peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Mistä johtuu "Käyttäjämäärät ylittyivät" -ilmoitus?

Yritin lisätä käyttäjää käyttäjäryhmään, mutta ohjelma ilmoittaa ”Käyttäjämäärät ylittyivät seuraavissa sovelluksissa / raporteissa”

1VASTAUS1

Viite: Mistä johtuu "Käyttäjämäärät ylittyivät" -ilmoitus?

(updated by Ainomari Sillanpää VISMA ‎27-07-2018 06:53 )

Tarkista, ettei kyseiselle ryhmälle ole turhaan laitettu sellaisia oikeuksia jotka eivät kuulu olla ryhmän käyttäjillä. Sovellusten tai raporttien osalta sopimuksen max. käyttäjämäärät voivat olla täynnä eikä uusia käyttäjiä voida enää määritellä näille moduleille. Ota yhteys myyntiin, jos käyttöoikeuksien määriä on tarve kasvattaa. Muussa tapauksessa poista ylimääräiset oikeudet tältä ryhmältä ja yritä käyttäjän lisäystä uudelleen.

 

Huom! Turhien käyttöoikeuksien poisto tulee tehdä jokaisesta yrityksestä, johon tällä ryhmällä on oikeuksia. Tämän saa tehtyä karsimalla oikeudet ensin yhden yhtiön osalta ja kopioimalla nämä muutokset kerralla kaikkiin muihin yhtiöihin.

 

Tarkemmat ohjeet käyttöoikeuksien selvittämiseen:

1. Avaa Palvelunhallinta. Vasemmalta löytyy kohta Yleiset asetukset.

2. Siirry Yleiset asetukset -kohtaan. Valitse Sovellustyyppi kohdasta esim. Sovellukset tai Rekisterit. Tuplaklikkaamalla tässä näkymässä haluttua modulia (esim. Myyntireskontra), ohjelma avaa Sovelluksen käyttäjät -ruudun jossa näkyy, keille käyttäjille ja ryhmille ko. modulin oikeuksia on annettu.

 

yleiset.PNG

 

Oikeudet käyttäjille -otsikon alla näkyvät kaikki käyttäjätunnukset, joille on annettua suoria oikeuksia ko. moduliin. Vieressä näkyy ko. yritysnumeroväli, jota annetut oikeudet koskevat.

 

oikeudetkäyttäjille.PNG


Oikeudet käyttöoikeusryhmille -otsikon alla näkyvät kaikki käyttäjäryhmät, joihin on annettu oikeuksia ko. moduliin. Oikeudet koskevat kaikkia niitä käyttäjätunnuksia, jotka on kytketty ko. käyttäjäryhmään. Vieressä näkyy ko. yritysnumeroväli jota annetut oikeudet koskevat.

 

Oikeudetkäyttöoikeusryhmille.PNG

 

Oikeudet ulkopuolisten käyttöoikeusryhmille –otsikon alla näkyvät jonkin toisen Fivaldi ympäristön ulkopuoliset käyttäjäryhmät, joihin on liitetty käyttäjäksi yksi tai useampi tämän ympäristön käyttäjätunnuksista ja ryhmässä on annettu oikeuksia ko. moduliin. Oikeudet koskevat kaikkia niitä käyttäjätunnuksia, jotka on kytketty ko. ulkopuoliseen käyttäjäryhmään. Vieressä näkyy ko. yritysnumeroväli jota annetut oikeudet koskevat.

 

Menemällä vasemmalta kohdasta Käyttäjät tunnuksen kohdalle näet oikeassa yläkulmassa kaikki ryhmät joihin ko. tunnus on liitetty. Jos kyseessä on ulkopuolisen ympäristön käyttäjäryhmä, on ryhmän nimen perässä silloin * -merkki.

 

Käyttäjät.PNG

 

Menemällä vasemmalta kohdasta Käyttäjäryhmät, näet oikeassa yläkulmassa kaikki käyttäjätunnukset, jotka on kytketty ko. ryhmään. Yksi tunnus varaa aina vain yhden oikeuden, sillä ei ole merkitystä kuinka monen eri ryhmän kautta oikeudet saadaan.

 

Käyttäjäryhmät.PNG