Minun alueeni
Apu

Miksi tulos ja tase erottaa?

tekijä Inkeri Mansikka-aho (Päivitetty ‎22-12-2020 12:48 tekijä Ainomari Karhu VISMA )

Tulos ja tase ei täsmää. Löysin tilin, joka on kytkemättömissä tileissä tilikartassa. Kuinka kytkemättömän tilin voi kytkeä tilikarttaan? Mitä tarkoittaa “Taseen ja tuloslaskelman tulos kauden lopussa eroaa!”?

1 VASTAUS1
Accepted solution
Inkeri Mansikka-aho
VISMA

tekijä Inkeri Mansikka-aho (Päivitetty ‎14-10-2021 10:47 tekijä Jonna Isomaa VISMA )

“Taseen ja tuloslaskelman tulos kauden lopussa eroaa!” ilmoitus tarkoittaa sitä, että kirjanpito ei syystä tai toisesta täsmää.

 

Tuloslaskelman tuloksessa ohjelma laskee sisäänrakennettujen laskentakaavojen avulla tuloksen tuloslaskelman tileillä olevien tapahtumien mukaan. Taseessa tilikauden tuloksen laskentakaava käyttää sekä tuloksen, että taseen tilejä ja tästä syystä ohjelma ilmoittaa, että tuloslaskelman ja taseen tilikauden tulokset eroavat, jos ohjelmassa on erottavia tositteita.

 

Kun tositelajien debet- ja kredit-puolet täsmäävät, niin kirjanpito täsmää, eikä herjaa pitäisi enää tulla.

 

Tarkista seuraavat asiat:

1. Täsmäävätkö raportit avointen vuosien uudelleenlaskennan jälkeen? 
Uudelleenlaskenta tehdään Kirjanpito-toiminnon ylävalikosta Kirjanpito | Tilikaudet, sitten vielä uudelleen ylävalikosta Kirjanpito | Uudelleenlaske avoimet vuodet.

2. Onko tilikartassa kytkemättömiä tilejä? 
Kytkemättömien tilien kytkeminen tapahtuu seuraavasti:

  • Avaa Tilikartta ja aktivoi “Kytkemättömät tilit”
  • Paina hiiren oikealla “Kytke kaikki kytkemättömät” tai “Kytke kytkemätön tili” tilanteestasi riippuen. Toiminto siirtää tilin tai tilit automaattisesti tilinumeron perusteella tilipuitteessa oikeaan kohtaan.

3. Löytyykö eroava tosite Kirjanpidon Tositteiden selailu -välilehden Hae eroava -toiminnolla? Käy kaikki tositelajit läpi, kun käytät tuota toimintoa.

 

Taseen ja tuloslaskelman erotuksen yksityiskohtaisempi läpikäynti ei kuulu ylläpito- ja tukipalvelun piiriin, joten mikäli eroa ei näiden ohjeiden avulla löydy, suosittelemme kääntymään konsultointimme puoleen palvelutilauslomakkeen kautta. Huomioi kuitenkin, että konsulttimme eivät tarkista kirjanpidon kirjauksia tai niiden oikeellisuutta, mutta he voivat auttaa Fivaldin käyttöön liittyvissä kysymyksissä, sekä asetusten tarkistamisessa ja läpikäymisessä.

 

Katso myös, miten toimia kun voitto tai tappio ei kirjaudu oikein.

 

 

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.