Minun alueeni
Apu
Jonna Isomaa
VISMA

Mitä tarkoittaa Visma AutoInvoicen virhe "BID ALREADY TAKEN"?

tekijä Jonna Isomaa (Päivitetty ‎01-02-2021 08:03 tekijä Inkeri Mansikka-aho VISMA )

Mitä tarkoittaa Visma AutoInvoicen virhe "BID ALREADY TAKEN" ("Y-tunnus on jo käytössä")? Miten saan kytkettyä olemassaolevan AutoInvoice-tilin Fivaldiin?

1 VASTAUS1
Accepted solution
Jonna Isomaa
VISMA

tekijä Jonna Isomaa (Päivitetty ‎17-03-2022 11:29 tekijä Jonna Isomaa VISMA )

ERROR: REGISTRATION FAILED, BID ALREADY TAKEN tarkoittaa, että AutoInvoicen tietokannasta löytyy jo kyseisellä y-tunnuksella rekisteröity yritys. Jos yrityksellä on jo olemassaoleva AutoInvoice-tili, ei Fivaldin AutoInvoice-rekisteröinnissä suoritettava automaattinen kytkentä onnistu, vaan tilin tiedot tulee kytkeä Fivaldiin käsin. Tällainen tilanne voi tulla vastaan esimerkiksi silloin, kun yrityksen tiliä on aiemmin hallinnoitu toisessa ohjelmistossa heidän aiemman tilitoimistonsa toimesta, ja kun yritys vaihtaa tilitoimistoa Fivaldi-tilitoimistoon, pitäisi tili saada siirrettyä uuden tilitoimiston hallintaan.

 

Jotta tilin kytkemiseen vaaditut tiedot (käyttäjän API-avain ja yrityskohtainen UUID) saadaan syötettyä Fivaldiin, täytyy tili siis ensin ottaa uuden pääkäyttäjän hallintaan. Ohje tilin siirtämiseksi uuden Fivaldi-pääkäyttäjän hallintaan löytyy tästä postauksesta.

 

Kun AutoInvoice-tilille on saatu siirron tiimoilta lisättyä uusi pääkäyttäjätieto ja tällä on pääsy AutoInvoice-palvelussa kyseiselle tilille, voidaan edetä tilin kytkemisessä Fivaldiin alla olevan ohjeen mukaisesti:

 

AutoInvoice-tilin kytkeminen Fivaldiin

Tarkista ensin yrityksen UUID sekä Fivaldiin kytkettävä API-avain kyseisen yrityksen AutoInvoice-tilin Asetuksissa kohdassa Yrityksen asetukset | Yrityksen tiedot:

 

ScreenHunter 4307.jpg

 

Tili kytketään em. tiedoin Fivaldiin WEBin ylävalikosta Myynti/Ostot löytyvässä "AutoInvoice-palvelu"-websovelluksessa:

 

Kuva 1638 21-Dec-18 11.33.24.jpg

 

Tilin pääkäyttäjän API-avain sekä yrityskohtainen UUID syötetään Fivaldin AutoInvoice-palvelun Yrityksen tilitiedot -toiminnossa. Lopuksi painetaan Päivitä:

 

AutoInvoiceRekisteröinti.PNG

 

Tarkista ennen tietojen päivitystä, haluatko estää laskujen vastaanoton Fivaldiin. Tämä on tarpeen esimerkiksi, jos laskujen halutaan saapuvan johonkin toiseen ohjelmistoon kuin Fivaldiin, ja Fivaldista vain lähetetään laskuja.  

 

Huomioi, että tällaisessa tilanteessa Fivaldi ei luo välitystapaa automaattisesti, vaan se tulee luoda käsin tämän ohjeistuksen mukaisesti.

 

Jos kyseisen yrityksen AutoInvoice-tili on ollut kytkettynä aikaisemmin toiseen Fivaldi-yritykseen, tässä annettujen tietojen päivittämisen jälkeen tilin kytkös edelliselle Fivaldi-yrityspaikalle puretaan ja muodostetaan uuteen Fivaldi-yritykseen. Käyttäjä saa toimenpiteestä ilmoituksen. Tällaisessa tapauksessa tulee vielä varmistaa kytköksen luomisen jälkeen, onko "Estä laskujen vastaanotto Fivaldiin"-täppä päällä. Mikäli asetus on täpättynä ja laskuja halutaan alkaa vastaanottaa, tulee täppä ottaa pois ja painaa "Päivitä".

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.