Minun alueeni
Apu
Jonna Isomaa
VISMA

Miksi saapunut verkkolasku ei kohdistu Ostolaskujen kierrätyksessä oikeaan yritykseen?

tekijä Jonna Isomaa

Pankkiyhteydestä jaeltu Finvoice-lasku ei kohdistu oikeaan asiakkaaseen. Tulee virheilmoitus: Vastaanottajayritystä ei löytynyt. Syy: OVT-tunnuksella ei löytynyt vastaanottajayritystä Y-tunnuksella ei löytynyt vastaanottajayritystä

1 VASTAUS1
Jonna Isomaa
VISMA

tekijä Jonna Isomaa (Päivitetty ‎04-03-2021 13:29 tekijä Jonna Isomaa VISMA )

Varmista, että asiakasyrityksen Yrityksen perustiedoissa on oikea Y-tunnus ja OVT-tunnus. Mikäli kyseiset tiedot ovat virheellisiä tai samat tiedot löytyvät jostain syystä useammasta eri yrityspaikasta, ei jakelutoiminto osaa löytää oikeaa asiakasyritystä jolla laskua kohdistaa. 

 

Tarkista myös, että kyseisen yrityksen Kierrätysryhmien ylävalikossa Kierrätysryhmät | Ostolaskukohtaiset perustiedot on valittu parametri ”Verkkolaskujen vastaanotto tässä yrityksessä”. Tämä täppä tulee olla päällä myös Pankkiyhteyden jakelijalla.

 

Mikäli edellämainitut asetukset ovat kunnossa ja verkkolasku on noudettu Pankkiyhteydellä, niin tarkista vielä Palvelunhallinnasta, että laskujen jakelijalla (Pankkiyhteyden käyttäjä) on riittävät oikeudet sekä jakelijayrityksen että vastaanottavan yrityksen kyseisiin pankkiyhteyden aineistoihin (Saapuvat Finvoice-laskut) ja Ostolaskujen kierrätys -websovellukseen. Ohjelma noutaa pankkiyhteydessä kaikki jakeluyhtiöön noudettavissa olevat aineistot, koska käyttäjällä on oikeus pankkiyhteyteen ja aineistoihin jakeluyhtiössä. Kun varsinainen jakelu sitten noudon jälkeen alkaa, katsoo ohjelma kierrätyksen oikeuksia. Jos kierrätyksen oikeudet tiettyyn yhtiöön puuttuu, ei jakelu kyseiseen yhtiöön onnistu.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.