peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Mistä johtuu "Käyttäjämäärät ylittyivät" -ilmoitus?

tekijä Niklas Merikallio (Päivitetty ‎09-09-2021 13:59 tekijä Jonna Isomaa VISMA )

Yritin lisätä käyttäjää käyttäjäryhmään, mutta ohjelma ilmoittaa ”Käyttäjämäärät ylittyivät seuraavissa sovelluksissa / raporteissa”. Miten tarkistan kenellä käyttäjistä on oikeus mihinkin ohjelmanosaan? Mistä näen Palvelunhallinnan käyttöoikeudet? Miksi saan ilmoituksen käyttäjämäärä ylittyy?

1 VASTAUS1
Accepted solution
Niklas Merikallio
VISMA

tekijä Niklas Merikallio (Päivitetty ‎09-09-2021 14:52 tekijä Jonna Isomaa VISMA )

Käyttäjämäärien tarkistaminen

Sovelluskohtaiset käyttäjämäärät voi tarkistaa Palvelunhallinnasta. Palvelunhallinnan vasemmanpuoleisesta ikkunasta löytyy kohta Palvelun tiedot | Yleiset asetukset:

 

ScreenHunter 1826.jpg

 

Siirry Yleiset asetukset -kohtaan. Sovellusikkunan keskivaiheilta Käyttäjämäärä-otsikon alta löytyvästä Sovellustyyppi-valikosta valitaan ensin haluttu sovellustyyppi (Sovellukset, Rekisterit, Apuohjelmat, Web-sovellukset, Raportit). Sen jälkeen Sovellukset-ikkunaan avautuu lista, josta tuplaklikataan sen osion nimeä, jonka käyttäjiä halutaan tarkastella:

 

ScreenHunter 1823.jpg 

 

Tuplaklikkauksen jälkeen avautuu "Sovelluksen käyttäjät"-ikkuna, jossa näkyy käyttäjät, joilla on oikeudet kyseiseen osioon. 

  • Oikeudet käyttäjille -otsikon alla näkyvät kaikki käyttäjätunnukset, joille on annettua suoria oikeuksia kyseiseen osioon. Vieressä näkyy yritysnumeroväli, jota annetut oikeudet koskevat. ScreenHunter 1825.jpg
  • Oikeudet käyttöoikeusryhmille -otsikon alla näkyvät kaikki käyttäjäryhmät, joilla on oikeuksia kyseiseen osioon. Oikeudet koskevat kaikkia käyttäjäryhmässa mukana olevia käyttäjätunnuksia. 

Oikeudetkäyttöoikeusryhmille.PNG

  • Oikeudet ulkopuolisten käyttöoikeusryhmille -otsikon alla näkyvät jonkin toisen Fivaldi-ympäristön ulkopuoliset käyttäjäryhmät, joihin on liitetty käyttäjäksi yksi tai useampi tämän ympäristön käyttäjätunnuksista, ja ryhmässä on annettu oikeuksia kyseiseen osioon. Oikeudet koskevat kaikkia niitä käyttäjätunnuksia, jotka on kytketty kyseiseen ulkopuoliseen käyttäjäryhmään. Vieressä näkyy edelläolevien tavoin yritysnumeroväli, jota annetut oikeudet koskevat.

 

Käyttäjämääriä tarkastellessa on huomioitava, että käyttäjäryhmissä olevien käyttäjien määrä tulee kyseisen käyttäjäryhmän tiedoista. Lisäksi on hyvä tietää, että näkymässä näkyvä yritysnumeroväli ei tarkoita sitä, että kyseisellä käyttäjällä / käyttäjäryhmällä olisi oikeus jokaiseen yritysvälin yritykseen, vaan yrityksiin kyseisen yritysvälin sisällä.

 

Tarkista, ettei käyttäjille tai käyttäjäryhmille ole annettu oikeuksia, jotka eivät kuulu yksittäisillä käyttäjillä tai ryhmän käyttäjillä olla. Imoitus "Käyttäjämäärät ylittyivät seuraavissa sovelluksissa / raporteissa" tarkoittaa, että sopimuksen enimmäiskäyttäjämäärät voivat olla ovellusten tai raporttien osalta täynnä, eikä uusia käyttäjiä voi siksi enää kyseiseen osioon määritellä. Ota yhteys myyntiin, jos käyttöoikeuksien määriä on tarve kasvattaa. Muussa tapauksessa poista ylimääräiset oikeudet ja yritä käyttäjän lisäystä  tallennuksen jälkeen uudelleen.

 

Huom! Turhien käyttöoikeuksien poisto tulee tehdä jokaisesta yrityksestä, johon käyttäjällä tai käyttöoikeusryhmällä on oikeuksia. Tämän saa tehtyä massana karsimalla oikeudet ensin yhden yhtiön osalta, ja kopioimalla tehdyt muutokset kerralla kaikkiin muihin yhtiöihin.

 

Käyttäjäryhmien tarkastelu

Menemällä Palvelunhallinnan vasemmanpuoleisesta ikkunasta Käyttäjät-listan alta löytyvän käyttäjätunnuksen kohdalle näet oikeassa yläkulmassa kaikki käyttöoikeusryhmät, joissa kyseinen tunnus on mukana. Jos kyseessä on ulkopuolisen ympäristön käyttäjäryhmä, on ryhmän nimen perässä silloin *-merkki:

 

Käyttäjät.PNG

 

Menemällä Palvelunhallinnan vasemmanpuoleisesta ikkunasta Käyttäjäryhmät-listan alta löytyvän käyttäjäryhmän kohdalle näet oikeassa yläkulmassa kaikki käyttäjätunnukset, jotka on kytketty kyseiseen ryhmään. Yksi tunnus varaa aina yhden oikeuden, eli sillä ei ole merkitystä kuinka monen eri käyttäjäryhmän kautta oikeudet saadaan:

 

Käyttäjäryhmät.PNG