peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään

Kirjaudu sisään tai luo uusi käyttäjä voidaksesi lisätä alueita suosikkeihisi

Apu
Highlighted

Mitä tarkoittaa tulorekisterin virhe "PIV0010 Unknown data item Pension Policy number"?

(updated by Inka Karlsson VISMA ‎17-06-2019 12:45 )

Tulorekisteriin lähetty palkkatietoilmoitus Fivaldissa on jäänyt virheeseen:

 

PIV0010 Työeläkevakuutus-tietoryhmä puuttuu ja se on pakollinen. Unknown data item Pension. 

 

Mistä tämä johtuu?

 

Miten voin korjata ilmoituksen ja lähettää sen uudelleen? 

1VASTAUS1
Highlighted

Vastaus: Mitä tarkoittaa tulorekisterin virhe "PIV0010 Unknown data item Pension Policy number"?

(updated by Inka Karlsson VISMA ‎17-06-2019 12:59 )

Tämä Tulorekisterin palauttama virhe johtuu pääsääntöisesti virheellisestä TyEL vakuutusnumerosta.

 

Vaihtoehto 1

TyEL-vakuutusnumeron tulisi olla 11 merkkiä pitkä väliviivoineen (xx-yyyyyyyy). Mikäli ohjelmaan annettu vakuutusnumero on lyhyempi, niin viivan jälkeen tulee lisätä tarvittava määrä nollia (0). Tämän jälkeen erän voi lähettää uudelleen.

 

Vaihtoehto 2

Vakuutusnumerot ovat vaihtuneet ja jäävät siksi virheeseen. Ohessa lisätietoja muuttuneista eläkevakuutusnumeroista ja mistä niihin liittyen saa lisätietoja: 

 

Veritas ja ahvenanmaalainen Pensions-Alandia yhdistyivät 1.1.2019

Yhdistymisen vuoksi Pensions-Alandian 40-alkuiset vakuutusnumerot muuttuivat 1.1.2019 alkaen 56-alkuisiksi.

Jos TyEL-vakuutusnumerosi alkaa 40- ja olet jo tehnyt kaikki vuoden 2018 ilmoitukset työeläkeyhtiöön, tallenna uusi 56-alkuinen vakuutusnumerosi vakuutukset välilehdelle ja valitse tulonsaajalle uusi vakuutus.  Tulorekisteriin ilmoittaminen ei onnistu vanhalla Pensions-Alandian vakuutusnumerolla.

Uuden vakuutusnumerosi voit tarkistaa soittamalla Veritaksen asiakaspalveluun 010 195 600 tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen tyel@veritas.fi

 

Ilmariseen fuusioituneen Eteran asiakkaiden TyEL-vakuutusnumerot muuttuivat

Ilmarisen ja Eteran yhdistymisestä johtuen entisen Eteran asiakkaiden TyEL-vakuutusnumero muuttuivat 1.1.2019 alkaen 90-alkuisesta 46-alkuiseksi.

Jos TyEL-vakuutusnumerosi alkaa 90- ja olet jo tehnyt kaikki vuoden 2018 ilmoitukset työeläkeyhtiöön, tallenna uusi 46-alkuinen vakuutusnumerosi vakuutukset välilehdelle ja valitse tulonsaajalle uusi vakuutus. Tulorekisteriin ilmoittaminen ei onnistu vanhalla Eteran vakuutusnumerolla.

Uuden TyEL-vakuutusnumerosi näet Ilmarisen lokakuussa lähettämästä kirjeestä, Ilmarisen verkkopalvelusta 1.1.2019 alkaen tai vaihtoehtoisesti voit kysyä sitä soittamalla Ilmarisen asiakaspalveluun 010 195 000.

 

Työeläkeyhtiö Elon asiakkaiden TyEL-vakuutusnumerot ovat muuttuneet 54-alkuisiksi.

Kaikki työeläkeyhtiö Elon asiakkaiden TyEL-vakuutusnumerot ovat muuttuneet 54-alkuisiksi marraskuussa 2017. Jos sinulla on vielä käytössä Elon vanha 42- tai 44-alkuinen vakuutusnumero, niin otathan käyttöön uuden 54-muotoisen vakuutusnumeron.

Jos TyEL-vakuutusnumerosi alkaa 42- tai 44- ja olet jo tehnyt kaikki vuoden 2018 ilmoitukset työeläkeyhtiöön, tallenna uusi 54-alkuinen vakuutusnumerosi vakuutukset välilehdelle ja valitse tulonsaajalle uusi vakuutus. Tulorekisteriin ilmoittaminen ei onnistu vanhalla Eteran vakuutusnumerolla.

Uuden TyEL-vakuutusnumero näet Elon verkkopalvelusta tai voit kysyä sitä soittamalla Elon asiakaspalveluun 020 694 730 arkisin klo 8-16.30

 

 

Korjausohje ja uudelleenlähetys

Hyväksyttyjä ilmoituksia ei pidä lähettää uudestaan, ainoastaan niiden henkilöiden ilmoitukset, jotka ovat jääneet virheeseen.

 

Ensin korjataan virhe, eli määritellään TyEL-vakuutusnumero oikealla tavalla Palkansaajien ylävalikossa Palkanlaskennan henkilöt | Perustiedot, Vakuutukset-välilehdelle. Tarkista, että muuttunut tieto näkyy Henkilö -välilehdellä palkansaajilla. Mikäli näin ei ole, valitse selaimen mutkanuolta tai paina F5 näppäintä näppämistöltä. 


Muodosta sitten uudet lähetysversiot epäonnistuneista ilmoituksista Lähetysserät -välilehdellä erän kohdalla paniamalla "lähetä erä uudelleen", mikäli koko erän ilmoitukset ovat epäonnistuneet. Yksittäisistä virheeseen jääneistä ilmoituksista voidaan luoda uudet ilmoitusversiot painamalla jokaisen virheeseen jääneen ilmoituksen kohdalla "lähetä uudelleen" -painiketta Henkilö -välilehdellä. 

 

Uudelleen lähetettävät ilmoitukset tulevat näkyviin Henkilö -välilehdellä alhaalla vasemmassa kulmassa olevan 'Lähetä uudet/korvavavat ilmoitukset'-painikkleen yläpuolelle. Painikkeen kohdalla pitäisi näkyä kuinka monta ilmoitusta ollaan lähettämässä. Lähetä ilmoitukset kerralla painamalla tätä painiketta. Lähetyserät-välilehdeltä voidaan seurata normaalisti lähetyksen tilannetta.