson (Päivitetty ‎27-09-2021 15:14 tekijä Inka Karlsson VISMA )

Todennäköisin syy on se, että maksueriä ei ole hyväksytty Ostoreskontran ylävalikon Maksatus-ikkunassa. Vasta maksuerän hyväksyntä muodostaa maksuista tositteet Kirjanpitoon.

 

Maksueriä voi olla hyväksymättä siitä syystä, että Sepa-maksun hyväksyntä/hylkäys palautteita ei ole ei ole noudettu maksuerälle tai niiden käsittely ei ole tuettuna kyseisen pankin osalta. Tuki maksuerän hyvväksyntäpalautteille on Fivaldissa vain Nordean, Osuuspankin ja Danske Bankin palautteille. Lisätietoa löytyy tästä postauksesta. 

 

Maksuerä voidaan hyväksyä manuaalisesti Ostoreskontrassa kun valitaan ylävalikosta Ostoreskontra > Maksatus ja menemällä hiirellä maksuerän päälle ja valitsemalla "Hyväksy maksuerä".

 

Maksuerät voidaan hyväksyä vain kausille, jotka ovat avoimia kirjanpidossa ja Ostoreskontrassa. Mikäli kyseessä on maksueriä edellisiltä tilikausilta, tulee varmistua ensin, onko uusien tositteiden muodostuminen päättyneelle tilikaudelle OK etenkin, jos tilinpäätös on jo vahvistettu.

 

Mikäli maksuerät ovat hyväksyttyjä, tarkista, että Kirjanpidossa ylävalikosta avautuvassa "Tositelajien määritykset" -ikkunassa Maksut-tositelajilla on "Näkyy alkaen kaudesta" kohdassa kausi määriteltynä siitä kaudesta lähtien, kun ne halutaan näkyvän kirjanpidossa.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.