Minun alueeni
Apu

Miksi työnantajasuorituksen tiedot eivät nouse Kausiveroilmoitus -sovelluksen maksettavaan summaan?

tekijä Inka Karlsson (Päivitetty ‎06-04-2022 09:35 tekijä Riitta Peltoniemi VISMA )

Kausiveroilmoitus -lomakkeen maksutietoihin ei nouse maksettavaan summaan mukaan työnantajasuoritusten loppusummaa. Aiemmin on noussut, eli ennen 6/2019 päivitystä. Mistä tämä johtuu?

 

Olen aiemmin tulostanut asiakkaalleni Kausiveroilmoitus -raportin muun aineistojen mukana, jotta he voivat maksaa verottajalle TAS (ja ALV) -suoritukset. En voi toimittaa tätä raporttia enää, jos summa puuttuu, enkä halua kirjata summaa käsin lomakkeelle. 

4 VASTAUSTA4
_nikke_
CONTRIBUTOR **

tekijä _nikke_

Ongelma myös silloin kun on neljännesvuosi imoittaja. Alv osalta ok, mutta tas summa virheellinen, koko vuosineljänneksen ep+sava ei nouse maksutietohin, vaan ainostaan viimeisen kuukauden. Kaikki erillisilmoittukset hyväksyttyjä.

Accepted solution
Inka Karlsson
VISMA

tekijä Inka Karlsson (Päivitetty ‎23-09-2021 14:58 tekijä Riitta Peltoniemi VISMA )

Kausiveroilmoitus -raporttia uudistettiin ja kehitettiin 06/2019 päivityksessä. 

 

Jos työnantajasuoritukset puuttuvat kausiveroilmoitusen maksettavasta summasta niin tarkista seuraavat asiat:

 

1. Kausiveroilmoituksen perustiedot ikkunassa on valinta "Maksetut ja ei maksetut palkat"

2. Kauden erillisilmoitus on lähetetty tulorekisteriin

3. Puuttuvien työnantajasuoritusten palkkakaudella ei ole täppä päällä kohdassa "Palkkakautta ei ilmoiteta tulorekisteriin"   

 

Maksutietojen loppuosaan tiedot haetaan nyt Palkkatietoilmoitus tulorekisteriin -websovelluksesta. Käytännössä tämä siis vaatii työnantajasuoritusten osalta palkkatietoilmoitusten ja etenkin Erillisilmoituksen onnistunutta lähetystä Fivaldista, jotta tiedot nousevat raportille. Ilmoituksen tiedot (1) -välilehdellä olevat tiedot ovat ns. vanhaa TAS tietoa, jotka aiemmin lähetettiin OmaVeroon ALV:n kanssa tai erikseen. Näitä tietoja ei enää ilmoiteta Fivaldista ko. sovelluksen kautta verottajalle, eikä niitä näin ollen haeta raportille Fivaldista. Raportin TAS-tiedot -kenttään tiedot olemme halunneet tarkastuksen vuoksi nostaa vielä esille.

 

Erillisilmoitus voidaan lähettää jo aiemminkin, jos halutaan TAS summien nousevan Kausiveroilmoitus -raportin maksettavaan summaan. Erillisilmoituksen lähetys ja hyväksyntä kestää yleensä 5min-2h. Mikäli kuun lopussa tulisikin vielä lisää palkkoja, voidaan Erillisilmoituksesta lähettää korvaava ilmoitus painamalla Luo uusi erillisilmoitus -painiketta. Toiminto ei vaadi tällöin edellisen ilmoituksen mitätöintiä. 

 

Työnantajasuoritukset voivat puuttua kausiveroilmoituksen maksettavasta summasta, jos palkanlaskennan palkkakaudelle on laitettu täppä päälle "Palkkakautta ei ilmoiteta tulorekisteriin". Mikäli palkkatietoilmoitukset on ilmoitettu tulorekisteriin asiointipalvelun kautta niin palkansaajan tietoihin pitää laittaa ruksi kohtaan "Palkkatietoilmoitus ilmoitetaan asiointipalvelusta". Tämä asetus löytyy Palkansaajan Työsuhteet -välilehdeltä. Sen jälkeen kun palkkatietoilmoitus on manuaalisesti hyväksytty niin tämä ruksi voidaan ottaa pois mikäli jatkossa ko. palkansaajan palkkatietoilmoitus halutaan ilmoittaa suoraan Visma Fivaldin palkanlaskennasta tulorekisteriin.   

Taloushallinto JSuominen
CONTRIBUTOR *

 

Onko niin jos sinulla ei ole palkanlaskentaa käytössä Fivaldista, kyseistä palkkojen tas:ia ei saa itse syötettyä ja tulostettua maksulapulle.

Krista S
CONTRIBUTOR *

Meillä on myös ongelmana, että itse syötetyt tas-tiedot eivät nouse tilisiirtoon ja samoin emme saa tulostumaan tilisiirtoon työnantajasuorituksia kesken kuukauden vaikka erillisilmoitus ja kaikki tulorekisteri-ilmoitukset palkoista olisi lähetetty onnistuneesti. Toivoisimme tähän muutosta, sillä yhteinen tilisiirto tas-maksuista ja alv-maksusta palvelisi paljon paremmin.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.