Minun alueeni
Apu

Miksi vuokralaisen erääntyneet maksut nousevat isännöitsijäntodistukselle

tekijä Jenni Syrjämäki

Vuokralaisen erääntyneet maksut nousevat isännöitsijäntodistukselle, vaikkei niiden pitäisi. Miten toimia, kun ainoastaan osakkaan rästien halutaan näkyvän isännöitsijäntodistuksella?

1 VASTAUS1
Accepted solution
Jenni Syrjämäki
VISMA

tekijä Jenni Syrjämäki (Päivitetty ‎30-03-2022 15:34 tekijä Jenni Syrjämäki VISMA )

Tässä on käytetty esimerkkinä tilannetta, jossa vuokralaisen erääntyneiden autopaikkamaksujen ei haluta nousevan isännöitsijäntodistukselle, mutta osakkaan vastaavien rästien taas tulisi isännöitsijäntodistuksella näkyä.

 

Fivaldissa on mahdollisuus luoda kaksi erilaista isännöitsijäntodistusta: isännöitsijäntodistus ja isännöitsijäntodistus vuokrausta varten. Maksulajit-rekisterissä pystyy kunkin maksulajin kohdalla määrittelemään, nouseeko kyseinen maksulaji kummallekin isännöitsijätodistukselle, vain toiselle vai ei kummallekaan. Tämä tapahtuu siten, että klikataan ensin haluttu maksulaji listalta aktiiviseksi, ja sen jälkeen Isännöitsijäntodistus-kohtaan laitetaan täppä, jos halutaan, että kyseinen maksulaji näkyy sillä isännöitsijäntodistuksella, joka on sillä hetkellä Isännöitsijäntodistus-valikossa valittuna. Kyseisen kohdan avulla pystytään valita kumpaankin isännöitsijäntodistusvaihtoehtoon oma määrityksensä:

 

JenniSyrjmki_2-1648643674721.png

 

Ensimmäisessä kappaleessa kuvatun esimerkkiongelman kiertämiseen on kaksi vaihtoehtoa:

 

  1. Perustetaan kaksi erillistä autopaikan maksulajia, joista toista käytetään ainoastaan vuokralaisilla ja toista ainoastaan osakkailla. Vuokralaisten autopaikan maksulajilta otetaan yllä mainittu Isännöitsijäntodistukselle-valinta pois päältä, jolloin kyseinen tieto ei nouse isännötsijäntodistukselle.
  2. Jos käytetään vain yhtä autopaikan maksulajia, voidaan Maksulajit-rekisterissä ottaa kyseisen maksulajin kohdalta Isännöitsijäntodistukselle-valinta pois päältä ennen isännöitsijäntodistuksen tulostamista.

Vinkki: Jos käytetään vaihtoehdon 2 mukaisesti vain yhtä autopaikan maksulajia, voidaan isännöitsijäntodistus myös tulostaa näytölle RTF-muotoon ja sitten poistaa esim. Wordissa kyseisestä tiedostosta manuaalisesti autopaikkaan liittyvät tiedot, jolloin Isännöitsijäntodistukselle-valintaa ei tarvitse käydä erikseen poistamassa kyseiseltä maksulajilta.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.