peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Mitä tarkoittaa tulorekisterin virhe: "PIV0120 in language en not found"?

tekijä Inka Karlsson (Päivitetty ‎17-06-2019 16:06 tekijä Inka Karlsson VISMA )

Palkkatietoilmoitukset ovat jääneet virheeseen:

 

"PIV0120 Description for code PIV0120 in language en not found. /DeliveryData/Reports/Report[1]/IncomeEarner/PensionInsurance/PensionActCode" "

 

Aiemmin ilmoitukset ovat menneet hyväksytysti läpi, mitään muutoksia ei ole tehty edellisen onnistuneen lähetyskerran jälkeen. Mistä virhe johtuu? 

1 VASTAUS1
Accepted solution
Inka Karlsson
VISMA

tekijä Inka Karlsson (Päivitetty ‎17-06-2019 16:06 tekijä Inka Karlsson VISMA )

Virhekoodi tarkoittaa sitä, että tilapäinen työnantaja voi ilmoittaa vain tilapäisen työnantajan eläkejärjestelynumeron.

Palkanlaskennan perustiedot -rekisterissä Ohajustiedot -välilehdellä Maksajan tyypiksi on siis valittu "Tilapäinen työnantaja", mutta kyseessä on kuitenkin TyEL-sopimustyönantaja. Mikäli kyseessä ei ollut tilapäinen työnantaja (TyEL), tyhjää kyseisessä pudotusvalikossa oleva tieto.

 

Ilmoitus voidaan lähettää uudelleen esim. Fivaldiwebissä Palkkatietoilmoitus tulorekisteriin -sovelluksen Henkilö -välilehdellä "Lähetä uudelleen" -painikkeella henkilöittäin. Paina tätä ennen F5 näppäintä näppäimistöltä joka hakee muuttuneet tiedot ohjaustiedoista. 

 

Tähän on tullut tarkastus Tulorekisterin päästä 6.6.2019 tehdyssä päivityksessä: "Korjattu ilmoitusta siten, että tilapäinen työnantaja ei voi käyttää sopimustyönantajan eläkejärjestelynumeroa." Lisätietoa löytyy täältä.

 

Jos aiemmat ilmoitukset on ilmoitettu virheellisesti, kannattaa tarkastaa Tulorekisterin asiointipalvelusta, onko tiedot (palkkatietoilmoitukset + erillisilmoitukset) korjattava myös sinne . Tarkasta myös onko TyEL laskut tulleet oikein aiemmista ilmoituksista. Ilmoitukset on tarvittaessa korjattava mitätöimällä aiemmat ilmoitukset ja tehtävä uudet ilmoitukset virheellisesti ilmoitetuista tiedoista.