Minun alueeni
Apu

Miksi yritykselle tulee sakkoajosta varoitus kirjekuoreen erillisilmoituksen puuttumisesta?

tekijä Inka Karlsson (Päivitetty ‎07-10-2021 14:57 tekijä Jonna Isomaa VISMA )

Yrityksessä ei ole vielä aloitettu palkanlaskentaa, mutta Fivaldi WEBin ylävalikossa tulee ilmoitus tulorekisterin sakkoajosta:

 

Seuraavia tulorekisteri-ilmoituksia ei ole lähetetty Fivaldista hyväksytysti tulorekisteriin yrityspaikassa. Huomioithan, että tulorekisteri veloittaa vuodesta 2021 alkaen myöhästymismaksuja. Seuraavat erät ovat mahdollisesti mukana tulorekisterin ajamassa myöhästymismaksuajossa, ellei kyseisiä ilmoituksia ole syötetty manuaalisesti asiointipalveluun.

 

Ilmoitusta ei ole lähetetty, koska sitä ei ole vielä tarpeellista tehdä. Miten viestin saa estettyä?

 

Palkanlaskenta yrityksessä on lakannut, mutta saan ilmoituksen erillisilmoituksen puttumisesta, vaikkei näitä ole tarpeellista enää ilmoittaa.

 

En voi ottaa yritystä pois Tulorekisteri varmenteelta, vaikka palkanlaskenta on lakannut Fivaldissa, koska kirjanpidon alv-ilmoituksia lähetetään yrityksestä edelleen. Miten saan pois varoitusviestit sakkoajoista, jotka tulevat kirjekuoreen puuttuvista erillisilmoituksista kun näitä ei ole tarkoituskaan enää lähettää?

1 VASTAUS1
Accepted solution
Inka Karlsson
VISMA

tekijä Inka Karlsson (Päivitetty ‎15-09-2021 13:18 tekijä Inka Karlsson VISMA )

Mikäli palkkakausia on jo perustettu yrityspaikkaan, niin ohjelma ottaa ne mukaan sakkoajo listaukseen ja siitä muodostuu kirjekuoriviesti, sillä ohjelma etsii tietoa myös tilanteista, jossa ilmoitetaan ei-palkanmaksua tietoja.Palkkakaudet kannattaakin perustaa vasta sitten kun palkanlaskenta yrityksessä alkaa tai ensimmäinen ei-palkanmaksua tieto halutaan lähettää.

 

Mikäli palkanlaskenta lakkaa kyseisessä yrityspaikassa, ja ilmoituksia nousee listaukseen vaikkei uusia palkkakausia ole enää perustettu, tarkista, että Palkanlaskennan perustiedoissa Muut-välilehdellä kohta "Tulorekisterivirhelistaus: Kuinka monta päivää ennen ilmoituksen eräpäivää (miinuksena)" -kenttä on tyhjä sekä "Palkkatietoilmoitukset lähetetään heti" täppä ei ole aktiivisena.

 

Kytke lisäksi yritys pois Tulorekisterin varmenteelta, jonka jälkeen sen ei pitäisi enää tulla sakkoajoon mukaan.

 

Jos edellä mainitut toimenpiteet on tarkistettu ja ilmoitus tulee tästä huolimatta, niin poista kaikilta käyttäjiltä Palvelunhallinnassa tästä yrityspaikasta oikeudet "Tulorekisterin varmenne" web-sovellukseen, joka viimeistään poistaa ilmoituksen tulemisen käyttäjille. Tarkista tätä ennen, että yritys on kytketty Tulorekisterin varmenteelle jos alv-ilmoituksia on tarkoitus tästä yrityspaikasta lähettää Kausiveroilmoitus-sovelluksella.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.